April 6, 2008

Day 1

blabbed by Amira Zafirah at 4/06/2008 09:06:00 PM
yeaaa.. I havent been posting any entry for couple of days kan. Balik kampung la nyah nyah ooi. After like 4-5 months tak balik en, so I think its about time la for me to balik kampung, duuuh. before baba (bpk aku lah) bising2, btter aku blek dgn rela hati nya kan :D

I went back in Friday morning, with my brother, Memy, kak Nana, wiffey and their baby, Oni, whilst mak and baba went back on the thursday afternoon.well, I dont know the exact time that I woke up cause I was like damn sleepy. Why? becaaaaause, last nite I was busy configured kak Leen's new IPod Nano. Grrr.. takde sorang pon dlm umah ni yg prnh pkai brng2 from Apple taw. Aku pnye mp3 pon from Creative je. So, belek2 la IPod tu smpai la msuk lgu2 dlm tuh. But luckily kak Leen kasi aku pnjm dulu. Thank sissy ! dh. cukop. bck to actual story. first stop is McDonald. We had our brkfst, I just ate HashBrown, tasuke la brkfst kt McD actually, mmg la sedap tp en I dont like the bread taw. kn mcm yg burger sume tuh en, roti brger brkfst kn mcm lain sket en tuh yg aku tak suke. so, melantak hash brown je laa. skali 2 aku mkn, amek kawww. haha. yg si Memy dgn kak Nana mkn burger ape ntah. Then kami pon continue our journey. aku pon ape lgi, amek gmbr je lah.

then jalan punye jalan punye jalan, kitorn singgah pulak kt Teluk Intan, berhenti pulak kt restoran mamak Ghulam Rasul. mak btaw la en, of all the mamak, Ghulam ni la yg pling famous kt tlk intan. ntah. yelakot. rmai bebenor orng katenye. we arrived quite early, its like bfore 1 o'clock, we stopped by pon sbb nk bg Oni mkn (yup, she ate those bby food laa). but mse kitorng smpai tu pon dh rmai jgk la ornd dtg, ade yg dtg dgn offce mate ade yg dgn fmly, al maklum la, awal2 bulan ni kan, msing2 gji dh msok, tu le sume sbok bwk fmly pii mkn kt luor. mkn besar la kott. And one thing tht I noticed la kan, compare to KL, ble kite ddok2 en, thn ble orng lalu, kite mst cm tebau mnyk wngi onrg en. bau nye mak aaai, menusuk ke hdong, ntah ape2 brnd la, DKNY la, Dior la, koman2 pon White Musk Body Shop, tp en when I was there, ade la ths one fmly bru dtg taw, thn biler diorng lalu je. fuuuuuyh, kuar btol baw Enchanteur. haha. taw tak? haaa. pgi la msok Guardian ke Watson ke. nnt korng jmp la ths brand. I think la kn, mybe the whole fmly tu pkai brand tu kot, from bedak, odorono (deodorant lah) smpai la ke prfume. mmg stok brnd tu je la. kuat giler bau. smpai Memy pon mcm sniffing je taw. then, Memy suro aku pi amek nasi dgn ayam grng berempah, pgi lerw amek, I ate nsi wth kuah ape ntah dgn sayur & telur dadar. seriously la kan, mamak mmg tak reti grng sayur eh? korang pgi la mamak mane, msti sayur dirang stok mcm hancur giler. haha. I thought nk order yg grg2 tp takde la plak. tghri mkn nsi cmpur, adoyy bedal je la. si Memy dok meratah ayam tuh, kak Nana suap Oni mkn. ktorng order air tp bpk la manis. kak Nana order limau ais tp manis bgai, aku plak order teh ais, susu semate lah yg Memy barli. haha. msing2 minum wat muke je. last2 suro mamak tuh tmbh air, but still manih jgk. haih. depa betui2 nk teman kene kencing manih. Grr.

Memy, muke tak pueh ati dgn ayor manih :D

Selepas itu kami pon meneruskanlah perjalanan, smpai2 je kt kg (fyi, kg kt Sitiawan, Perak, tq tq ) ketibaan kami disambut dengan senyuman lebar olen bonda kami, Mak !. haha. ate suke bebenor nengok cucu bongsu frst time balek kg, itu yg senyum lebor nyeee . haha. smpai2, unpack brg, lepak time. Aku pulak betungkus lumus ngemeh bilek, al maklum le, 4-5 bulan teman tak balik, ate mak pon pgi bkk cador katel, basuh lerh. belek pnye belek, tgk2 kayu yg lapik tilam tu en, patah dowww, haha. bkn aku brat ah. reput kot. haha nth cmne bule pth ntah. lepas aku kemas2 bilek, sume2 dtg lepak bilek aku. eyyh. mentang2 la bru kemas, bed sheet bru pulak. tu yg sume baring2 kt katil tuh. sba je lah. tak sempat teman nk ghasmi kna dulu. kucen kitorng, DikBu pon ikot taw. haha. dia pun balik awal, dia blik same trip dgn mak. bfore aku psng bedsheet bru sume en, aku setup kn dlu all my gadgets. haha. disebabkan, channel astro kt sni sgt la boring (yakni tade MTV,[V],E!,starworld,HBO,cinemax or starmovie) aku pun pungot la all my gdget frm KL, bwk pi kg. haha. my mp3, both Creative and IPod Nano kak Leen, thn speaker for mp3 Creative tu, and all the chagers. haha. supaya tidak la kebosanan aku nnt. nsib la umah tuh tade WiFi, klo tak ngn laptop skali aku bwk taw.mse smpai tuh amat laaaa panas, jdi sume kumpol bilek aku (temasuk la dikbu) bkk air cond. aaaah. bernyawa siket. ehehe. aodyh, kt kg ni mmg rumah kitonrg sndri. baba ade tanah so dia buat la rumah, jdi takde la kitorng evrytime nk blik kg je kne tmpng rumah sedare or tdo kt hotel, ble dh ade rumah sndri kn snang. ini pulak picture si DikBu yg sgt la dengki dgn Oni. Dikbu ni mmg rpt btol la dgn Memy taw, mmg mnje giler, so skarang ble si Oni ni ade, dia mcm dengki je, jeles2 gitu. haha.kucen kucen (:

well, thats it for tday, later cont wth days 2 and 3 okayy. *lenguh lenguh

2 extra blabbing on "Day 1"

k.leen said...

padanlar katil roboh.. sumenyer dok situ!!

Amira Zafirah on April 7, 2008 at 12:07 PM said...

haha. that was after we knw tht katil roboh la :D

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal