January 31, 2010

accidentally

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2010 11:42:00 PM 1 extra blabbing
eh, terbaru pulak ;p

actually, my fringe dah panjang gile taw. nak ikat ke belakang tak sampai. so, its like annoying sgt.
makanya, ke salon lah kan utk membetul kan. akan tetapi, the salon lady pi potong fringe tu pendek la pulak.
tu yg nampak mcm front fringe tuh. haha. aiyooo.

tpi, takpe la.
comel la jugak *puke puke puke

oh. nampak rambut mcm lurus melampau kan. haha. siap shampoo skali kt salon. tu yg mcm terkuncup, tercantik gitu.
cube kalau shampoo sendiri kt rumah, mmg same mcm lion je my hair :D


January 30, 2010

:O

blabbed by Amira Zafirah at 1/30/2010 04:43:00 AM 2 extra blabbing


hallaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak *salivating

ni yang nak cari tutorial ni. heee :D

January 28, 2010

meletup, AH !

blabbed by Amira Zafirah at 1/28/2010 02:25:00 AM 1 extra blabbing
kang wok kang kang wok ~~~

sape taw tu ape bendeeeeeeee? HAHAHA
currently listening to Super Junior's song, Super Girl. aiyooooo. I've downloaded like 5-6 korean songs tonight.
zomg, what got into you mira???

chill. suke suke jeeeh. saje nak menaik taraf sikit. takkan nak berada pada takuk yang sama setiap hari. music harus lah universal.
takkan hari hari nak dgr David Guetta, Armin van Burren, takkan hari hari nak dengar Lil Wayne, Pitbull, takkan hari hari nak dengar Mawi, Akim, takkan hari hari nak dengar Celine Dion, Mariah Carey, takkan hari hari nak dengar M. Daud Kilau.
HAHAHHA. ayat cover line harus terbaaaaaaaaaaaaaaaek :D

*Oyaaaaaaaaaaaaa, salah kau la sume neyyyyyyyyyyyyyyyyyy*

actually all of these pictures in this entry have been in the draft for like 4days I think. hahaha.
I cant publish because I'm lost of words lah. tataw nak start entry camno. like I dunno how to tell story anymore.
sedih kan?

akan tetapi, setelah mendengar
ring ding dong ring ding dong ring ding ding ding ding <- Shinee, Ring Ding Dong
*even though I'm pretty sure that sang ling ding dong ling ding dong, not ring ding dong. hehhe :D

okay. jom gelak sampai sawan sama sama
=)) =)) =)) =)) =))

moving on.

ini adalah cerita zaman pada malam Jumaat yang baru lepas (:

parents balik kampung. uww yeaaaah uuww yeaaaaaah *nyanyi mcm 2PM pnye lagu yang Again Again, siap dgn menari sekali*

OKAY. I KNOW SOME OF YOU MAYBE BLUR A BIT BOUT THIS KOREAN THINGY SONG.
SORRY !
but, go google bout it eh ;p

moving on, again.

setelah berhempas pulas menyiapkan cupcakes order pada siang hari, terima kasih kepada Oya yang banyak membantu. kami pon bersiap lah untuk keluar pada malam itu.
already promised Fara that we're gonna lepak at Asia Cafe, Subang on that night.

I know, gigih je kan haku dari Cheras nak lepak sampai ke Subang. tadee, citenye gini...

malam tu, aku mmg nak ke Shah Alam sbb nak settle kan this one thingy. jumpe Pino sat. and as usual Ady and Danang harus lah ade ye. dah ckp dh that I'm gonna lepak with the girls, nanti bosan jangan bising, Oya pon ade skali jugak mase tu.
nak dijadikan cite, si Farah stay kt rumah kakak dia kt USJ 19, sebab tu la kitorang pon lepak Subang yoo. dh dekat pon kan.

and, nak dijadikan cite lagi, Wawa pon adoo. yeaaaaay. jealous tak Maman? HAHA.
convoy la kami 2 buah kereta dari Shah Alam, menuju ke USJ, amik Fara pastu bergerak ke Asia Cafe (:

as we expected, memang la sangat ramai okay. nak cari parking nye mmg la seksa okay. but nevermind, lepak sane pon jarang kan, jadi ape la salah nye menggigih kan diri sekejap.
we got ourselves a table inside, indoor area lah kirenyee. the place was okay la. not bad, kire bule layan jugak la.
dah name pon Asia Cafe kan, mmg betol betol asia betol. nak cari normal foods pon susah. hahaha. segala jenis foods ade taw.

anyway, heres the ladies for the night.
bergabung, meletup, AH !

plus Danang.

it was a great great great great night. it was total fun. kitorang mmg dah lameeee gileeee tak lepak sesame taw. i meant we did, but usually mesti ade je sorang dua tade kan. ni, all of us were together. rase mcm zaman dulu duduk kt hostel taw. haaa, macam tu la feeling dia. minus the bed, of course. hahaha.
kitorang mmg gelak tak behengat lansung la. thank god la mase tu pon not many people were around us, cause mostly orang lepak luar.
lotsa things were talked about that night, sesi membahan, menghanjeng segala jadah sume mmg adoooo. syok gileeeeeeeee. sampai at this point, kitorang telupe Ady and Danang were there taw. hahaha. kejam kan !

now, lets see what we have that night.

Nasi Goreng Pattaya
PizzaFettucini Carbonara
Char Kuey Teow
Nasi Goreng Thai

tempting tak, tempting tak, tempting tak? HAHA

sedab seyyyy. the pizza was awesumeeeeeeeee. nasi goreng pattaya and nasi goreng thai tu mmg big portion gileee. tak larat nak habis kan. makan untuk 2 orng pon bule taw.
price range was okay la. dont la expecet something below that rm5 for one meal, it cost you more that that. but I thing the carbonara was a bit pricy, cost about rm12. not really worth it tho sbb tade la sedab mane. still prefer KLCC foodcourt :)

we lepak around 2hours gitu kot, not really sure. mmg tak sedar lansung laaa, asek gelak gelak gelak je taw. habis la segala gossip semua kluar. those two guys mmg pasang telinge je lah. hahaha.

done with everything. its time to make a move.

but as usual, camwhoring adalah wajibul ngunnah !
Oya Nyet Nyet :DDfavorite picture of the night !pure happiness (:
gambar ni khas untuk Ekin. alaaa, bini Mawi tuh. haha
close up
full view
thanks photographer !

Wawa off to Shah Alam, alone.
while kitorang sume hntar Fara balik USJ semulaaaaaa.

paling terbaik, ontheway balik siap kene tahan polis. ade roadblock. haha.
cibaaaaaaaai.

siot je nak tahan kitorang seyy. muke sorang sorang ni sikit punye suci murni ke, tetibe la suluh suluh dalam kete, pastu suro benti tepi. hekelleh !
padahal dia bukan nak apa pon, stakat check lesen dgn IC jeh. aiyoo bang, sume valid seyy.
nasib la dia tak buat alcohol detector tu. kalau buat buat bende tu kan kne ade mcm bende yg dia test rate bau nafas kite en. if aku kene bende tu, mmg bau nasi grg pattaya la polis tu dapat.
haha.

so, thats bout it. got home, slept around 530am. watching Mariah's and Bill wedding video.
oh. got that video tu pon mase kt Asia Cafe la. that video guy send to me on that night. thank god :)

fuyh. awesume night. nnt next time kite lepak lagi okayyyy. wajib !


January 26, 2010

maaf

blabbed by Amira Zafirah at 1/26/2010 01:14:00 AM 0 extra blabbing

sorry.
its not that I dont have time to blog
its not that I dont have story to tell
its not that I dont have mood to blog

its just that,
I'm blank.

I have no words to type.

will be back. soon. promise.

:)

January 25, 2010

-

blabbed by Amira Zafirah at 1/25/2010 01:47:00 AM 0 extra blabbing

will update later keh.
imma bit busy
promise :)

January 21, 2010

debit

blabbed by Amira Zafirah at 1/21/2010 12:49:00 AM 7 extra blabbing
hehhe.

I'm gonna be Twenteen this September but guess what?
saya baru saja ada card ATM, yakni, saya dah ade account di bank.

ngehhe, I sucks at bank. trust me.

but as for today, yeaay me !

Baba, no money by hand yeh, please bank in okay.
:DD


January 19, 2010

he got me

blabbed by Amira Zafirah at 1/19/2010 11:01:00 PM 7 extra blabbing
suatu petang di cafe college yang paling indah di Bangi.

huru parak datang datang dengan Oya, lepak dekat this one table sementara tunggu Tot yang belom habis class lagi.
mamat bontot paling gempak dekat college mengada nak balik same. okay fine. boleh dera dia drive sebab macam malas.

bedazzled ade di dalam genggaman, check sekejap tengok ade messege/email/notifications.
okay. tade.
okay. tuka to active mode sebab tadi dalam class IT, bedazzled was in vibrate mode.

letak bedazzled atas meja, dan teros berbual dengan mereka mereka yang ada.
ada Oya, Maman, Yen, Haikal.

tiba tiba Ferd datang, dengan muke yang aku takot nak tegor, berani tenung je sebab nak tengok ape reaction dia.
Alhamdulillah, Ferd senyum. okay. Ferd tak moody.
dia ajak Maman sume masuk class.

tiba tiba

Ferd : Mira, tak online hari ni?
me : huh. lah, hari hari Mira online jeh
Ferd : yeh. pinjam blackberry. nak online jap.
me : oh. bule jeh. jap.

aku dengan tidak mencurigai apa apa pon cari la bedazzled atas meja.
skali takde.

okay. maybe dalam bag.
skali takde.

okay. cuak.

cari lagi atas meja, tolak segala buku. angkat segala bag.
takde jugak.

okay. lagi lagi cuak.
makanya, aku heboh satu table kate phone aku takde, sambil cakap dkt Luqman suro miscall phone.
Maman buat je, muke dia mcm cuak jugak.
tapi Maman ckp engage.

oh shit. sape kebas phone aku.
it was right there on the table, and now its gone.
mothergay. wherethefuck is my blackberry?

hati dah mula curiga.
okay. takkan kawan sendiri nak mencuri. mane ade sape yang tak kenal mase tu.

aku makin cuak mcm babi sondol lumpur dalam kandang.
okay.
rase macam nak nangis.

mulot dah bising
'mane phone, mane phone. waaaaaaa, mane my phoneeeeeeee'.

and all of a sudden
encik mohd Firdaus, atau name paling glamor that he want people to call him , FERD
dengan senyum macam kambing, menghulurkan kedua belah tangan nya, yang memegang my bedazzlled, to me.

OH MY LORD !

siot sangat kan.
choyy choyy choyyy !

I was this close *fingers action* nak nangis okay.
air mata dah nak penuh dah, nasib tak begenang lgi.
grrr.

okay, Ferd. you got me.

but, later after that.
Ferd text me.
'mira, pendrive tak amik la kt lab. bule tlong amik kan. takot'.

pendrive tu Maman punye.
taw pulak takot Maman marah kan. HAHAHA

takot dgn Maman, pandai cari Mira.
choyyyyyyy !

perkenalkan
ini adalah Ferd.

jangan kawan dia.
jangan kawan Maman, Yen dengan Haikal. diaorang sume sepakat kene kan aku.
pppffftttt.

ciao !


fak.

blabbed by Amira Zafirah at 1/19/2010 12:00:00 PM 1 extra blabbing
just noticed this
full layout
crop a bit. noticed anything extraordinary?


okay. see this.
omgwtfbbq

WOYY. APE CITE NI??
ada orang nak sabo ke hape neyyy??

eff la weyy. eerrrghh !


Zoo Negara Voluntary Work

blabbed by Amira Zafirah at 1/19/2010 01:33:00 AM 6 extra blabbing
rise and shine, its the Sunday story.
oyy cik kak. nak pi mana pepagi ni??

haha. kan si Oya, Zati dgn Kiera sume tido rumah aku kan on the saturday night tu. sebab ni laaa. kitorang join a whole day volunteer at Zoo Negara.
baik kan?

heee, got the invitation thru facebook. dah lameeeeeeeee sangat. I took like few weeks jugak la figure out nak ajak sape cause not many of my friends yg gile animals like me. they only like to see cute animal, not really fancy on doin shit stuff.
after long and hard thinking, aku pon ajak la Oya sbb minah ni mmg gile binatang mcm haku jgk. skali Kiera dgn Zati pon nk join but awal2 aku dh ckp, this gonna be a volunteer work. so, expect something dirty and tiring lah kan. and they said okay.

thanks to these two ladies that invited me (:

this trip is organized by Eugene Wong, a man of Malaysia Outdoor Buddies (MOB) and also the president of Vegetarian Club. eventhough I'm not a vegetarian, I still can join maaaa.
whoever yang interested nak join, bule join. no fees needed. cause I said before, its a voluntary work.

we left the house around 7.30am. took about 20 mins journey from my house to Zoo Negara since MRR2 adalah lengang sesadooooo. tiada traffic jam je pepagi bute tu, so harus la bule speed dgn linchah nyeee. ngehehhee.

we're among the last one to arrived. thought start bekumpul at 8am rupenye, a bit earlier than that. but nevermind, sempat jugak.

we were divided into few groups and thank god kitorang dpt the same group, along with another 2 volunteer.
on that day, kitorang dpt area Mammal Kingdom.

mase mule mule tu tak banyak sangat gambar la, kitorang pon mcm takot je la kan. dtg nk buat voluntary work, tp gambar mcm melampau pulak kan. so, kitorng sume mcm buat keje je lah.
first thing that I did was bersih kan cage porcupines. me and Zati did it together. the keeper said ade 7 ekor landak, tp yg nampak nye satu je. lain sume nyorok. kitorang pon sapu sapu la, buang sampah ape sume kan.

bile dah lame sikit, kitorang sume pon kumpul skali balik, then kene bersih kan cage capybaras pulak. mase ni still no pictures, sopan lagi masing masing buat keje. haha.
diam je, tak byk sgt cakap. baik lagi kan.

after that, bekumpul balik. tgg arahan from the keeper nak buat ape.
pastu keeper ckp amik penyapu penyodok sume, kite nak pi bersihkan another cage.
so, I grabbed the nearest penyapu and penyodok, until

keeper ; haa, meyh sini
me ; *walking
keeper ; okay. jap lagi awak kene mandi kan dia ni, gosok gosok blakang dia, gosok gigi dia sume
me ; huh? *looking blur and like cari cari what animals yg dia suro aku mandi kan tu*
me ; eh. bole keh? mane mane, nak basuh sape?
keeper ; haaa, dia ni lah *pointing at the animal's cage
keeper ; meyh la sini
me ; *walking towards the cage and scream

IT WAS BLOODY PUMA
hahaha. i was shocked and stunned and scared and HAPPY at the same times. and all of a sudden I end up jumping like little kids got an ice cream. HAHA.
keeper was laughing at me. like, duuh. I was so jakun okay.
SEEING PUMA RIGHT IN FRONT OF ME ITS LIKE A DREAM COME TRUE !
ohmygod. how I wish I could touch it, could gomol gomol like I gomol dikbu. it was mad cute seyy. geraaaaaaaaaaaaaam sgt !
got 2 of them, jantan and betina. the jantan named Ero and the betine named Gigirl.

since the Pumas are in the small cage, we cleaned up their big cage.

so, start dri situ. kitorang dh kepoh kepoh dh. dh start borak borak dgn keeper sume.

then when we're done cleaning the Puma's cage, keeper kasi kitorang morning break. half an hour je, sempat la kalau nak beli air ape sume kan.
kitorang pon jalan jalan la.
foods and drinks mahal sey. waffle rm3, air bottle pon rm3. mahal betol. sabau je lah.
then mase kt entrance tu, ade snake and parrot.
diaorng kene pakse amik gmbr dgn parrot tu. hahaha. tp sume takot, except me, aku sempat melarikan diri. haha.

done with our morning break, so, its feeding time.

we prepared the foods sume. most of the animals makan bread, carrot, cabbage, kacang panjang, ubi and betik mude. sume tu campor skali but every animals ade favourite foods masing masing.

first skali we fed the porcupines.

they know taw its feeding time, so bkk je pintu cage tu, sumeee porcupines ade. tekejot kitorng, sbb mcm banyak nyeee. tdi ade sekor je, ni sume ade. porcupines ni suke makan roti.

next, capybaras.

mad cute sey this animal. thought it was otter, skali bukan. capybaras namenyeee.
oh. got funny stories.
noticed kan byk pictures Oya mmg suke pegang binatang tu. dia sorang je pegang taw, orng lain sume suap makan gitu gitu je.

Oya ; heeee, bulu dia keras
keeper ; haaaa, keras kan. cube rase lagi
oya ; *usap binatang tu* haaaa, keras. kasar kasar
keeper ; ape nye tak kasar. dh diaorang suke berendam dgn air taik diaorng *pointing the kolam
oya ; HUH??!

and the rest goes EEEEEEEEWWWWWWWWW all the wayyy. hahahha. kesian oyaaa. dia gelik semacame je haku tengok. haha.
then oya bsing dgn binatang tu, she said muke je comel, tp pengotor.
hahaha. ngengg la kau ni yaaa :DD

the lady yg 2 dari kanan tu kan, we called her Ibu taw. she came all the way from Riau, Indonesia by ferry just to join this tip. baik nyeeeee..

done with capybaras, kitorang jenjalan lagi kt area situ. tgk binatang ape yg ade. then borak borak dgn interns kat situ sume.
pastu keeper said its lunch break. he gave us break from 12pm to 2.30pm. lame gilee seyyyy.
tataw nak buat ape dah. haha

jenjalan lagi, tengok tengok.
had our lunch pulak. mad expensive. nyampah.
then, tidooo. haha

pastu, dtg balik kt situ. borak borak lagi.
then dh ptg cm gitu tade byk sgt nk buat dh. next feeding time will be at 4pm.

end up, keeper suro kitorang tolong the ade this 3 mat salleh from International Bridget. diaorng nak cat cages kt situ. mase tu diaorng tgh lincha tanggal kan cat lame kt cage tu. so, kene la kikis kikis.

it was a really tiring thing to do okay, like.. eeerrrgghh. bosan and niluu.. and lenguh taw.
but it like, becauseeeee
one of the mat salleh tu hot gile seyyyyyy. and he talked to me. even asked my name *pengsan
HAHAHA. oya bengaaaang je, main pasang teliingeee je. hahaha.
that guy named Josh, he's from England. mmg saje dtg MY buat voluntary work. baik gile
kaaaan????
we ended up borak borak, dia tanye aku blaja kat mane lah ape lah. tp tu lah, yang tabule blah tu, he asked my name *pengsan lagi
he even smiled at me first *pengsan lagi lagi

okay, maybe he smiled because I look annoying sbb kene buat bende tu, and maybe he felt guilty cause mase tu dia yg incharged cause the keeper and the other 2 mat saleh pegi mane ntah.
so, he ended up asked me to clean the cage, hehhe. siap bagi hose segala. I dont mind, cause I can get closer to him. HAHA.

okay, prasaaaaaaaaaaaaaaaan lebih. our conversation stop when the keeper and the other 2 mat saleh dtg balik kt situ. and me, dont want to look like a selfish bitch kan, only talked to him, not talking to the other two, teros la membuat keje sendiri. hahaha.
and maybe Josh pon tak comfortable so dia pon teros, we just smiled and eye contact sajoo. hahaha.

gatal Mira, gatal.
tapi, he was bloody hot seyy. raawwrr !

ooooooooookaaaaaaaaaaayyyyyyyyy.
soo out of topic nowww :DDD

pastu ape kitorang buat eh. oh. last skali.
we fed the raccoonns. commeeeel sangat. fluffy sangat. geraaaam sangat. sukkeee sangat.
rase mcm nak bawak balik, bawak masuk bilik, pastu tido en, pastu gomol gomol dia. best nyeeeeeeeeeee.
but so sad, cannot seey. tsk tsk tsk.

done feeding the raccoons. kami pon beransur pulang.
bye abg zookeeper, bye JOSH. hehehe. hope to see you soon :)

then, before balik bekumpol la semuanya dkt entrance, dgr speech sikit. photo session jap.
and we're done !

greatest trip so far. best gileeee. definitely gonna do it again and again and again.
kalau buat voluntary work more than 40hours kt zoo kan, we entitled to get a certificate.
as for me, I need another 5trips of voluntary work to get that cert.

no worries la. will come again punye. Josh punye pasal kan.
I mean, animals. hahah.
baru 5mins naik kete, dh tido (:

ciao !


Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal