December 30, 2008

Day 8

blabbed by Amira Zafirah at 12/30/2008 11:55:00 PM
finally, abg Anip agreed to do it.
Alhamdulillah.
and that was only after the doctor came and talked with kak Leen and abg Anip face to face.

but. something happen.
aiyyooo.

mase Yana dh bwk masuk bilik nak do the procedure la kan. doc pon inject la anesthetic a.ka ubat bius.
BUT,
Yana tak tido okay. she managed to actually defend herself from the anesthetic.
sangat teror okay. after like half an hour okay, the bius still doesnt work.
Yana nangis jugak.
deem. until now, I wonder mcm mane ubt bius tu can not work wth Yana's body.
pelik. sangat aneh.
:|

tak jadi la nak amik air sum sum tulang tu today, kene la amik esok.
Yana pon nangis la all the time. sbb dia super duper lapa.
dia kene pose kan, tabule makan.
even dia tak pengsan after dh kne bius, still tabule mkn jgk. kne tgg after few hours dlu.

here's the funny part. hehe.
Yana mcm mamai taw, she cant really opened her eyes. tpi, dia still mcm jerit2 nangis2 sume.
mintak nk makan, nak nasi la nak susu la. mmg la kesian, takkan la tak kesian okay. but at the same time, she looks funny. mamai2 mintak mcm tu.
hehe. dia jerit2 pnggil Opah, mntak suro buat susu. then, when I came. she looked at me dgn penuh perasaan sekali. then she's like "ashu, ashu. nak susu. buat kn Yana susu, Yana nak susu. ashuuuuuuuuuuuuu'.
I ran away. hehe. theres nothing I can do pon.
kang, lame2 aku tgk, berair lagi mata aku. naya je okay.

but, theres something pissed me off.
aku mcm terdengar la abg Anip said something to mak. something like,' kalau Yana ni hidup, hidup la. kalau tade, tataw la mcm mane'.
I was like. fakyu. demyu. mulut choyyyyyy. butoh pak hang.
I looked at him and I walked. kang lagi lame aku dgr, mmg kne jgk sebijik dgn aku en. haa. so, left. taw la mak nk ckp dgn dia en.

anyway, kakRed dtg today. dia dtg dgn hubby and her 2 kids lah.
thanx kak for coming. sorry sgt sbb td mcm bad timing, Yana dh mcm tu kan. kak Leen pon ckp dia pon sorry sgt tak dpt nk borak sakan dgn akak sume. tp, akak dh dtg, bwk pressies for Yana skali, terima kasih byk2 ye.pictures from RedMummy. ntah bile mase Sirman snap pon tataw lah :)

thats about it la today.
so, esok kene la try nk amik again sum sum tulang tu.
hopefully, dapat lah.

full result dah dapat.
Yana confirm
; Acute Lymphoblastic Leukimia
; Regimen A

insyaallah. everything will be fine.

*mata pejam*

7 extra blabbing on "Day 8"

yus on December 31, 2008 at 4:12 AM said...

HAI...

Semoga Yana selamat menjalani terapi dia nanti dan akan kembali sembuh... Insyaallah..

ika on December 31, 2008 at 8:55 AM said...

kesian kat yana..kcik2 lg dh rase tuh semua..kte yg besar ni pown msti dah ptah smangat apelagi yana.
smoga yana selamat mnjalani rawatan akan sembuh..amin

adenium on December 31, 2008 at 9:19 AM said...

macam tak sanggup nak baca kisah yana.... semoga amira dan keluarga tabbah...

atty's on December 31, 2008 at 9:59 AM said...

sian yana.semoga..yana cepat sembuh..amin

★ Nu♥ℜul ★ on December 31, 2008 at 11:16 AM said...

happy new years 2009

★ Nu♥ℜul ★ on December 31, 2008 at 1:29 PM said...

sis amira , kte exchange link erk tq ..

apik on December 31, 2008 at 3:21 PM said...

sian yana..
apik doakan, yana cepat sembuh.. amin..

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal