January 19, 2010

he got me

blabbed by Amira Zafirah at 1/19/2010 11:01:00 PM
suatu petang di cafe college yang paling indah di Bangi.

huru parak datang datang dengan Oya, lepak dekat this one table sementara tunggu Tot yang belom habis class lagi.
mamat bontot paling gempak dekat college mengada nak balik same. okay fine. boleh dera dia drive sebab macam malas.

bedazzled ade di dalam genggaman, check sekejap tengok ade messege/email/notifications.
okay. tade.
okay. tuka to active mode sebab tadi dalam class IT, bedazzled was in vibrate mode.

letak bedazzled atas meja, dan teros berbual dengan mereka mereka yang ada.
ada Oya, Maman, Yen, Haikal.

tiba tiba Ferd datang, dengan muke yang aku takot nak tegor, berani tenung je sebab nak tengok ape reaction dia.
Alhamdulillah, Ferd senyum. okay. Ferd tak moody.
dia ajak Maman sume masuk class.

tiba tiba

Ferd : Mira, tak online hari ni?
me : huh. lah, hari hari Mira online jeh
Ferd : yeh. pinjam blackberry. nak online jap.
me : oh. bule jeh. jap.

aku dengan tidak mencurigai apa apa pon cari la bedazzled atas meja.
skali takde.

okay. maybe dalam bag.
skali takde.

okay. cuak.

cari lagi atas meja, tolak segala buku. angkat segala bag.
takde jugak.

okay. lagi lagi cuak.
makanya, aku heboh satu table kate phone aku takde, sambil cakap dkt Luqman suro miscall phone.
Maman buat je, muke dia mcm cuak jugak.
tapi Maman ckp engage.

oh shit. sape kebas phone aku.
it was right there on the table, and now its gone.
mothergay. wherethefuck is my blackberry?

hati dah mula curiga.
okay. takkan kawan sendiri nak mencuri. mane ade sape yang tak kenal mase tu.

aku makin cuak mcm babi sondol lumpur dalam kandang.
okay.
rase macam nak nangis.

mulot dah bising
'mane phone, mane phone. waaaaaaa, mane my phoneeeeeeee'.

and all of a sudden
encik mohd Firdaus, atau name paling glamor that he want people to call him , FERD
dengan senyum macam kambing, menghulurkan kedua belah tangan nya, yang memegang my bedazzlled, to me.

OH MY LORD !

siot sangat kan.
choyy choyy choyyy !

I was this close *fingers action* nak nangis okay.
air mata dah nak penuh dah, nasib tak begenang lgi.
grrr.

okay, Ferd. you got me.

but, later after that.
Ferd text me.
'mira, pendrive tak amik la kt lab. bule tlong amik kan. takot'.

pendrive tu Maman punye.
taw pulak takot Maman marah kan. HAHAHA

takot dgn Maman, pandai cari Mira.
choyyyyyyy !

perkenalkan
ini adalah Ferd.

jangan kawan dia.
jangan kawan Maman, Yen dengan Haikal. diaorang sume sepakat kene kan aku.
pppffftttt.

ciao !


7 extra blabbing on "he got me"

*ayu the sun* on January 19, 2010 at 11:50 PM said...

mmg muka budak nakal pun.
hahaha..

ATS SHOPPE - Macam-macam ada!!!

Amira Zafirah on January 19, 2010 at 11:50 PM said...

taw takpe. haha

PinQib on January 20, 2010 at 12:44 AM said...

haha.. ingat da kena culik da phone tu..
bluek., padan muka..
;P

dnnchfd on January 20, 2010 at 6:49 PM said...

hahahaha kesiannnn. tu lah, JGN LETAK PHONE MERATA! u always do that kot.

Amira Zafirah on January 20, 2010 at 7:18 PM said...

pin qib
; hehhe ;p

dann
; heeee, ye leeeh. haha

Mohd Firdaus on January 21, 2010 at 10:52 PM said...

yhahaha. lu kena beb.
huhuhu. peringatan. jaga henfon anda di mana anda berada. heee

Amira Zafirah on January 21, 2010 at 11:30 PM said...

heelleeeeeh. ye leh :)

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal