January 23, 2009

a day with Memy

blabbed by Amira Zafirah at 1/23/2009 11:42:00 PM
Memy ; my brother.
dont bother ask me why I called him that name. he's my brother for god sake. sukatiii la kan. haha.
anyway, after college rushed back home, salin baju then off to Ikano with my parents. tapau Ayam Penyet. deeem. sedab gilooo kau. haha. no picture, I was busy 'browsing' stuff at Brands Outlet :D

arrived home, ate my Ayam Penyet and Memy came to fetch me. then, we're off to Pelangi Semenyih. hehhe.
actually, Memy bought a house there. baru je siap, so now dia sibuk2 la nk furniture la, ape la, mcm2 la kan. as a gift, Baba belikan dia dinner table, big mirror and almari TV. yeh? haha. ape ntah orng pngil. I purposedly teman kan dia, sajee. mcm kesian je nk biarkn dia sorang. well, aku kn adik yg solehah lgi mithali. HA HA HA.
on the way there, dkt highway Lekas ade like this one small waterfall. prasan tak? hehhe. cantik oh. sebabkn jln tu sgt la lengang, so Memy dgn selambe nye stop and let me snap a bit.
oh. cantik. sgt SEPI ye Ady? :D


before ke rumah tu, singgah Tesco jap. Memy tak makan lgi, dia tapau KFC je. eh. KFC tak kne banned en? haha. jussst asking. then, teros la ke rumah nye. sementara tnggu orng tu dtg, kemas2 la sikit ape yg ptut. sedang2 elok je Memy nk makan, and aku pon bru je nk godam2 lappy Memy, orng furni smpai. aiyooo. letak2 barang, susun2 ape yg ptut, orng tu blah je, continue makan balik. kesian Memy.
hehe. simple saje furni nye. but I really think it looks soo nice :)


dah habis sume, dh nk dekat pukol 6pm dh. skali, baru aku prasan, I didnt bring my house key. aiyoo. rumah kosong seyy, mak sume kt hosp. Memy pnye kunci pulak dkt kak Nana. so end up, ikot la Memy pgi Bangsar, amek kak Nana skali. then, Memy was like kak Nana balik lambat kott, kite lepak Bangsar je lah. haha. yeeeey. tapi, choyy. jam terok giler kott. frm NPE nk ke Bkt Pantai tu. deeeeem. terok giler siak. aiyaaaa. bosaaaan. Memy dh bising lenguh lenguh. haha. tak dopek eden nk nolong eh.
jam jam jam. aiyaaa


ngam2 dh nk smpai, kak Nana called, kate dia dh habis keje. tak jdi la lepak nye. haha. tp, smpai dkt Bkt Pantai tu pon, mak aaaai. terok gileee. Memy ckp, lepak Mahbub dlu. around 8pm mcm tu gerak balik. haha. okay. no hal. but. I HATE MAHBUB. taw tak mamak Mahbub? haaa. sape slalu lepak Bangsar msti taw punye. Mahbub ni betol2 across Bangsar Village, dkt dgn Masjid Bangsar. taw tak kt mamak Mahbub ni TAKDE JUAL MAGGI GORENG. gilooo kan. kejadahnye mamak tade jual maggi grng. at frst, kakak pg dlu pon penah mintak jgk, orng tu ckp la tade. ingt kn sbb stok maggie dh hbis en. so, td dtg order la lgi, pon tade jgk. Memy pon tanye la en, stok dh hbis ke, then orng tu ckp, maggie grng mmg tade. aku yg dgr ni was like. WTF?! mamak ape kah ini. deeeem. so, fine. buat bodo en. so, I ordered naan cheese. saje2 nk try. pastu, bile dh smpai, aku mintak la kuah yg hijau tu en, yg daun ape ntah. pastu, bule dia kate takbule. dia kte, kalau nk kuah tu, kne order tandoori. bru dpt. no tandoori, no that kuah. aku mmg dh muke blur+bengang. Memy was like, alaaa. sy nk sikit je. he still said no. WADEFAK maaan. I was like. dh la. tapayah. I HATE YOU MAHBUB. ass you.
one thing bout parking kt area sini is tahik burong. mmg kalau malam2, mmg tade sape pon nk park kt depan tu, sbb burok mmg byk gile burung betenggek kt pokok2 tu. disebab kn Memy pon parked kt stu, kete nye pon penooooh la dgn tahik tahik burong. aiyooo.
off yo carwash. eh, skrang en, mmg trend en orng basuh kete tak turun kete. haha. I saw once, and I was like. perlu ke kau stay kt dlm kete tu, nnt mase dia nk lap2 kau kene turun jgk en. haha. tadi, Memy pon mcm tu. I thought it was the auto carwash thingy, rupenye tak. aiyoo. ape dah. mcm2 kan. lantak la. jnji kete bersih. haha.next thing I dont know what happen. I slept all the way. taw2 je dh sampai rumah. hehhe.

toodles.

3 extra blabbing on "a day with Memy"

ML Amnesia on January 24, 2009 at 9:11 AM said...

KFC kene banned kott.
Ahha!

adenium on January 27, 2009 at 12:17 AM said...

suka meggi goreng ke.... sama lah ..heheh

k.leen said...

wa... bestnyer dpt furniture...
cantik..cantik..
bila lar nk pgi umah memey...?

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal