May 30, 2009

my EX is a jerk. LOL

blabbed by Amira Zafirah at 5/30/2009 08:01:00 PM 13 extra blabbing
first thing first, kaki mak lenguh noook. hahahaha.

setelah aku berhempas pulak buat cookies 2kg semalam sbb nk deliver kt orang tu today, skali orang tu balik kampung. Ya Rabbi. hahahaha.
lepak lepak je la kat rumah, ikot kn hati mmg nak kuar pon, but then Chin tade, family bonding ye kau hari ni nyah, haha. and Ady pulak ade exam. so, I was like ooow dem. I'm stuck at home, wholeee dayyy. owww yeh *smug face*
tengah aku syok syok kt dapor, borak borak dgn mak, main dgn kittens, but when aku pgi dkt hall tengok tengok si Ady tepacak kt stu. choyyy, "you suke en datang tak bgtaw. tetibe adeee je". mmg elok benar la en dia dtg, dgn aku muke tak mandi, dgn baju tido nyeee. haaa, tu ar shite die. hahaha.
borak borak, pastu I told Ady la kan, rase mcm nk kuar je and he's like "okay, jom". hahaha. linchaaah je kan. Chin ckp today dia nk pgi jln TAR, I told Ady bout it and he's like "heeee, joom. kite pgi petaling streeet, central market". waaaaaah, I was like, jooom. hahaha. so, Ady balik rumah dia jap, tataw la ape dia buat en, aku pon naik atas mandi ape sume, around half an hour mcm tu, we left the house.
kitorang naik LRT okayyy. gheeeee, lame nyaaah mak tak jejak pengangkutan awam ni. hahaha. masing masing malas nak drive, tu ar shite die en. haha.
woooah, best thing naik LRT en is to look at all those budak budak, dress up bagai nak rak, pakai bukan main lagi ni, mengalahkan orang bekerja. pegi mane? pegi Times Square. buat ape? jumpe memember aaar. HA HA HA. tu ar shite dieeee. lawak dowwww. me and Ady was like OMG. hahahaha. Ady lgi kejam, bile nampak bebudak mcm tu, he'll be like, "heee. shhuuuh shuuh, blah la korang". hahaha. jahat en, gile la tak sedar diri "papi, dulu you pon mcm tu jugak la weyyy. HA HA HA".
naik LRT sampai Masjid Jamek, teros pegi Central Market.OMG, its been ages since I went there okayy. I still remember the last time I went there was during this one charity gig, and I noticed this one cute guy named Wann from Julies Goes Overseas band. like, OMG. cute gile nyaaaaaah. hahahaha.

so, jenjalan kat situ. first mission was nak cari yg custom sticker. alaa, sticker yg kite bule letak our own name or whtsoever on it, taw kaaan? taw taw kan je lah. hahaha. haaaa, nk cari bende tu lah. Ady said kt CM ni adee, so jenjalan actually found it. murah okay. dh la buat nye pon kejap jeee. heeeee, soke soke sokeeeee sgt mak nok! haha. it only took about 5mins okay, kejap je kan, I did 300pcs of stickers. banyak kaaaan. ooooooh, I am sooo happy to actually have it.
seee, banyak, geraaaaam. sexcited teros !

dah dpt sume tu, we walked around CM, saje tengok tengok, singgah Annexxe kejap. kate nye ade Sue Anna Joe pnye free photography workshop, tapi nan adooo. onthe blog stated at 2pm, but tade ape pon kat situu. sedih je taw, dh excited nk jmp Sue Anna Joe. gheeee.

done with Central Market, we head on the Masjid India. haha. yeaaa, again. hari tu pgi dgn Chin en, this time with Ady pulak. tade ke mane sangat pon, jalan sampai kt dpn Msjid India tu. then, we're like freaking hotttttt. hahaha. tu ar shite die en, I was like "papi, lepas ni I tanak dh jalan naik train ape sume, jam pon jam lah, I sanggup bawak kete". hahahha. tu ar shite die en. haha.
we're both like kepanasan, and dunno where to go, until Ady was like "jom pgi Pavy.". I was like,"huuuuh, Pavy? alaaaaa.". then, Ady said "okay la, jmp pgi Sg Wang or BB Plaza, sane kedai best, murah murah". ahahaha. worriteee, jom jom, malas lah nk pgi tmpt mahal mahal branded branded ni. taw tak betape susah nye nak menahan nafsu? haaa, nafsu ape? nafsu membeli lah. haha. choyyyy.

off to Sg Wang. naik train and stopped dkt Hang Tuah, naik monorail, stopped at erk, ape ntah name station tu. haha. jalan jalan la ke Sg Wang, ramai nye oraaaaaaang, ramai nye budak budaaaaak, wooooah. agak syook tgk bebudak kt stu.. hahaha. bli my fav drink, Cup Bon, extra jelly. hehehe. sodaaaap eh. pastu jenjalan laaaa.
pgi BB Plaza, Ady nak msuk kdai yg bundle eh? kedai ape ntah, alaaaa, korang taw en, kdai yg same level dgn Cool Element, yang byk jual baju tuu, ape ntah namenyeee. Ady masuk sorang, I cannot go in cause I have drinks with me. Ady kuar balik, he doesnt want to buy anything unless I go in with him. okay, fine, whatever. haha.

then, I brought him to this one shop, same level jugak, but hujung sikit, I know orng yg keje kt kedai tu. so, while Ady was busy checking on some tshirt at the shop, I was busy borak borak with that person. sorry, cannot reveal. everything turned out to be great until I know this one story. that particular person told me bout it. some old stories came up, I tried my best not to say anything bad cause we're like kinda okay now but what that person told me really pissing me off, like to the maximum. luckily I managed to control my temper and I tried my best to defend myself. what that person told me was really shocking and I know the person intention was not to deliver unwanted infos bout it, that person just wanted to know the whole truth bout it. I was soooo pissed off, but I didnt blew off right awayy. I was still laughing and joking and stuff, besides, I am soo happy to get my own stickers, right papi? (;
stickeeeeeeeerrrrrrssssssss :D :D :D :D

Ady did bought tshirt at the shop. After that, we went back to the first shop that he went before, this time I went inside with him. Tengah elok elok, tengok baju ape sume en, I checked my phone and theres a messege. Its from kak Leen and its said "Ya, balik cepat, mak kata orng tua tu dh nk start bising". I received that at around 4.58pm. yes, orang tua is referring to Baba, my looooooooooooooooooooooovely Baba. goooosh, he is driving me nuts ! I left the house at around 2pm and its not even 5pm yet and he expect me to be at home. capital F.
goosh, I better stop talking bout my dad, kang tak sia sia aku jadi anak derhaka. heh.
I showed the messege to Ady and he immediately said "we should go". and I'm like, "haih." yeaa". F maaaaan. dah la mood aku mmg tak baik dh en, taw pasal bende lahanat tu and now this, gooosh. I was pissed off again, but managed to control it cause I have my own stickers. yeaaa, I am soo happy cause I have my own sticker.

eh, not to forget. something funny happened at this shop.
As Ady was busy making payment at the counter, I noticed theres this to G-word people *sila refer FYI section to know what is G-word people. harap maklum*.
okay, back to the story, one of the G-word people was kinda like bending and flipping through some tshrts hanging on the rack. but, the best thing is, as his hands was flipping through, his head was actually staring at Ady, which was at the counter, making his payment. as I was right in front of the G-word people was like, watafak? hahaha. I immediately said, "EXCUSE ME?". loud and clear, yeaa.. I think the whole people in the shop heard it. Hahahha. the G-word people immediately turned off his head and move aside a bit so that me and Ady can walked through them.
gooooosh, G word people. haih, oh. they're chinese by the way. I LOL with Ady after that.

after that, we're heading straight home, naik LRT and stuff, gooosh. tiring. haha. padahal dulu dulu mase skola, mmg ni la routine nye. tp skarang, bile dh bule drive, ade kete sendri, bkn main sombong lagi nak naik train, penat la ape lah, gile tak sedar diri en. hahaha. i knowwww !

reached home before 630pm. awal gileee okay. but I'm fineee with it. eventought it was just a couple of hours, but I had fun. We had fun, right papi?
Ady send me home, but no worries. couple of hours after that, he's at my house. having dinner together with my family, treat from Memy and kak Leen.
mak said, Ady dh mcm anak angkat, waaaah. gituuuu. welcome to the Ibrahim's.
ngeh ngeh ngeh. hahahaha

p/s : ooh. kalau nak tngok tu sticker ape, order la cupcakes. hiks ;p

May 29, 2009

Mak, Papi && Tiap Hari Sayang

blabbed by Amira Zafirah at 5/29/2009 12:17:00 AM 8 extra blabbing
ngeh ngeh ngeh.

2days aku berentap with myself. haha. cheeee, gitu la kan.

received cupcakes order for 100 pcs and also 40minis which need to be settled on the same day. gigih la aku membuat.
but, without my mom, papi and my tiap hari sayang, takkan jadi sume ni okayyy. they helped me A LOT.

my mom ; being the food tester. she commented on everything that I did honestly.
papi ; always there whenever I need him. thanks papi, ILY
tiap hari sayang ; thank you babeeeeee. kau adeee je kan, you helped me a lot. tade kau, tak cantik cuppies tuu. waaaah, tu ar shite die. haha. thanks nyaaaah, ILY LY LY LY

despite of all,
merekaaaaa juga lah tukang makan. hahaha. yang perhabiskan pon diaorng, fresh out from oven pon diaorng jugak. chop. that one mostly Mak la, being the food tester kan. hehhe.

thank you sooo much to them. without them, mmg tade larat aku nak buat sumee.

mmg la penat kan buat, lenguh sume. but then, bile buat ramai ramai, ade orang teman, mcm syok je.
sambil buat sambil ngutok, buli, borak, segalenyee lah.
pastu bile tengok dah siap sume en, rase mcm waaaaaaaaah. legaaa, relieved sgt.

padahal, yg luse tulat punye orders tak siap lagi. hehhe.
anyway, act I also did choc chip cookies. tpi tak berapa nak commercialized lagi sbb tataw nk letak mcm mane kat blog.
its random cookies kan, nk amik gambar camno pon tataw. haha. nak pulak cookies tu chocolate kan, amik gmbar dh mcm hitam hangus je. haha. pdahal mmg color brown.
kang orng tengok tengok, tahengen pulak nk order. so, tengok la mcm mne dlu.
as for now, only closed friends yang order lah, sbb diaorng dpt sample rase ape sume en.
insyaallah, one day cookies order will be up :)
ape yang penting? KERJESAME
hehhhe.

May 27, 2009

blabbed by Amira Zafirah at 5/27/2009 02:20:00 AM 4 extra blabbing


crap crap crap.
ooh. today mak masak crab curry
i dont really eat crab. haha.
motiff from crap to crab.
ngengg ;DDD

Bambi

blabbed by Amira Zafirah at 5/27/2009 12:14:00 AM 2 extra blabbing
currently my Bambi is not with me.
Bambi is with ADY. raaawwwwrrrr.
his car got some internal problem that needs to be settled at car hospital.
minor injuries perhaps. hopefully, its not anything related to high pressure.
if it is, his car and him are sooo meant to be together. HA HA HA.
well, I know you guys dont get it but whatever.
this post is for Ady.
hey papi, when you return Bambi to me, and I find something wrong with it.
this is what you get.
HA HA HA

I'm gonna beat you up so hard. haha.
look how happy I am in the picture trying to kick your ass.
it'll be worse if I get down on you.
muaahahahaha.
oh oh oh,
Ady was so braved that he even called Baba by himself and talked to Baba about borrowing Bambi for one whole day. impressive right? haha.
at first, I told Mak bout it and Mak saying 'suro Ady call Baba sendiri. pastu ckp la nk pnjam kete'. and she smileed, sarcastically =))
I told Ady bout it and he actually called Baba and asked for his permission.
goooosh, berani betol cakap dgn Baba eh? desperate for a car ye nok. haha
oooh Bambi, hang in there okay.

May 25, 2009

journey

blabbed by Amira Zafirah at 5/25/2009 07:12:00 PM 2 extra blabbing
Dann is away for about a month or so.
He's off for a getaway, katenyeee :D
have a safe trip nook. surely gonna miss you much!
ILY ;p

May 24, 2009

mamak Lumut

blabbed by Amira Zafirah at 5/24/2009 10:26:00 PM 4 extra blabbing
hahahaha. currently at mamak Lumut.
restoran ape ntah, but for sure aku mmg tak suke mamak ni.
sebab, dia akan tutop wifi bile2 mase dia nak. like watafak en.

ni baba ar nk lepak sini, aku nak lepak mamak fav aku.
grrrr, he is such a spoiler.
but whatever, janji mak dpt online nok.
hahahha. itu yang fentiiiing :DDD

anywayy, nothing much to hapdate la pasal kt kmpng ni.
sbb aku pon tade kemane.
becaaaaaaaaaaaaaause, its my that-time-of-the-month.
hahahahahahah. dont worry, tade mood swiing. just sakit pnggang yang hamat sgt. adoyaaaaai.

mcm bengang je dow. my that-time-of-the-month nak kuar time time ni pulak. punye la semangat ni siap bawak baju nak berpeleseran kt beach sume, nk lepak Pangkor la ape lah.
skali, hamek kauuu. choy tak choyy. choyyyy sgt kan. grrrr.
okay, whatever, janji aku balik kmpng juge, baba tak bising.
itu yang fentinggg. hahaha :P

dah la. vencik dgn wifi sini, agk lemvab jugak la, tak mcm mamak fav aku tu.
hahahahah. seboleee nk compare jugeee.
okay, fine. whatever.
ape yang fentiiiiing?WIFI.
LOL

=))

ciao !

May 23, 2009

gigih

blabbed by Amira Zafirah at 5/23/2009 03:58:00 AM 3 extra blabbing
cheee, title nye dh macam tajuk cerpen pendek. waaah, gituuu. hahah
anyway, gigih ni aku blog everything bout today. hehhe. sebab? last nnt kang baru aku bgtaw. hehhe.
today kan, aku pgi Jalan TAR okayy. waaaah. syoooook je rase. Chin la ajak, katenye nak cari kain ela, nak jahit buat baju kurung, nak pkai pgi class. worriiiteee, okay sajeee.
kesane la kami. kitorang naik kete bapak Chin sbb nak senang punye pasal. kan time orng break smbhyang Jumaat tu, so bpk nye balik lame, alang2 dia nak pgi keje balik, so dia pon drop kan la kitorng.
jalan jalan jalan, syoook wooo. sangat syok sampai gambar gambar lansung la nan adooo. hahaha. sila terima alasan aku ituuu. Chin beli kain saree okayy. haha. sangat cantik, aku sokeeee. kitorang masuk kedai Madras, yg dpn Semua House tu. hehhe. kain dia pon muraaaah je. atee dah murah kan, harus la aku nyelit sepasang jugaaa. hehhe.
pastu kitorang jenjalan lagi, kinda lost actually sbb tataw nak pgi maneee. hehe. last last kitorrang masuk Jakel, round round, aku beli lagi sepasang kain kt situu, mak sokeee nok. cheee, bli kain kt Jakel, sumpa aku prasan mcm Mawi dgn Ekin. hahaha. LOL.
jenjalan la lagi tanpa arah tuju. ooh. kitorang masuk SSF. geeeerrrraaaaammmmm dow masuk kedai tu. tgk decorations sume en, mcm gooosh. aku nak semuaaaaa. haha. "Baba, sila beli rumah baru, nak decorate. nak gune brng SSF as deco okayy. " hahaha. sangat la bengoong nyee. motifff gituuu.
jalan jalan jalan, tengok hari mcm nak gelak. nak hujan kott, so kitorang jalan pgi Masjid Jamek, naik Putra and went to KLCC. sebaaaab, kitorang balik dgn Ady. he got class on the evening, alang2 tu tumpang la skali.
sampai KLCC, jenjalan, pon tanpa arah tuju jugaaa. masing masing tanak spend, sayang duiiit je. haha. yang aku pulak, dlm kple hotak dook la fikir "jgn gune duit, jgn gune duit. tu modal for next order, jgn mira jgn". hahahahaha. gile la ayat nak meyakinkan diri.
daaaaaaaaaaaaaaan,
aku tak beli ape2 pon. hehhe. yeaaay me.
cukp timing, kitorang naik Putra then off to Damai station. Ady tunggu kt sane. Ady sampai teros la kitorang balik. send Chin home and Ady singgah my house, had dinner together. lepak lepak lepak, sibok dgn OhArtis.com hehhe. pastu Ady balik.
memalam sikit, kitorang kuar balik. planned nak pgi Andalus lagi, sbb Chin kan tapenah pegi lain. so, Ady came to my house picked me up, then Chin, pastu Pole and lastly Dann. akhirnyeee, sampai juge ke Andalus.
tgh jenjalan nak masuk entrance, nampak Mel baru sampai. yeeeeyyy :D
ooooh. lupeeee, Kadi pon ade okayyyy. mamat tu ade kt KL, balik JB kojap yooo. berpandukan direction aku, Kadi jumpe jugak Andalus dgn sendri nyaaaa. mak bangge dgn kau nyah. hahaha. Kadi came with his housemate.
lelepak la dgn Kadi skali, and thank god Ady, Dann, Chin and Pole mixed well with Kadi. yeeeeey. kawan kawan aku sangat pandai menyesuaikan diri. pic Kadi nan adooo ye nyah, mak rancak benar borak nyee, lupe shotgun teros. hahaha. sila terima alasan ini ye. hehhe.
beriyaa benar Chin becerita. haha
meet Mel peeps
later, Kadi went off sbb diaorng pon nak balik Bangi en. lepaaaaak la kitorang kt stu. mcm2 cite la kuar, lawak nak matii je masing masing okay.
after such a loooooooong waiting, Zakiyy finally arrived with Arie, Kobain, the twins, Aliph and Acaf, Phesza and her friend.
boraaaaaaaaaaak lagi, but tak lame sgt la then kitorang pon balik. we've been there for too long kottt. gambar sume kt Zakiyy dow. adoooyh.
send Dann to his house and after that me, Pole, Ady and Chin went off to RHB. berjumpe rakan rakan biase. haha.
semase di RHB, sumpa aku langsung tak larat. tataw la ape diaorng borak, taw2 Ady ajak balik. worriiteeeee.
pendeeeeeeeek je aku en? grrrrrrr
chop, mcm tak cukop ahli je ni? huwm
yeaaaaaaay, baru la cukop je sume (:
and now I'm here, gigih memblogging and meng-transfer gambar to PC
sebab
esok mak nak balik kampung nook. hiks ;p
ciao !

May 22, 2009

thanx kak Red

blabbed by Amira Zafirah at 5/22/2009 11:55:00 AM 0 extra blabbing
heeeee, read more here sayang. *waaaah. tetibe syg. hahaha

May 21, 2009

thanx kak Ceera

blabbed by Amira Zafirah at 5/21/2009 11:52:00 AM 5 extra blabbing
heeee, itu Ceera. bini orang, haraaaaaaaaaaaap maklum. hahahaha :D

semalam pegi jumpe dia, saje nak bagi sample cupcakes kat dia. hehe. sebabnye, korang prasan kan yang Sepet tu.. haaaa.. dia tu adik kak Ceera ni la. si Sepet cakap maybe dia mau order, so saje la bagi sample kt akak dia ni haaa. bagi rase dlu. kang tak sedab kang, nayooo Sepet kejar aku bwk pil Viagra. muahahahaha. motiff gituu.

anddddd, tanpa disangka sangka, Ceera ni review okay cupcakes aku. oh tidaaaaaaaaaak. dah la cupcakes yang aku hantar kt dia tu mcm agak burok, sbb mcm dh nak cepat pastu dh huyu hayang dalam kete sume kan. aiyoooo. siap buat sticky mode dkt blog. oh, terharuuuu.

thanx akak, kite terharu gile woooo. lagi2 sticky mode pulak tu. rase nak meleleh dah ni. ceit. cover cover. hahaha.
dgn ituuuu, kite pon pomot blog akak juga.

worriiiteeee, gini cerita nyeeee nyah.
kalau korang rase nak cari tutorial for blog en, like macam korang nak letak page dkt blog ni kee, or nak buat macam yg aku tu, yang ade muke korang kt link URL atas tu, or korang nk blog 3 columns keee, ape saje lah. sile terjah blog ini, blog sangat padat dgn tutorial. me likeyyy
http://c33ram00n.blogspot.com/.
oh. tu pon official blog Ceera ni jugak, jadi sile la baca, aku suke blog ni sbb words yg dia gune, like funnayh gileeee.

yang ni pulak, business blog Ceera. yup yup. dia buat bisnes jugak, she sells clothes. ade banyak okayy. dresses, tops, cecantik je sumeeeee. ehem ehem. akak, nxt time cari size utk orng yng GEMS GEMS ni eh. hahaha. baju akak jual tu mcm standard kak Leen je taw, sesadoo la kite tak muat. hiks :P
ini link nyee http://butikceera.blogspot.com/

tawan tawan saya yang sangat saya sayangi.
sile laa jenguk jenguk itu blog. if kite suke, mesti tawan tawan suke jugak taw. hiks ;p

p/s : hahaha. confirm akak hangen je, awal2 dh ckp akak bini orng. hehhe. kene warning kak, kalao tak nnt lelaki lelaki cepat je nk ngeletis dgn akak :DD

amaziing blog katenyeee.

blabbed by Amira Zafirah at 5/21/2009 12:20:00 AM 6 extra blabbing
1) Copy award di atas untuk di letakkan di blog anda.
; copy sudaaaa :)

2) Nyatakan 5 fakta menarik tentang si pemberi award ini.
*gooosh. fakta pasal dia ni lagi. hari tu kn dh bgtaw. hehe. takpe, ulang tayang. haha
; name minah ni Hamira Syafiqa. sila panggil dia Hamira. confirm dia bengang nk mati :D
; minah ni sgt la LOUD. lepak dgn dia mst sumeorng pandang, tapi takpe. aku sokeee, bule jobo lebih. haha
; oh. dia ni kan, usually jmp aku dkt college en, borak borak kejap. pastu later dia mesti ckp "okay la Mira, aku nak berak doww". hahaha. seriously, aku ni mmg bg kau feel berak eh eyqa?
; dia sukeeeeeeeee gile subang besar. hahaha. she really like hoops earing. pgi college nyah, tak menahan. haha
; dia pon single, mcm aku jugeeee. dh sibok nak boyfriend, agak mcm aku jgk la. hahaha

3) Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi sendiri.
; i looooove blogging
; kinda into photography
; really into baking and cooking
; jokes and talks sarcastic A LOT
; not that rebellious but sometimes I can be it.
; pissed off soo easily but cool down in couple of minutes. hehe
; not a spoiled brat, but I consider myself as spoiled. haha
; aku sokeeee karaokeee. hahaha. *cinta adam dan adam. HA HA HA
; sila jangan tengking aku, sumpa aku cepat sentap. haha
; sebenarnye kan, aku kuat merajoook dowww. hahahahahahahha. sumpa tak tipu. usually aku mrajok diam diam. *gelak guling guling please

4) Anda perlu memilih 10 Penerima Award seterusnya & describe tentang mereka.
; Izza Fadzlani - kwn bloggers yang paling tegar sekalii. haha
; Syasya Sharif - kwn blogger yang paaaaaaaaaling la aku rindu. Syaaaa, cepat la dtg sniiii
; Luqman - my punching baaag. nak marah cari dia, meratap hiba cari dia, segala nye lah cari dia
; Danang - noooook ku syg, hahaha. teman loneliness paling meleetz gitu uols. LOL
erk. cukop la tuuu. mak mcm kedekoooot sikit nok malam ni. hahaha

thanx Eyqa for the award :D

p/s : sila bace Syasya's entry here wajib ! hahahaha.

May 20, 2009

coming soon *updated

blabbed by Amira Zafirah at 5/20/2009 06:09:00 PM 5 extra blabbing
*sticky mode for few days

UPDATED
jenguk jenguk la ye. heeee ;p


p/s : thanx kak Leen for the name LVCupcakes (:

still remember about my plan for my holiday?

heee. its under progression.
insyaallah, will be launching tomorrow

love,
Mira

gotcha !

blabbed by Amira Zafirah at 5/20/2009 05:43:00 AM 2 extra blabbing
its like 4.31 am when he skype-ed me.
told you, 'no promises'. HA HA HA
and he's getting sleepy and sleepy.

gambar saje, no details. muaahahaha.

thanks for the call nok :D

May 17, 2009

angelina colie

blabbed by Amira Zafirah at 5/17/2009 04:22:00 AM 0 extra blabbing
it Saturdayyyy.

left home around 12 something I think and went to Dann's place to fetch him up then we headed straight to this one kedai pembekal barangan kek dan biskut. haha. betol ke?
located at Kg Pandan, shoplot sebelah building IKM tu. agak best la, kedai besar luas, brng sgt terator. syok jee masuk tp sbb nye mase tu aku berdua je kott dlm kedai tu. so, mcm lengang dan bisuuu. haha. orng kedai tu aku rase at first dia mcm pelik kott kenape aku masuk kedai tu. haha. pandang lain mcm, cheh. underestimate btol. grrr. hehh ;p

pastu kitorang pgi Pavy just to parked our car kt stu. jalan kaki sampai Lot 10 sbb nk lunch kt food court stu, skali tutoooooop. sediiih sgt okayy. dh la lapau gilooo mase tuu. hangen hangen hangen. jalan la balik ke Pavy semule. then, Dann received call from Oja kate diaorng sume ade kt foodcourt Pavy.
pegi la kitorang ke situ and lepak lepak kejap. ooooh, its been ages since I met them okayyy. lame giloooo tak jumpe okayyy.
black top ; Jaja. grey shirt ; ZakiiyyOja and Dann


lepak lepak, then me and Dann decided nak pgi Curve, ayam penyeeeeet weyyyyy. lapauuuu giloo. kepale hotak pon syok je mereke nak makan ape. hehe. janji dapat makan nasik, soo bule tahan lama sikit kenyang nye kan. haha. gituuu.
roger roger Ady di rumah, konon pagi ade classs, tpi hareeeeeeem la kan nk pgi nye. membutoo kat rumah. aku pujok Ady sehabis habis nye sbb at first dia tanak ikoot. but me being as his only mami, menggunakan kuasa vito dan juga ayat ayat sentuhan dan makan hati yang mendalam, berjaya mempengaruhi nye. HA HA HA *gelak setan please.

melantak di Waroeng Penyet. oooh. heaveeeen. ayam penyet, nasi puteh and soda gembira. waaaah, mmg mak gembira sakan nok. hahahaha. ni yang rase everyweeek nak turun curve ni. semateeee nak ayam penyet. hehhe.

pastu, jenjalan cari birthday present, kak Leen suro. Dann singgah beli cupcakes, sumpah kejam. aku buat cupcakes, kau beli kat orng lain en. fine fine, okay fine. haha.
pastu, singgah cold storage. angelina colie 3 okayy. hahaha. choyy ar korang, baru 1% masing masing dah diam membisu dalam kete. ape ceeeer doww? HA HA HA. ngenggg.
cik Lala, sila jangan serang saya okay. Ady yg nak amik gmbr dgn kite taaww. sumpah kite dgn Ady hanya kawan, semata mata kawan. HA HA HA*sumpa aku gelak gilooo even aku taw korang tak faham tetibe aku ckp cik Lala. waahahahaah*


pastu, settle sume, hantar Dann balik, hantar Ady balik. so, lepak rumah. borak borak dgn Memy.

oh!

AF HAFIZ MENANG OKAYY.
mak soke nooook, sokkeeeeeee. hati mak gumbiraaaaa sekali okayyy. ooooh. Hafiz, tak sia sia aku afundi kau mase concert bile ntah. erk. kantoi tak afundi. hahahaa.

habis AF, teros bedesup fetch Ady then Pole pulak.
RHB sasaran utamaaa. Pole ajak lepak juge jee tawan tawan walaupun saya sudah sedaya upaya utk menolak ajakan nya, akan tatapi, nafsu membuak buak utk melepak. hehhhe. ayat perlu poweer.
annnd, supposedly jumpe this one person tonight. dah plan sikit punye baik, skali cancel. harus la aku hangen sebentarr, tp macam malaaaas nak fikir.
to you-know-I'm-talking-bout-you, YOU OWE ME AN EXPLANATION. not excuses okay, explanation. haraaaap maklum.

lepak lepak jam bersama orang orang biase yang tak perlu la lg nak mention sape sbb aku taw korang mesti taw en. borak borak, bahan bahan, balik lah kami.
shit. aku lapaaaa.

what? I only had ayam penyet for the whole day okayyy.
ahahaha.

ciao peeps :)

BRAbican. haha

blabbed by Amira Zafirah at 5/17/2009 03:59:00 AM 4 extra blabbing
its Fridayyy story yaww. okay. I feel like a nigga talking like that. WTH.

anywayy, mak and baba left the house around 2sumthing I think. seperti biase mereka pulang ke kampung. tinggal lah aku dgn Yana sahaja anddd the best part is Yana tak merengek okayyy. usually Yana, kalau opah nk kuar pgi mane, tabuleee je. nk bekepiiiit je dgn opah dia. but ntah mcm mne on tht day dia okay pule.
lepak lepak lepak dgn Yana, Ady dtg rumah kejap eventhough I told him not too sbb mcm memenatkan badan saje. pastu dlm 415pm mcm tu, I left house with Yana and went straight to hospital. kak Leen tunggu sane. ooh, pgi hospital mcm biase lah, yana cucuk vontot masuk chemo. its our routine for this whole May.

pastuu, at night I went out with Ady and Dann to my cousin's stall dkt Keramat. yup yup, kami ke Arima yang marvellous ituuu. but, malam tu special sbb Luqman adeeee, dia nak merase mkn kt Arima jugeee. worritteee, mari serbu ramai ramai utk memajukan lagi bisnes sepupu ku iteewww. hahaha.
sadly, no picture. masing masing melantak tak sesadooo kan, dgn gelak ketawa bagai nyeee. tak behengat hengat okayy. aaaannnddd, I am sooo glad that Luqman and them can mingle with each other. heeee, kalau sume kawan aku mcm ni kan best.

after done with our dinner, said ciao tu Luqman. later, the threesome. waaaaah. threesome keee? haha. anyway, we went to Andalus. finallyyyyy. jejak juge aku ke sane setelah membaca blog blog si Mel lah, Zakiyy la yg asik ke Andalus. hehe.
ever been there? for those that never been there, like me la kan, its like an Arabian place la. they sells Arabian food with Arabian concept and music as the main theme of their restaurant. okay la, not bad. Arab food kan mmg agak mahal, sooo femfaham je la kan. all of us had Babrican, betol kan ejaaan nyeee nok? hahaha. whatever shit la. its a malt drink, non-alcaholic, haraaaap maklum. hehe. sedab, not bad. next time nk lemon, bru bule prasan bubble lebeyyy. muahahahahhahaa. tak snonooooh. oh. shesha nye hanye rm6, murah benaaaaau kott.
yup, no pictures sbb masing tak sesado. hahaha. WTH, sesado je aku ni. eeewww. hahaha

dh bosan bosan, we left the place and went straight to Dann's place. hantar dia balik leee, but I'm indeeeeeeeeeeed of pee-ing okay. tak tertahan dah taw, sooo pgi la dkt pool's toilet and do my thing in there. hehhe.
but then we end up, lepak lepak dkt poool. oooh. agak syoook. me likey likey okieyyy :D
and somehow, our mood seems to be, huwm. uncontrollable a bit. whyy oh whyyy. hahahah.

picture explains it all tho ;p
selambeeeeeee nye baring baring kat situuuoh. aku teringiiiiiiiiin sgt nak mandi. geram okay tgk air tuu. rraaawwwrrr. hahasuper candid, kitorang konon konon tengah perform lagu Aizat ; Kau Aku. hehheDann, he is sooo la obsessed with that tiang. whyyyy? hahahand, he looks sooo interested with it kan? OMG. hahahah


after a while, we left Dann's place and headed straight home.

eh eh, mase balik ade police roadblock taw. hehheh. agak vodooo.

police ; *tengok tengok, suluh suluh ape yang patut* nak kemane ni?
me and Ady ; balik rumaaah.
police ; eh. awall nye balik, balik la lambat lambat sikit
me ; huuuh. hehehehe
Ady ; hahaha. Mak dah call. hahahaha
me ; *dalam hati* WATAFAK?! =)) =)) =)) =))

sangat la vongoook + selenge + ngengggg okay. Ady, ady, ady. HA HA HA

sampai rumah, membuteeee :P
ciao !

May 16, 2009

first timer

blabbed by Amira Zafirah at 5/16/2009 07:58:00 PM 2 extra blabbing
aku lupeeeeeee nak blog pasal ni. hahaha.

presenting Danang, first time user of Skype.
kate akuuuu lah. haha.

so, kami pon video call and this is what I got from him.
well, some of it lahmuahahahahahahahaha.

mak sokeeeee nok :DDD

welcome to Skype, tade YM dah. cheeee, konon nyeee.

May 14, 2009

betol

blabbed by Amira Zafirah at 5/14/2009 12:10:00 PM 2 extra blabbing
bukan nye aku busy sgt dgn cupcakes tu.
betol tak.

tapi, aku tade bende nk cite kt sini pon.
betol, pecayeeeee lah.

lately, aku tade kuar pegi mane pon, ddok rumah je.
betol, tolooong lah percaya.

so, tade bende la aku nak hapdate.
betol en?

ciao

May 12, 2009

arrival

blabbed by Amira Zafirah at 5/12/2009 05:02:00 PM 3 extra blabbing
someone's birthday present has arrivedand,readers tegar kak Red betol. HA HA HA

May 11, 2009

last dayy

blabbed by Amira Zafirah at 5/11/2009 10:16:00 PM 9 extra blabbing
oooh. the day of my last paper and last day of my second semester.

last paper was English. soalan nye memerlukan pembacaan yang panjang ye. vengong betol. haha. so, bile dh habis paper, masing tunggu tunggu la sape2 yang patut.
I went out first, then Fara, then Luqman, then Kadi and ntah, whoever la. tak ingat dah. lepak lepak lagi, I brought my shotgun, sokeee korang ye. haha
muke penat sangat tunggu orang and ngantooook gilo. hahaKadi and high five nyeee. kiddooh. itu Nad, dia ade blog tp aku lupe link. hehheni sume gang Tot. aku kenal few of them saje (:


puas bergambar di college, mereka lah, bukan aku. we're off to Alamanda. again! haha. kitorang kat Bangi kott, what do you expect kaan. grrr.
jalan jalan jalan, figure out nak makan apee. last day lepak weeeeeh. ooh, before that we send Fara kt KTM. you noook, jauh travel sampai Genting. your mom taw tak? HA HA HA.
lepak lepak di Alamanda with same people lah, me, Kadi, Tot and Luqman of cooourse !
jalan jalan jalan, cari present mother's day. hehhhe.
eewww, so la not very good at ALL =))


done with makan makan and stuff, balik semula ke hostel. proses angkut barang bermula lagi okayyy.
oh. jumpe Oya kejaaaap. bye nyaaah, jumpe next sem okayy (:


penat okay aku tunggu diaorng. goooosh. nasib Luqman ade bule teman kan. hehhe.
this time, angkut barang si Tot. nak bwk balik Serdang. barang mamat ni banyak okayyy. F youuuu, tak behengat en barang kau. gilooooo.

layan kan pictures sajeeee.
tu roomate Kadi, Afiq namenyee, tumpang bantal. belambakkk okayy. goosh. korang tido ats bantal je la, tapayah tilam.sebabkn boot dh penoh bantal, Tot kene pegang bajuu, sumpah dah tak muat nak letak lansung dahbantal bantal tu hantar dkt rumah sewa Kadi je. so, dh bwk kuar, bule la letak baju2 si Tot kt boot. oh. ade yang gantung jugak, ade yg letak gitu je kt seat blakang. sangat banyak !ni gang Kadi, yeaa. roomate nye for next sem. tolooong jangan gado gado okayy.


dah dropped Kadi and barang barang nya di rumah sewa dia, kitorang pon made move la. Kadi naik kete Luqman sbb kete aku dah tak muat lansung en. after that, Luqman send Kadi to KTM sbb dia nak balik Johor daah and Tot with me la sbb nak hantar dia balik Serdang.

bye Kadiii, see you soon suckaaaaaaaaah !
HA HA HA

bermula la journey aku dgn Tot yang sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat lah "WANGI". goooosh. wangi nauzzubillah kau nyah. sampai kene bukak tingkap kete. hahaha
takpe, nnt pakai deodorant bebanyak, baru la keting "keerrriiingg". sila cakap ala ala iklan Rexona okay. muahahahahaha. okay, aku gelak setan =)) =)) =))
vodoo.

so, thats bout it. bye guuuyyyssss. baru sehari dah rindu korang mcm ape dah taaw.
2months we're apart okayyy. sesape balik KL awal, wajib roger akuu okay. hehhhe.
jom kuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar. yeeeeeeey :D
Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal