December 29, 2008

RedMummy's Potluck ; 3

blabbed by Amira Zafirah at 12/29/2008 06:41:00 PM
huwm. I did told you guys that I'm not goin aite. ahha. I thought so too.
but then, on the day, I went to hospital, as usual la. kak Leen forced me to go. she said, pgi la. amik gmbr sume. dh ade camera besar *SLR* lg best nk amik gambar.
then I was like tanak la kan. yela. mcm ape je. padahal kak Leen yg super excited kott nk pgi. in the end, dia tak pgi, dia nk suro kite pulak. sangat la tak syiok okay.

kak Leen pujok pujok pujok jgk suro aku pg. haih. aku pon pgi la. actually, bkn la aku tanak pgi, tapi rase mcm tak patot je taw. kesian kak Leen okay.
event start at 4 en. pdahal 3.30 aku kt hosp lg kott. kak Leen halau aku balik. waaaaa. dia kate pgi jugak. so, off I went.

Taman Putra Perdana ni mati2 la aku ingt kt area masjid tu en, rupe nye dkt ats round about besar tu. haha. siot betol. nasib la aku prasan signboard before masok simpang nk ke masjid. kalau tak camno. pkol 6 la kott bru smpai, sbb sesat. haha. tade la. jumpe jgk tmpt nye okay.
oh. I went there alone. seorang diri. haha. berani en. giler hati kering okay. toksah la ditanye kenape aku dtg sorang, mmg di takdirkn aku seorang diri okay. hehe.

sesampai je, dh park kete sume, tgk orng mcm tade je. ade la jgk 2 buah kete kott bru smpai. aku dgn rase tak reti malu nye tanye la kt orng tu, and end up diaorng pon nk pg potluck. haha. kire betol la tempat nye. sekali, bile aku dh msuk park tu, e'eh. kat mane nye. senyap je. signboard pun tade. aduhai. jalan2 dgn ade this one couple jgk, finally jumpe. teros nmpk muka Sirman, hubby kak Red. nasib la dia kenal aku okey. haha.

so, aku pon bwk la diri kt stu. sumpah segan siak. everybody is like knowing each other, at least they hve read each other's blog. aku? hareeeem. haha. takenal dooow. but luckily la, since kak Red ade posted entry pasal Yana in her blog, rmai jgk her readers jenguk blog aku. sbb nk taw Yana punye progression kan. hence, diaorng knal aku. haha. bkn la nak prasan okay, but they noticed la yg aku ni la si AmiraChaos :)

I have to admit la I was kinda quiet, ala2 tak mesra alam gitu. haha. bkn ape, dh la aku sensorang, and aku tak kenal sape2 meyh. diaorng kn sume dh mcm taiko2 bloggers gitu, aku ni? sape je la en. so, agak rendah diri di situ ye. haha. tp, thank god AyuSolo approach me very well. hehe. so, starting from that moment, I tried my best to be mesra alam sikit la. hehe. sbb tu la first 1 hour mcm tu, keje aku snap gambar je. sbb aku tataw nk buat ape. dh la tak kenal orng sume en, so snaaap je la gmbr muke sape2. but at the same time, ade la jgk senyum2 tegor2 gitu en. hehe. itu harus la wajiiib okay :D

bile dah lame2, bru la start to mingle with everybody. borak2 la dgn kak Ayu, Mayang a.ka. Adenium, AyuSolo and her friends, sape eh, sory. lupe name and kak Red too. diorng ni mmg sgt la sempoi. borak2 mmg takesah, mcm dh kenal lame je. well, act diaorng mmg la dh knal lame wth each other. aku je la yg tak. haha. and 'Lil Red, if you were there, mst lg best okay. and thanx for the goodie bag for Yana taw.

ape lagi eh nak cite. huwm. ooh. mase kt situ en, aku tak makan pon doww. haha. aku mkn karipap sebijik je. haha. walaupon punye la banyak makanan yg ade, mmg sgt mengiurkan tp takpe la. dh sensorang en. dgn camera gabak ni, orng sume dtg bwk tikar, aku dtg melenggang. haha. segan ooh. malu lgi. sume lah. so, aku minum air je lah. hehe.

aku balik pon almost 7pm dah. ingt nk la jgk tolong2 diaorng bekemas en, but then teringat pulak Baba. kang aku blik lmbt sikit je, cnfrm dia hangen en. so, mintak la diri dlu utk pulang. mmg ngam ngam toi pon. haha. otw back to, Baba dh call tanye kat mane. and nasib la aku smpai dulu dari dia, klo tak. haih. tataw la cmne. bebel lagi la gamak nyeee.

anyway, Potluck was a success. best okay. as long as you pndai to mingle around, pndai bawak diri, jgn sombong2, ala2 sempoi2, confirm tade hal. contoh nya, aku. haha. chill je dtg sorang. padahal dlm hati. my god. haha. oh. a day before, aku dh hntr brng kt umah kak Red. dia suro tnggal kn kt kedai area pool rumah dia. mmg selambe dek je aku nyelinap masuk VA. hehe. guard tak nmpk kott. or tak kesah aku tataw la en. aku dh la dtg dgn bju kurung, wth 2 plastic besar full of party pack, pg kt area kedai mkn. orng mst ingt aku makcik kelantan jual kropok en. haha. dgn muka yg penuh tebal skali, pg kt kedai tu, jmp ownernya yg tnggal kn brg tu for kak Red. haha. teros cabut. lantak la orng nk ckp ape pon.

haih. itu je kott. sudah2 la en.
kak Red, next year buat lagi taw :D

7 extra blabbing on "RedMummy's Potluck ; 3"

atty's on December 29, 2008 at 10:00 AM said...

hi amira..sama le..kty pun tak kenal sesaapa..kt sana hanya kenai..

red je.ngn liza..heheh..kalo ade gathering lagi..kita jumpa ye...nice to meet u..

Diana-k on December 29, 2008 at 10:25 AM said...

alooo amira..tak sempat nak borak2 ehhh..... neways..mane pixies??? hiksss....

ika on December 29, 2008 at 8:12 PM said...

wuuyoo gerek gler p sorng2...
tp mmg best jln sorng2 en..
i know how u feel bebeh

ayusolo on December 29, 2008 at 9:46 PM said...

hehehe...mmg nice meeting u..mira nie nmpk senyap jerk memula...tp lama2 kepala dier kow gak..leh lah layannn..hehehe...tcare dear...

lil^RED799 on December 30, 2008 at 5:17 AM said...

dr dulu u suke complaiunt gitu kan...
adeke org baca blog...
ade ke org kenal u
eyh hello....
i baca n i kenal u ok!!!

tp kalo jumpe kat tgh jalan...
i pandang2 je la...
huahuahuahua

ak_0143 on December 31, 2008 at 1:40 AM said...

salam kenal...
haha
beta pasan je amira
tapi masa tuh tatau nama
igt tak masa nak balik kitowang jalan sama2 ke parking
nak tegur, tapi tatau nak mula apa...
dah la tatau nama...
haha

tikar2 tuh bukan kitowang bawak la.. kitowang duduk je, tgk2 dapat tikar puaka! haha

btw, i read about yana tuh dr kak red
n penah dtg sini dulu
duh, masa tuh rasa sedeh lak..
harap tabah ok

neway, again, salam kenal!

adenium on January 3, 2009 at 1:34 PM said...

kak mayang pun terlari sana sini... tak sempat nak sembang lama ngan mira... kitorang pun actually baru kenal november arituh jer...:-)

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal