January 31, 2009

tagged

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2009 11:38:00 PM 3 extra blabbing
A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 4 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse.)

1.What have you been doing recently?
finished the assignments, hang out wth friends and now I'm at PD

2.Do you ever turn your cell phone off?
naaaah. jst restart.

3.What happened at 10am today?
ZzzzzzzZZZZzzzz :DD

4.When did you last cry?
last night. not really cried, jst tears rolled dow :P

5.Believe in fate/destiny?
yup

6.What do you want in your life now?
better brain

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
depends

8.What's your favourite thing to do on the bed?
play solitaire :D

9.What bottoms are you wearing now?
Sweat pants

10.What's the nicest things in your inbox?
huh.

11.Do you tend to make the relationship complicated?
hell no

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
nope, everythings mine

13.What was the last movie you caught?
Bride Wars

14.What are you proud of?
:|

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
ntah. too lazy to check

16.What was the last song you sang out loud?
wonderpets :D

17.Do you have any nicknames?
yes

18. newest text msg in ur inbox?
Ithink its from my brother, saying bout number. whatever lah

19.What time did you go to bed last night?
almost 4am

20.Are you currently happy?
just fine

21.Who gives you the best advise?
myself

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
sometimes

23.Who did you talk on the phone last night?
Qayyum and hopefully it will be the last. I mean it.

24.Is something bugging you now?
yes.

25.Who was the last person to make you laugh?
arie

26. 4 person that I tagged are
* Adyy
*Chykeenzachary
* Shafie
*Zakiyy

live from PD

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2009 11:32:00 PM 1 extra blabbing
yup. here I am.
at the dining table, in my room.
in the hotel.

I went to the lobby and asked the lady about wifi.
and.
it only cost rm5 for 24hours.
murah dowwwww.
so, I said okay and asked the lady to charge within the bill :D

thank youuuu god.
aku tidak bosaaaan. hahahaha

away peeps

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2009 10:28:00 PM 1 extra blabbing
*sticky mode entry. new entry, please scroll down*

off to PD on Saturday.
my parents will be there until Monday while I will be in KL on Sunday.
my college is in Bangi, no cuti hari wilayah okay. classes are usual.
so, on Sunday night I'll be staying at hostel with my friends.
do enjoy my shit face. this is how I look now, at this very moment.


I've set some autopublish entries
and yes, not fully elaborate in some of the entries cause of mood swings.
someone spoiled my mood, yes. I'm more to hurt than pissed.
SHIT.

you guys know how much I hate myself when I'm emo-shit.

Chin will going back to Johore this Sunday, Arie off to Kuantan.
guess its just me and Ady then, back to normal routine.

finally, Ady will be all mine until Friday next week :D

p/s : papi, mood mami mcm cilakak. help help.

*sighed*

muscle and woah

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2009 08:22:00 PM 2 extra blabbing
finally, I met Chin, Ady, Dann and Arie at the same time.
oooh. I miss you guys.
Dann, he looove my stuff. I am soo not Kim Kardashian. HA HA HA


p/s : Arie, your arm rocks. couple jom?

p/s lagi : papi, lovelove =)) =))

Mawi

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2009 07:08:00 PM 0 extra blabbing
I received this.hehhe.
one of my friend is Ekin's cousin.
so, yea. thats about it.

:DD

welcome home Yana !

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2009 02:53:00 PM 2 extra blabbing
She's home :)

assignment and not-so-surpise

blabbed by Amira Zafirah at 1/31/2009 01:11:00 AM 1 extra blabbing
well,I promised Luqman to settle our Costing assignment yesterday morning. But end up, I cancelled it and went out with Pole instead. haha. I couldnt resist, sgt sesuatu bila Pole ajak kuar okay. rase mcm, oooh. dunia ini indah sungguh. HA HA HA. choyyy.

so, I met Luqman at McD Tmn Connaught. I know, patutnye banned en. shit. okay la. I admit that I DO feel bad about it but then, nk jmp kt mane lgi. situ je yg paling okay. haih. whatever la. this banned boikot thingy really stress me out okay. kalau nk banned sgt, jangan la gune computer. korang sedar tak INTEL pon patut kene banned? okay. emo shit. forget it. haha. moving on.

jumpe, bought something la kan sbb nk ddok situ. borak borak borak, baru la start nak buat keje. hehhe. Wawa was texting me taw, in a weird kinda wayy. tanye kat mne lah, ape lah. I was like, ape la kne budak ni en. aiyoo. but then buat bodo je lah. tetibe, Luqman tanye, whether Oya and Wawa penah dtg mcD sini tak, I was like. huh. ntah. tapenah kott. sumpa mmg tak terfikir ape lsng taw, like, ape2 la en. tetibe, Wawa called, tnye mcD kat mane la ape lah. rupenye dia nak datang, konon nak surprised but then, tataw jalan. HA HA HA. tanye si Luqman pon tataw jgk. adoyaaaaai, end up Wawa dtg my house I and I fetched her from there. aiyoo. fail Wawa fail. HA HA HA. she came together wth Oya.diaorng sampai je, mmg borak sakan la en. sempat aku singgah rumah amik shotgun sbb Luqman pnyy handphone bttry kong, so tepakse la jgk bwk shotgun en.
oh Wawa, lame gileeee tak jumpe dia sbb tak sanggop, nnt mesti nangis. tak sokaaa.
Luqman snapped byk okay. sume nak candid, nasib la mak mcm cantek je in all the candid shots taw. HA HA HA.yea. self time. gile selambe okay. orng tgk kitorng buat bodo je. haha.


mcD taman Connought ni sumpa byk giler nigga okay. sbb tu la aku kurenge je nak lepak sini. hehhe. aku en mmg mcm fobia je dgn nigga ni. haih. anyway, lepak td kat sni mmg lawak siak. bule pulak diaorng bantai nampak nigga tu, then kate mcm Usher la, John Legend la, Missy Elliot pon ade okay. haha. ngengg.
tp en, nigga2 pompuan ni en, fuuyh. vontot masyuk baai. like, deeem. giler ah. haha. mmg aku usha je la en. haih. I wish mine was like that. hehhe. teeeet. moving on.

we left at aroun 630pm mcm tu. Luqman went straight to his home while the girls headed to mine. lepak2 lagi kat rumah, chill chill lagi. hehe. siap dinner ape sume, baru diaorng balik.
yea. tu Yana :DDD


neeext entry please !

January 30, 2009

popular names

blabbed by Amira Zafirah at 1/30/2009 05:30:00 PM 2 extra blabbing
they are soo popular in my blog kan?
Photobucket
almost every entry, mesti one of their names will be mentioned here.

so, here is their link *yeea, they have blog too*

Ady ;
http://aboutady.blogspot.com

Amira ;
http://amirachaos.blogspot.com

Pole ;
http://itikpulangpetang.blogspot.com

Chin ;
http://kambingmari.blogspot.com

stalk lah, kalau diaorng marah, ckp aku suro. haha.

p/s : gheee. ngeng dow aku. market blog diaorng. nnt followers mesti betambah tambah. lagi2 si Ady tu. grrr. saingat terdekat okay. grr. tabule jadi. jgn follow blog Ady taw, aku suro jgk. hiks ;D

they made my day :)

blabbed by Amira Zafirah at 1/30/2009 01:40:00 AM 6 extra blabbing
received text from Ady at around 9am, and of course tido balik. haha.
but before 10am, my room had been crash by Baba. grrr. Yana nak makan udang, kene goreng kan for her. ow. okay. Baba nak ikan pulak, kene goreng jugak. ow. okay. haha.
but then, I promised Pole to fecth him at LRT BTS at 11am. aiyoo. tak sempat okay. pukol 11 tu I'm at home, bersilat kat dapor lagi. haha. so, I just kept on praying and praying that he will be late. hehhe.
and as usual, of course he will ! HA HA HA. he called and said jumpe pukul 1230. ow. okay. so, chill lagi. lepak2, gosok baju, tgk tv. nyanyi nyanyi. make up santek santek. 1230 mmg aku dh tepacak dkt LRT BTS tu, tp nan ado. he arrived at almost 1.15pm. Grr. chill. Pole kan, tapenah punctual pon. HA HA HA.off to KLCC. Pole yg sangap sgt dgn KLCC. aiyoo. jalan lengang doww. sumpa best giler. mcm, oh. ni jalan bapak aku bayar tax paling byk skali. hahaha. konoon nye lah. tp, jalan je lengang, KLCC nye same jgk. haha. ramai siot orang, aku parked dkt P4. deem. jauh kebawah doww. grr.
naik lift, and went straight to lunch, ate masing masing kebulur en, tabule nk buat ape lah. oh. aku tumpahkn air. haha. LAME. nasib ni bukan date okay, kalau tak. malu giler doww. hehe. luckily with Pole je, so tade hal. cepat2 dia amik kan tisu bebanyak. haha.
next stop, movie. we watched Bride's War. okay la. bule tahan. lawak lawak, much better then lawak Raja Lawak. haha. chop. apsal lately aku nk provoke Raja Lawak je en. choyy.after movie, Chin text. dia ade kt food court. oww yeh. she came together with Ady and Dann. gooosh. rase mcm bezaman je tak jumpe si Dann okay. lame noks kite tak ngutok ngutok amboi amboi amboi gitu. nnt kite kne get together la nyah, kate pon Mak Hayam dgn Bapak Hitik kan. HA HA HA. choyy.
borak borak dkt food court tu agak lame jugak la. then kitorang jumpe this one lady, tataw la orng ape. deeem. she looked like Amy Winehouse. the hair lah. hehe. cause I didnt see her face kan, nmpk rambut sajork, giler Amy Winehouse doww. waaah. and mase ni jgk la nmpk betine lahanat pakai tudung dgn shorts tu en. *fakyuuuu bitch*
pastu, Ijam datang with his. erk. GF kah? mak tataw la nyah. hehe. sape2 la. pon lepak jap je, and tak borak sakan pon. and oh. Ijam, make up tu jgn la kelabu asap sgt okay? haha. siot je mulot aku en. haha. sorry Ijam. muah muah :D borak punye borak, punye ngutok, punye bahan, punye gelak tahengat. haha. mcm2 lah. deem. I missed this kind of moment okay. before this, masing2 mcm ade conflict je with each other, termasuk la aku en. so, I was kinda distanced with them and today I'm with them is soo great. it feel soo complete. chop. mcm ayat2 emo-shit en. demit. so, moving on. haha.

naaah. gambar jom. aku taw korang malas bace.
*pfffttt*
yeaaah. foodcourt bebeh. hahasumpa coincedence okay baju kitorang. like, same giler. haha. Pole kate ade chemistry. well, duuh. obviously :DChin's fav photo. yea. aku burok, dia comel. mmg fav dia la en :Poh Dann, our only pic together thats perfect tapi sumpa gelap, so kene la edit2. Grr. choy pnye Chin. haha. last few shots and we're off to home.


haih. mcm tak puas je taw. mase kene balik tu, rase mcm tanak balik je. Grr. tak sokaaa.
sampai rumah lambat, almost 8pm rasenye. nak buat camno, hujan some more kan. gheee. dgn diaorng sume ade, harapan la aku nak balik awal. HA HA HA.

lastly ;
Pole, thanx for today, you know I love you :)

yes Ady,
I lovee you too
*=)) =)) =))*

p/s : and Chin, I like you today. you're sooo. huwm. YOU. hehhe. ILYSFM bebeh !

January 29, 2009

demyu fakyu

blabbed by Amira Zafirah at 1/29/2009 11:50:00 PM 9 extra blabbing
sebelum aku bercerita panjang bejela dgn gambar2 bout today, I want to highlight about something that made me, I mean us pissed off giler.nampak tak pompuan tu?

pakai shorts tapi kepala ade tudung seyy.
fine. dia cine. fine, maybe dia just nk tutop kepale.
tapi, wadefak man.
topi takde jual dah ke?
like helllo. kalau ye pon kau nk tutop kepale tu, beli la topi ke ape ke.
ini tidak. dia pakai tudong okay. tudung yg mcm makcik makcik pakai tu, yg lipat segi tiga tu. haaa. bkn yg mcm tudung si ekinmawi tu.
BahaaaBi okay. fakyu woman. dah la kau pakai shorts, then pakai mcm tu. mmg aku hangen la en.
kitorang kt table tu mmg confirm usha panas je. ikot kn hati aku, mmg aku nk je pgi kt pompuan tu and tanye ape motif dia.

dem. fakyu bitch.
you're just making fool of our culture, and religion tu.
idiot.

dear Chykeenzachary,

blabbed by Amira Zafirah at 1/29/2009 09:35:00 PM 6 extra blabbing
OMG. thank you so so so much.
Terima Kasih banyak banyak. sumpah flattered gile okay.
gooooosh *winks winks*

anyway, she honoured me with this,
THANK YOU babe !


heeee. ade jugak yang suke kan my blog yang sumpa tak seberapa ni okay.
eventho I always crapping and shitting and whatsoever la kan, still theres people to read it.

oh. I wanted to take this opportunity to thanked ALL blogger that had been following my blog.
not too mention those loyal Stalkers and silent readers.
Terima Kasih sangat sangat okay.
I know theres soo many reader that likes to keep themselves low profile, tak suka bagi respond.
takpe, takesah. as long as you didnt judge me, making bad assumtion or spreading rumours bout me, we're cool. okay?

Love,
AmiraZafirah a.k.a amirachaos

=))

random

blabbed by Amira Zafirah at 1/29/2009 12:38:00 AM 0 extra blabbing
amira ;
stop it okay. do not ruin it. dont over think about it.
just act normal, besides, you know more than you should.
it's only a stupid thought, plain stupid.

chill mira chill.

*ngapa mestinya lotop lotop*

esok dating same Pole.
ow yeh !

January 28, 2009

this is funny

blabbed by Amira Zafirah at 1/28/2009 11:06:00 PM 9 extra blabbing
got this from email.
I know its lame, but it surely made my day :D

1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai
diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi
yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah
magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan muz: ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh
sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa
bentuknya. Tapi, walau bagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut
kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk nenggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca buletin ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku.

well, if you guys didnt laugh or whatsover,
fine. tengok la Raja Lawak.
haha. lame.

olorh comel nye !

blabbed by Amira Zafirah at 1/28/2009 08:50:00 PM 6 extra blabbing
Ady ckp dia comel dkt college, pegang buku.
holorhholorhholorh :DDD
=)) =)) =)) =))

p/s : aku taw korang tak reti nak sebut caption for that pic. takpe, orng tertentu sahaja ngertik.

p/s lagi : HA HA HA. padan mukeeeeeee. tak malu ye bang ;p

OhBama

blabbed by Amira Zafirah at 1/28/2009 08:11:00 PM 1 extra blabbing
haha. want to share a very funny video on YouTube with you guys.
credits to Dann for giving me this hilarious vids.

first thing first ;
in order to truly understood the spoof of this video,
click here, its Beyonce's - Single Ladies
*this video is amaazing*

anyway, to those that had watch it ;
watch this video now !


p/s : loading of this video is depend on your internet speed connection :p

all I can do is ;
=)) =)) =))
*seperti biase, gelak guling guling mcm emoticon YM*

HA HA HA
=))

tidy up !

blabbed by Amira Zafirah at 1/28/2009 08:07:00 PM 2 extra blabbing
hehe. today me and my mom are busy tidy things up.
ciao!


p/s : nampak nau ni gambar self timer. focus nye kat kosi tu. hehhe :D

Day 32, 33, 34, 35, 36 & 37

blabbed by Amira Zafirah at 1/28/2009 03:34:00 AM 13 extra blabbing
fuyh. lame en tak hapdate pasal Yana. hehe.
maknenye dia okay la tu. nothing much la. as usual, dia chemo, amek bone marrow fluid tak pon pelvic fluid. itu saje lah routine nye.

anway, I received a text from kak Leen :D

Yana' s platelet is now 307
; dlu mase dia mule2 admit kt ward tu was only 30 !

antibody is now 2.8
; remember that I told you it was only 0.1.

haemoglobin still low
; but sokay. sikit je.

great news kaaan !
and, on top it all, her chemo for this first cycle, insyallah habis by end of this week.
thereforeeeeeeeeeeeee,
YANA BULE BALIK !

alhamdulillah.
now, all of us are busy with cleaning process. remember, no dust at all. house should be perfectly clean.
things we need to buy
; air purifier
-> which we need a lot.
; the water vacuum
-> this shit mahal kott. OSIM ade, but we try to find othe brand
; aromatherapy
-> sudah pon order from Alia's mom. its really good.

heeee. cost a lot of moneyy, but no hal okay. kalau laptop pon bule beli 3 in less than a month, SLR pon bule beli, handbag Coach bule beli sampai 3, takkan ni tak bule en
*chop, bkn aku nk menjobo, tp ini hakikat*

all of this is not included with Yana's supplement, medication, bla bla bla.
takpe, mari kite berjimat.
Yana Yana Yana !

anyway, td bwk shotgun kt hosp, curik2 snap.
so, here are the superlatest picture of her.
tembam kaaaan !

January 27, 2009

peeps,

blabbed by Amira Zafirah at 1/27/2009 11:10:00 PM 0 extra blabbing
I will update soon okay.
yea, waiting is killing.
I know.

sorry, been busy lately


p/s : a good news about Yana is coming :)

January 25, 2009

Alia and her house

blabbed by Amira Zafirah at 1/25/2009 06:00:00 PM 4 extra blabbing
I met Aliaaaaaaaaa. ow yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey !
haha. punye la susah for both of us to meet. haha. dah la. forget bout it, yg penting dah jumpe and sgt la beeeeeeeeest. hehe.

I drove to to her new hse at Shah Alam. arrived there at almost 3pm. deeeem. babe, rumah kau tak menahan dowww. nak tekeluar bijik mate aku okay. haha.
we talked about many things, random, personal, families basically everything lah. haha. We had out late lunch together with her parents.
well, I'm gonna see her again, soon.
in the mean time, lets enjoy pictures of her new house :P
wet kitchen katenye. the parents :)best part of all, swimming pool. oww yeh !launching of the pool. hahathe house.

I left the house around 8.30pm. Uncle did invite me to join them for dinner but I refuse. hehe. balik balik. malam sudah. jauh perjalanan nk ke Cheras taw. konooon. haha
Alia, we will meet again okay. 3 weeks 21days to go.
:)

January 23, 2009

a day with Memy

blabbed by Amira Zafirah at 1/23/2009 11:42:00 PM 3 extra blabbing
Memy ; my brother.
dont bother ask me why I called him that name. he's my brother for god sake. sukatiii la kan. haha.
anyway, after college rushed back home, salin baju then off to Ikano with my parents. tapau Ayam Penyet. deeem. sedab gilooo kau. haha. no picture, I was busy 'browsing' stuff at Brands Outlet :D

arrived home, ate my Ayam Penyet and Memy came to fetch me. then, we're off to Pelangi Semenyih. hehhe.
actually, Memy bought a house there. baru je siap, so now dia sibuk2 la nk furniture la, ape la, mcm2 la kan. as a gift, Baba belikan dia dinner table, big mirror and almari TV. yeh? haha. ape ntah orng pngil. I purposedly teman kan dia, sajee. mcm kesian je nk biarkn dia sorang. well, aku kn adik yg solehah lgi mithali. HA HA HA.
on the way there, dkt highway Lekas ade like this one small waterfall. prasan tak? hehhe. cantik oh. sebabkn jln tu sgt la lengang, so Memy dgn selambe nye stop and let me snap a bit.
oh. cantik. sgt SEPI ye Ady? :D


before ke rumah tu, singgah Tesco jap. Memy tak makan lgi, dia tapau KFC je. eh. KFC tak kne banned en? haha. jussst asking. then, teros la ke rumah nye. sementara tnggu orng tu dtg, kemas2 la sikit ape yg ptut. sedang2 elok je Memy nk makan, and aku pon bru je nk godam2 lappy Memy, orng furni smpai. aiyooo. letak2 barang, susun2 ape yg ptut, orng tu blah je, continue makan balik. kesian Memy.
hehe. simple saje furni nye. but I really think it looks soo nice :)


dah habis sume, dh nk dekat pukol 6pm dh. skali, baru aku prasan, I didnt bring my house key. aiyoo. rumah kosong seyy, mak sume kt hosp. Memy pnye kunci pulak dkt kak Nana. so end up, ikot la Memy pgi Bangsar, amek kak Nana skali. then, Memy was like kak Nana balik lambat kott, kite lepak Bangsar je lah. haha. yeeeey. tapi, choyy. jam terok giler kott. frm NPE nk ke Bkt Pantai tu. deeeeem. terok giler siak. aiyaaaa. bosaaaan. Memy dh bising lenguh lenguh. haha. tak dopek eden nk nolong eh.
jam jam jam. aiyaaa


ngam2 dh nk smpai, kak Nana called, kate dia dh habis keje. tak jdi la lepak nye. haha. tp, smpai dkt Bkt Pantai tu pon, mak aaaai. terok gileee. Memy ckp, lepak Mahbub dlu. around 8pm mcm tu gerak balik. haha. okay. no hal. but. I HATE MAHBUB. taw tak mamak Mahbub? haaa. sape slalu lepak Bangsar msti taw punye. Mahbub ni betol2 across Bangsar Village, dkt dgn Masjid Bangsar. taw tak kt mamak Mahbub ni TAKDE JUAL MAGGI GORENG. gilooo kan. kejadahnye mamak tade jual maggi grng. at frst, kakak pg dlu pon penah mintak jgk, orng tu ckp la tade. ingt kn sbb stok maggie dh hbis en. so, td dtg order la lgi, pon tade jgk. Memy pon tanye la en, stok dh hbis ke, then orng tu ckp, maggie grng mmg tade. aku yg dgr ni was like. WTF?! mamak ape kah ini. deeeem. so, fine. buat bodo en. so, I ordered naan cheese. saje2 nk try. pastu, bile dh smpai, aku mintak la kuah yg hijau tu en, yg daun ape ntah. pastu, bule dia kate takbule. dia kte, kalau nk kuah tu, kne order tandoori. bru dpt. no tandoori, no that kuah. aku mmg dh muke blur+bengang. Memy was like, alaaa. sy nk sikit je. he still said no. WADEFAK maaan. I was like. dh la. tapayah. I HATE YOU MAHBUB. ass you.
one thing bout parking kt area sini is tahik burong. mmg kalau malam2, mmg tade sape pon nk park kt depan tu, sbb burok mmg byk gile burung betenggek kt pokok2 tu. disebab kn Memy pon parked kt stu, kete nye pon penooooh la dgn tahik tahik burong. aiyooo.
off yo carwash. eh, skrang en, mmg trend en orng basuh kete tak turun kete. haha. I saw once, and I was like. perlu ke kau stay kt dlm kete tu, nnt mase dia nk lap2 kau kene turun jgk en. haha. tadi, Memy pon mcm tu. I thought it was the auto carwash thingy, rupenye tak. aiyoo. ape dah. mcm2 kan. lantak la. jnji kete bersih. haha.next thing I dont know what happen. I slept all the way. taw2 je dh sampai rumah. hehhe.

toodles.

January 22, 2009

Day 31 && Adyy

blabbed by Amira Zafirah at 1/22/2009 11:58:00 PM 1 extra blabbing
hehhe. kite skali kan je la eh dgn hapdate pasal Yana sbb nothing much pon kan.
tak pe la eh. ceit. nk tnye permission korang kejadah nye en. dol. aiyoo :D

anyway, today dpt jump Yana. ooow yeh! my god. si kecik tu dh makin tembam kott. haha. ape, korang ingt kene chemo je rambut gugur, muntah muntah, kurus. choyyy.
itu sume kalau dh chronic okay. si Yana ni tade ape nye. so, stooop la tanye if rambut dia dh gugur ke hape ke, sbb tu sume tade lg okay. Yana ni one of her chemo tu side effect nye is menaikkan selera makan dia. so, sbb tu la dia pon makin tembam. haha.
makaaan je taw. ade je bende dia nak makan. aiyooo. tak lame lgi, Yana same tembam dgn Ashu la en. haha. oh tidak. aku ngaku aku tembam. choyyyy.
tapi en, jumpe kojaaaap yo. sobab, domam eden, seme seme eden sumo tak baik lg yoo. dtg td pon sbb nk hantar brng je.

anyway, Ady ikot td. cadang nye, dia nk snap gmbr for his assignment. tp dia nk time sunset, so I was like jom lah. kite tgg je la sunset then capture la kan. but then, sunset ape nye. hujan turun dgn menderu deru nye okay. aiyooo.
sesampai je kt hospital, aku dh parking baik punye, hujan turun dgn lebat nye. waaah. ayat tak menahan kau nyah. haha. so, what to do, tunggu je la dlm kete, smpai hujan reda sikit.
but then, aku kuar jap, nak cri payung kt boot. nasib ade. tp awal2 dh warning dgn Ady. ate teman pakai bju putih kan, ate mate tu cover cover sikit, usoh ler mandang2 ke bawah, tatap je muke aku. HA HA HA.
in the car, hujan hujan hujan.

then, reda sikit, mencicit la kitorang kongsi payung manjat tangge kt parking HUKM yg tinggi tu. haaa. sape penah pgi taw la en. skali en, hehhe. dh half kt tangge tinggi tu, teringat pulak yg brng nk hntr kt kak Leen nye tak bwk. HA HA HA. pandaaaai betol.
so, Ady dgn gentleman nye *PFFFFTTTTTTTTT* ckp takpe la. dia turun amik kan. so, dia hntr la aku smpai kt entrance, then dia, turun balik kt parking nk amik barang. aaaand. ngam ngam toii dia dh ontheway nk turun tangge, hujan kembali menderu dgn lebat nye. hahaha. okay. fine. aku mmg agak rase bersalah la. hehhe. kesian papi aku. cheeee :D
Ady dgn payung pink nyecik Gayah sudah mari. waaaaah. apsl lengan you lain mcm eh. you workout eh? HA HA HA

sesampai kt atas, dh visit Yana sume, aku ajak la Ady pgi floor ward ICU. hehe. konon ICU, so mesti la sepi en, tp nan adooo. that time visiting hours dh habis, so mmg ramai giler la orng berpusu-pusu meninggal kan ward. hehe. harus la tiade sepi, haru ade lah. haha. so, kitorang pon amik je la gmbr sendiri tp tibe2 ade orang pulak lalu, masing2 berlakon konon tade ape2. pdhal confirm orng tu mesti dh fkir lain sbb kitorng dkt cermin LUAR toilet. haha. LUAR ye, harap maklum =))
hehhe. aku tak pendek, tp Ady tinggi sangat :P

turun bawah, hujan hampir reda and Ady ckp mau lepak mamak. nak makan. jooom. vrroooom vrroom lah kami ke RHB. owww yeh.
nan cheeese satu ! haha. gmbar hrus tade sbb busy melantak, hehhe.
muka Ady bersama pinggan kosong ade lah. haha
*seee, lengan you lain mcm woo. echeche =)) =))*

thats about it I guess.

p/s : esok Yana pose. meaning chemo and bone marrow fluid. aiyooo.

January 21, 2009

Day 28, 29 & 30

blabbed by Amira Zafirah at 1/21/2009 07:03:00 PM 4 extra blabbing
today, genab sudah Yana sebulan stay dalam hospital tu.

and today jugak, ade sorang bdk meninggal dkt ward tu.
innalillah..
tuhan lebih sayang kan dia kan.

kak Leen pulak call mak, nangis nangis.
and she texted me pun mcm takot2 sume.
aiyooo. she said wht will happen to Yana in 1 year time.
aduhai. again, kene ceramah lagi la.

I replied to her to always think positive, jgn fikir yang bukan bukan. insyaallah, Yana will be fine.
kan?

Yana okay. she's free now. tade air masuk kt tgn dia 24/7 dah.
free, bende tu je lah. still duduk kt hospital lagi.
katenye, end of this week chemo lgi.

takpe, nnt I'll ask kak Leen for further details.

ow yeh. I still can not see her.
mak kate aku bwk kuman je. yo la yo la.
fine :|

demokrasi

blabbed by Amira Zafirah at 1/21/2009 06:18:00 PM 2 extra blabbing
haha. demonstrasi sebenarnye. tp, aku sesampai je kt college je dgn selambe nye ckp dgn Kadi betol ke today ade demokrasi. seperti yang dijangka, aku kene bahan the whole day la en. siot betol.

oh. this event was yesterday. katenye start at 11am. good la kan cause I have only 1 class. so, bule jgk la jenguk jenguk. Jenguk saje okay, bkn join. kose den, domam lgi kang taw. haaa. dh cukup time pon, tade ape2 je. ade la 3-4 orng abg2 kakak2 bg fliers boikot brng2 Israel. I was like, ekelleh. ni je ke. so, dgn muke tak malu nye, aku pgi la ckp dgn one of the volunteer and dia ckp, ni je lah. tade ape2 pon. aku senyum and blah. haktuui. buat aku excited je okay. aku siap bwk shotgun sume taw, skali ni je ade. hampeh. so, dgn hati yg luka lara, aku ajk la Loqman and Kadi balik. Tapi, hehhe. on the way nak balik, Loqman singgah cafe. tu mmg la tempat paling favourite dia skali en kt college tu. haha. Kadi pon join jgk, aku pon tunngu je la kt tepi en, tetibe je, dlm pkol 11 lebih lebih mcm tu, ade orng azan. haha. mmg tekejut berok la en. tgk dkt area surau mcm ramai je orng, skali aku usha punye usha. baru la nmpk ade orang bekumpul2. lelaki je sume taw, penat la aku suro si Luqman dgn Kadi pi la tnye2 kan, lmbt lg ke ape ke. hareeeeem. malu semedang. aku sunat lg skali kang bru taw. haha. so, aku dgn muke yg tebal nye, pgi la kt abg2 senior tu. tnye2 diaorng kte nk berarak dh. aku pon ckp la nk amek gmbr bule tak, waaah. suke kau nyah. laju je masing2 nk pose. haha.

so, here's some of it.
*aku stop type sbb prasan mcm dh pnjng je. cnfrm korang tak bace. grr. haha*
dah amik gambar ape sume, this one guy dtg kt aku and asked
"dik, ni nk hntar masuk kt TV3 ke?"
confirm2 la aku gelak en. haha. aku ckp la tade la bang. saje je. haha. ngengg.
selesai sudah. pulang lah kami.haha. Kadi ngengg.masuk dalam kete, teros mkn ubt. nnt demam.
oh. lihat rambut aku, masih panjang lg en.
petang mase ni lah baru potong nye.waaaaa :(
Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal