January 5, 2009

Day 14

blabbed by Amira Zafirah at 1/05/2009 07:53:00 PM
Alhamdulillah, Yana okay stay dengan Opah today.
yeeey.

but somehow mood dia lari sbb this one stupid nurse. dia pegi pakse2 Yana makan ubat.
haih.
Yana tu tak bule dipaksa. lgi dipaksa, harapan la dia nk ikot ckp kite okay.
mak dh ckp elok2 dgn nurse tu, kejap lagi Yana mkn ubt la sbb dia baru je lepas brkfst. kang teros makan ubat, muntah pulak kan.
tp, nurse tu bedegil jugak. ade ke dia leter nye bdk kecik tu.
ape la bdk tu faham. nak marah2 Yana, ckp like 'adik jgn buat kakak marah ye'. bla bla bla. pastu nak leter kt mak aku skali, konon dia dh 19thun jdi nurse, dia taw la nk bg bdk mkn ubat, tak muntah la ape lah. choyy.
pakse punye pakse, Yana makan jgk and of course. muntah.
keluar balik segala nya. fak.
dah la budak tu mcm tanak makan, sbb tade selera kott. ni dh muntah, kuar balik sume. gila sungguh.
last2 mak bengang, mak ckp direct dgn nurse tu, 'dh la. awak pegi la. Yana dh tanak dgn awak. pgi la panggil nurse lain'.
in the end, nurse lain dtg, bwk ubat yg same sbb ubt td tak msuk pon en, ye la sbb muntah. last2 okay je. nurse tu ckp elok2, pujuk. makan ubat pon bdk tu.
haih. nurse tu mmg la. kitorang sume mmg tak suke dia. dia tu mcm agak poyo. ingt ape, HUKM tu dia punye. toloong lah. suke2 je ckp nk tengking2 orng, helllo. kau tu nurse je, sedar la diri sikit. doctor pon tade bising ape2, yang kau nk kepoh semacam ape hal.
sepuk muntah Yana kat muka kau baru taw. dasar tak sedar diri. Grr.

today is Yana third chemo. cucuk dkt vontot, nangis kejap la dia. today jgk kak Mariah balik. yeeeey. she'll be staying here for 2 months. woot woot :D
mase class dh habis td, received text for kak Leen. dia suro aku beli nugger. no problem.
sampai2 hosp je, Yana nampak muke aku teros je ckp, 'Ashu beli nugget Yana?'. haha. iye sayang. ashu beli. Yana nak ape2 pon ashu beli okay :)

today kak Leen pgi office dgn discuss la wth her boss bout her new situation. luckily her boss is very understanding taw. He allowed kak Leen masuk keje lambat sikit and give her permission to work half day, as long as keje kak Leen dh settle, she can go back. usually before 3pm lah.
nan ado la kakak aku masuk keje pukol 9am, pukol 11 nak balik. mmg kne pelangkung la kan.

Yana's condition pulak, everything menurun. her platelets, antibody, haemoglobin, ape2 je la kan. sume nye menurun. kak Leen ckp sbb chemo. ntah la. I'm not really sure bout this. nanti double check balik.
Yana pon makin kurus, now she is only 12kg. sayang, ringan nyeeeee. alahai.

until today, one day pon aku tapenah miss tgk Yana dkt hosp. mmg sampai bile2 pon aku tanak miss okay. wajib tgk Yana hari2. seminit pon jadi lah. janji dpt tengok, dpt pegang, dpt cium, dpt peluk. cukup. tak makan minum pon takpe. thats all I wanted everyday

Yana, be strong taw. dont let us down.
Ashu tanak nangis lagi.
at least, not now.

3 extra blabbing on "Day 14"

atty's on January 5, 2009 at 10:59 PM said...

hope..yana..be strong..

adenium on January 6, 2009 at 8:24 AM said...

ada lagik nurse cenggitu.... tak suka btol.....
semoga yana semakin pulih....

ika on January 6, 2009 at 11:25 AM said...

biar btul 12kg...
kesian la kat yana..

nurse giler tuh,mmg susah la rezeki die nk masuk coz marah2 pesakit...

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal