April 21, 2008

Cats // Kucing

blabbed by Amira Zafirah at 4/21/2008 07:43:00 PM
awwww. I think everyone knows how I felt now right. Who doesnt knows yet, read the previous entry okay.

Well, cats are my favourite animal in the world (apart from kambing of course :P ) Since I am having emotional breakdown right now, I decided to play with the cats. It really calms me down you know. So, lets meet my cat (:

This is Shasha (: Kitorng dh bela dia since I was 6yrs old (1996) mase tu kitorng dduk kt flat Bnd Tun Razak sana taw. kak Leen found her dkt area lift. Mase tu dia kitten lg. comel gilerr (sorry. pic mse kecik takde ler eh. mase tu pon pkai camera sngkot kt mata lg, mana ade digital cam :D) she looks like a Siamese cat kan, tp kitonrg tataw la dia ni kucing Siam ke tak. Shasha cant pregnant, hehe. dh kene bwk pi clinic. Mak mmg tamaw dia branak, nnt ssh je kan ade kittens sume2. Shasha ni mmg la very the manja wth Memy, manje giler punyee and and and Shasha mmg la sgt2 anti dgn I. haha. taw2 je la, mase ni kan I kecik lg, fhm2 je la bdk kecik nmpk kucing mcm mane. haha. kitorng bela Shasha lama giler, mane2 kitorng pgi msti bwk dia, siap seludup msok hotel. haha. no pets allowed en, tp kitorng tade hal punye, kasi seludup tarok dlm bagpack, cpt2 bwk msok bilek.haha. tuh mmg la keje Memy. Shasha dh penah pgi Kuantan, pgi Penang, pgi PD, balik kg, haaa..mane lg eh. mane2 je la. mmg bwk je. Ingt lg, mase kitorng nk bwk pi Kuantan, hghway tu kan mcm koner koner kan, si Shasha ni mabuk. haha. sewel betol. siap2 muntah2 lg you. saba je la kan. mengalah kan manusia. and until now, Shasha is still alive tp tersangat lah garangnya, baik2 pon dia dgn Memy je lah. But now, kitorng dh pnggil dia Auntie Shasha, haha. dh tua en, plus ade plak junior2 nye yg lain, jdi la mak cik :D
p/s : mata Shasha color biru okayy, tp yg tuh kene flash jdi color gitu pulak .

The second one is Dik Bu (Adik Kelabu). owwwww. I LOOOOOOVE Dik Bu, Seriously, between me and Dik Bu mmg no secrets at all. Dik Bu is my everything, eventhough dia pnah berak skali in my room (tagune kawww) but stil, I Looooove Dik Bu. Mase Dik Bu lahir, kitorng ingt kn dia bisu taw, dia mcm lembab je, tade bunyi miau2 pon, smpai ade this one time, aku picit ekor dia, semate2 nk make sure yg dia ade sore ke tak. haha. kesian kan. Dik Bu ni girl taw, dia ade abd, Dik Tam (Adik Hitam) tp dh mati, sbb ape eh? lupe laaah. yg tuh pon mmg aku sayaaaaang giler, until now I still kept Dik Tam's rantai taw. ble Dik Bu dh besar sikit, bru la dia mcm active, takde la diam membisu dh. Dik Bu ni prnh jtuh tangge. haaaa...tangge dlm rumah ni 2 kali taw dia jatuh. ntah ape dia buat ntah. taw2 pelepaaaaap, jatuh kt bwh, kitorng sume tekejot, nsib la tade ape2. now Dik Bu dh okay. manje nk mampos dgn sume orng. Mak Dik Bu ni namenye Ally, hilang. tataw mane dia pgi, Ally ni mcm kak Leen, taw, mse dia pregnant, bdn dia maintain je, kurs je, takde la mcm kucen2 lain yg ngandong tuh, then Ally ni mase dia ngandong, siap bule main lari2 lgi taw. haha. today branak, esok dh berlari larian gitu. kak Leen la tukang smbot anak dia, haha. kt bwh tangge, siap letak kan paper sume2. teror gitu kak Leen. haha. Dik Bu ni kuat merajok tp yg bestthing bout Dik Bu ni, yang buat aku syg giler babi dgn Dik Bu ni kan ade la this one time, mase aku frust menonggeng giler2 tahengat punye tuh, aku pon nanges la dlm bilek macam orng mati laki en (hahaha) si Dik Bu dtg taw, pujuk2, ade la care2 nye, taperlu la di reveal kan. haha. between me and Dik Bu je okay. tp mmg aku syg giler babeng la ngn Dik Bu, nnt if Dik Bu takde tataw la camne, mmg confirm aku meroyan taw.

These are anak-anak Cik Teh (nnt aku tnjuk pic Cik Teh okay ). There's 4 of them, Nantan, Piper, Zorro and Kekor Panjang. haha. dorang ni pon kitorng bela dr kecik smpai la sekarang. pon manje2 jgk. yg plng manje is Nantan, mulot mmg rioh giler. haha. diorang ni sume hitam putih bulenye, smart gitu kaan :P
(in picture orders Nantan, Zorro, Kekor Panjang & Piper )



Next is Cik Teh and anak-anak baru nyeee. haha. These are Cik Teh's second birth, so dia mcm dh teror sikit la jge anak. mmg this time Cik Teh sgt2 la protective taw. Ddok je dkt anak2 dia tu, pantang la kucen ti mengiau siket, mule dia pon sbok2 nk tgk anak-anak dia tu. Mak ckp may be the kittens are 2weeks old. Tp tadi kittens tu dh pandai main2 taw. syok betool. geram je. There's 3 of the, 2 orange and a white.As for now, I gve name to the white one, Bino (Albino). diorang tu sume2 jantan taw. haha. gayut2 gitu. ahaha. tak snonoh :D


Cik Teh and Bino :D



8 extra blabbing on "Cats // Kucing"

k.leen said...

alar domel nyer...
dh tua kan shasha.. rasa k.leen ade gmbr dia masa kecik...

Amira Zafirah on April 22, 2008 at 2:15 PM said...

yeh? tuh la. gmbr dia kecik2 tade dh.

Redmummy on April 24, 2008 at 12:41 AM said...

aduhaiiiiiiii

nak sekor boleh?

yg kitten tu.

suka2 je mintak, macam le sirman bagi bela.

akak kalo buat sejarah 2 persians akak kan, kompem la aku nangis sambil buat entry kang.

Amira Zafirah on April 24, 2008 at 1:21 PM said...

haha. bule je. jnji jgn kak red pgi color kan kitten tu jd color merah sudah :D

buat la entry, nnt kite nanges same2 lah yeh (;

krelyana on April 24, 2008 at 11:01 PM said...

hi amira..wah..reallly like this entry.i love kucin sangat2!!kucing mmg super duper best kan??

neway, salam perkenalan..im Elyana,your silent reader..baru je jadik your reader..hihi..if u dont mind boley x i link kan blog u kat blog i??

nanti letak gamba kucing lagi ok??mmg rasa tenang je bila baca..Dik Bu itu sangat laa cantek..pelok2 kan dier utk i ok???

till next time..

Amira Zafirah on April 25, 2008 at 2:21 AM said...

heyyy elyana. waah, rse mc elyana yg artis tu plak.
of course i wont mind. thank you so much for read my blog okay. tak sngke i ade silent reader.

okay okay. kejap lg i k tdi dgn dikbu la. bg pelok ciom frm you okay. haha. :D

krelyana on April 26, 2008 at 7:55 AM said...

ehehehe..itulaa..mcm nama penyanyi pulak i ni kan??ehe..i ni penyanyi gak kat rumah..kat rumah je laa..kalau nyanyi kat luar kang takot hujan guruh ribut suma pulak nanti..hik hik...

Amira Zafirah on April 26, 2008 at 2:23 PM said...

haha. taw takpe. elok la tu. nyanyi diam2 je la keh :P

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal