May 23, 2009

gigih

blabbed by Amira Zafirah at 5/23/2009 03:58:00 AM
cheee, title nye dh macam tajuk cerpen pendek. waaah, gituuu. hahah
anyway, gigih ni aku blog everything bout today. hehhe. sebab? last nnt kang baru aku bgtaw. hehhe.
today kan, aku pgi Jalan TAR okayy. waaaah. syoooook je rase. Chin la ajak, katenye nak cari kain ela, nak jahit buat baju kurung, nak pkai pgi class. worriiiteee, okay sajeee.
kesane la kami. kitorang naik kete bapak Chin sbb nak senang punye pasal. kan time orng break smbhyang Jumaat tu, so bpk nye balik lame, alang2 dia nak pgi keje balik, so dia pon drop kan la kitorng.
jalan jalan jalan, syoook wooo. sangat syok sampai gambar gambar lansung la nan adooo. hahaha. sila terima alasan aku ituuu. Chin beli kain saree okayy. haha. sangat cantik, aku sokeeee. kitorang masuk kedai Madras, yg dpn Semua House tu. hehhe. kain dia pon muraaaah je. atee dah murah kan, harus la aku nyelit sepasang jugaaa. hehhe.
pastu kitorang jenjalan lagi, kinda lost actually sbb tataw nak pgi maneee. hehe. last last kitorrang masuk Jakel, round round, aku beli lagi sepasang kain kt situu, mak sokeee nok. cheee, bli kain kt Jakel, sumpa aku prasan mcm Mawi dgn Ekin. hahaha. LOL.
jenjalan la lagi tanpa arah tuju. ooh. kitorang masuk SSF. geeeerrrraaaaammmmm dow masuk kedai tu. tgk decorations sume en, mcm gooosh. aku nak semuaaaaa. haha. "Baba, sila beli rumah baru, nak decorate. nak gune brng SSF as deco okayy. " hahaha. sangat la bengoong nyee. motifff gituuu.
jalan jalan jalan, tengok hari mcm nak gelak. nak hujan kott, so kitorang jalan pgi Masjid Jamek, naik Putra and went to KLCC. sebaaaab, kitorang balik dgn Ady. he got class on the evening, alang2 tu tumpang la skali.
sampai KLCC, jenjalan, pon tanpa arah tuju jugaaa. masing masing tanak spend, sayang duiiit je. haha. yang aku pulak, dlm kple hotak dook la fikir "jgn gune duit, jgn gune duit. tu modal for next order, jgn mira jgn". hahahahaha. gile la ayat nak meyakinkan diri.
daaaaaaaaaaaaaaan,
aku tak beli ape2 pon. hehhe. yeaaay me.
cukp timing, kitorang naik Putra then off to Damai station. Ady tunggu kt sane. Ady sampai teros la kitorang balik. send Chin home and Ady singgah my house, had dinner together. lepak lepak lepak, sibok dgn OhArtis.com hehhe. pastu Ady balik.
memalam sikit, kitorang kuar balik. planned nak pgi Andalus lagi, sbb Chin kan tapenah pegi lain. so, Ady came to my house picked me up, then Chin, pastu Pole and lastly Dann. akhirnyeee, sampai juge ke Andalus.
tgh jenjalan nak masuk entrance, nampak Mel baru sampai. yeeeeyyy :D
ooooh. lupeeee, Kadi pon ade okayyyy. mamat tu ade kt KL, balik JB kojap yooo. berpandukan direction aku, Kadi jumpe jugak Andalus dgn sendri nyaaaa. mak bangge dgn kau nyah. hahaha. Kadi came with his housemate.
lelepak la dgn Kadi skali, and thank god Ady, Dann, Chin and Pole mixed well with Kadi. yeeeeey. kawan kawan aku sangat pandai menyesuaikan diri. pic Kadi nan adooo ye nyah, mak rancak benar borak nyee, lupe shotgun teros. hahaha. sila terima alasan ini ye. hehhe.
beriyaa benar Chin becerita. haha
meet Mel peeps
later, Kadi went off sbb diaorng pon nak balik Bangi en. lepaaaaak la kitorang kt stu. mcm2 cite la kuar, lawak nak matii je masing masing okay.
after such a loooooooong waiting, Zakiyy finally arrived with Arie, Kobain, the twins, Aliph and Acaf, Phesza and her friend.
boraaaaaaaaaaak lagi, but tak lame sgt la then kitorang pon balik. we've been there for too long kottt. gambar sume kt Zakiyy dow. adoooyh.
send Dann to his house and after that me, Pole, Ady and Chin went off to RHB. berjumpe rakan rakan biase. haha.
semase di RHB, sumpa aku langsung tak larat. tataw la ape diaorng borak, taw2 Ady ajak balik. worriiteeeee.
pendeeeeeeeek je aku en? grrrrrrr
chop, mcm tak cukop ahli je ni? huwm
yeaaaaaaay, baru la cukop je sume (:
and now I'm here, gigih memblogging and meng-transfer gambar to PC
sebab
esok mak nak balik kampung nook. hiks ;p
ciao !

3 extra blabbing on "gigih"

chykeenzachary on May 24, 2009 at 4:09 PM said...

will miss you. hep hep. jgn lupe carik wifi. update blog gak.

nak kene ni wat auto publish

Aliph on May 24, 2009 at 11:29 PM said...

the first time met mira that nite
haha
wah.... jalan jauh kan smpai ke pelita

Amira Zafirah on May 25, 2009 at 5:19 PM said...

chekeenzachary
; gheeee. pgi kojap yooo. tapayah la auto publish. hehhe takkaaan la dh rindu en. haha

aliph
; yeaaaa. frst time meeting you. dlu i met acaf kt sumemr splash. haha. tak jdi pgi pelita la nyah. RHB sudeyh. haha

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal