January 29, 2009

demyu fakyu

blabbed by Amira Zafirah at 1/29/2009 11:50:00 PM
sebelum aku bercerita panjang bejela dgn gambar2 bout today, I want to highlight about something that made me, I mean us pissed off giler.nampak tak pompuan tu?

pakai shorts tapi kepala ade tudung seyy.
fine. dia cine. fine, maybe dia just nk tutop kepale.
tapi, wadefak man.
topi takde jual dah ke?
like helllo. kalau ye pon kau nk tutop kepale tu, beli la topi ke ape ke.
ini tidak. dia pakai tudong okay. tudung yg mcm makcik makcik pakai tu, yg lipat segi tiga tu. haaa. bkn yg mcm tudung si ekinmawi tu.
BahaaaBi okay. fakyu woman. dah la kau pakai shorts, then pakai mcm tu. mmg aku hangen la en.
kitorang kt table tu mmg confirm usha panas je. ikot kn hati aku, mmg aku nk je pgi kt pompuan tu and tanye ape motif dia.

dem. fakyu bitch.
you're just making fool of our culture, and religion tu.
idiot.

9 extra blabbing on "demyu fakyu"

ssin on January 30, 2009 at 1:33 AM said...

bodoh punya cina *&^%$%^^
*mrh nie(bole?)
hahahaha

izza the PINKERTON on January 30, 2009 at 8:52 AM said...

mak aihhh tabley bla seyyy

Munirah Abd on January 30, 2009 at 1:09 PM said...

hek eleh makcik ni..
WTH tol laaa..awat lah pakai mcm tu semua kan..haihhhhhh

Lina Amin Nordin on January 30, 2009 at 6:38 PM said...

wadefakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!?
ababababababaababbknfklflkdmfldkm

lil^RED799 on January 30, 2009 at 6:44 PM said...

eeeeeeeee jahatnye!!!! patut simbah kaki ngan asid... biar kudung terus!!!

timmytim on January 30, 2009 at 10:26 PM said...

agak la PANAS jgak.
laen kali campak je makanan yang u tengah makan tuh en, sebagai tanda serangan tak suka. it might help sometyme (:

Jai Hazman on March 17, 2010 at 4:08 PM said...

Salam tuan tanah. Maaf nak komen sikit.

Memang sekarang ni banyak sangat hal yang terjadi seperti di dalam post ini. Ada diantara mereka ini tidak mempunyai perasaan hormat terhadap agama lain, atau pun tidak tahu tentang sensitiviti sesebuah kaum itu.

Pada pandangan saya, masyarakat Islam sendiri khususnya perlulah menunjuk kan contoh yang baik kepada mereka. Saya tgk kebanyakan masyarakat Islam sekarang ni hanyut dengan budaya2 dari barat. Cara2 pemakaian pun sudah melampaui batas, seksi yang melampau. Malah ada yang berpakaian seperti tidak cukup kain. Terdedah sana sini. Tak perlu dibuktikan lagi.

So, dimana kah ciri2 dan contoh baik yg dituntut di dalam Islam?? Sebelum kita mengkritik atau menyalah kan sesiapa baik kita selami dahulu diri kita sendiri sebagai seorang Islam. Adakah kita di landasan yg betul?? Ada kah segala suruhan NYA kita dah laksanakan?? Apakah yg kita buat untuk mencerminkan budaya Islam dan contoh yg baik kepada mereka???

Fikir-fikir kan lah...

"ps: cantik dan boleh tahan juga gambar tuan tanah di dalam blog, ada berbaju kolar V biru, pink dan hitam ;)" hehe..

Salam.

Anonymous said...

yg atas tu ssin kate bodoh puye....nak wat mslh bru ke dgn jadi racist.ye mungkin mak ciktu melampau.tp kalau anda org melayu yg islam , anda tentu pernah dgr peribahasa kuman di seberang nmpak tp gajah depan mata xnmpak.ape kate kite same2x cerminkan diri sendiri sblm marah2x dgn swearing.

Anonymous said...

Kau ikut agama dorang tak tutup aurat takpe pulak. tp bila agama lain pakai tudung, kemain kau melenting.

oh, tak nak hipokrit. oh!

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal