August 7, 2009

15 facts tag.

blabbed by Amira Zafirah at 8/07/2009 04:57:00 PM
tega nian nya caramu menyingkirkan diriku
- Sadis, Afgan

Ssin tagged me on this.


"adalah baik sekiranya anda menulis 15 perkara yang orang tak tahu semasa kecil anda,dihujung entry,anda harus memilih 7 orang untuk di-tag"


; dulu mak cakap en, mase kecik kecik, umor dlm 3-4 tahun camtu, sehari aku salin baju dlm 5-6helai. pantang kotor sikit, mesti salin. bukan salin seluar je ke, baju je, tapi salin satu suit okay. sume harus matching. haha *padan la skrang aku rajin nau salin baju, pgi situ baju lain, sini baju lain. ehhhe*

; dulu dulu, family aku ddok rumah flat taw. alaa, flat DBKL yg sewa rm126 sebulan tu. hehhe. lame jugak la aku ddok kt flat. pastu, petang petang je, mesti kak Leen bwk aku jalan jalan taw. from floor to floor and every floor yg kak Leen bwk aku pgi jalan tu mmg sume orng kenal aku. mak aku ckp sbb aku baby paling COMEL skali kt flat tu. haaaa, tak tipu okay. sumpa aku comel dlu. haha. that was like when I was 1-2-3 years old. comel sangaaaaaat. tp skrang, dh tua ni ha, bughoook nau ghupenyee. hahah.

; I've been spoiled since I was a child. being the youngest in the family, I usually get whatever other kids want. haha. kalau baju en brand sume KikiLala, Kiko. kalau toys Barbie ade mcm2 rupe, set main masak masak sume. hahaha. sbb tu la skrang aku tak reti pakai bju cikai cikai ni. hehhe. pakai mmg pakai tp bli stakat sukee lah. kalau ape, cari jugak la berjenis sket. Mak pon tapenah mrah sbb she knows I had been raised in this kind of environment :)

; kecik kecik rambut aku cantiiik sangat. lembut, lebat, hitaaaaam. mak aku jaga baaaaik punyeee. skrang, sindiri mau ingat aar. haha.

; mase umor aku dalam 6-7tahun en, aku gile karaoke. fuuuuuyh. hari hari kau aku karaoke. stakat lagu Siti tu kan, tapayah tgk lirik, mmg hafal dah. sbb tu la sampai skrang, aku asik nyanyiii je. kple otak aku ni mmg cepat je bab2 nak hafal lirik, tp bab2 nak hafal sifir, macam hareeeeeem. haha

; dalam umor 7-8tahun pulak, aku gile hindustan. haha. ingat tak dulu2 kan ade yg musim shahrukhkhan dtng KL sume tu, yg ade buat show tu en, haaaa. aku pgi doww. hahha. pastu, baba siap bli kan aku baju baju hindustan tu la, ape eh namnye. stakat punjabi tu ade byk dh, yg bju singkat, skirt kembang2 tu pon adooo. gelang kaki yg loceng penoh tuu, gelang tangan sume tuuu. hahaha. and, bontot aku lebaaaaaaaaaar skrang pon sbb zaman2 hindustan jgk la. aku kuar begelek dowww. hahaha. nari2 ala2 hindustan tu laa. hahah. OMG, i did not just revealed bout this *maluuu

; laaaa. baru 6 je ke. nk smpai 15. yenna ceit !

; aku start ade handphone since I was standard 5. 11tahun. first handphone was Nokia 3310. cheeee, dh hbis canggih dh tu. haha.

; haaa, talking bout handphone. when I was 13yo, aku bwk handphone pgi skola taw, for the sake of myself la. sbb baba dgn mak mmg suro aku bwk handphone, incase ade ape2 senang diaorng nak carik akuu. skali, nak dijadikan cerita, phone aku kne curik, aku la bengong tinggal kn phone dlm beg. aku tak ckp dgn baba taw, mak, kak leen dgn memy je taw. sume pon takot nk ckp dgn baba. last last, kak leen beli kan aku phone bru, skali dgn no baru. haha. diam2 kitong amik phone baba, tuka my no dlm phone tu. haha. and now I'm almost 19yo, baba still tataw psl tu. hahaha.

; selame aku sekola, since skola rendah sampai la skola menengah, aku tapenah naik public transport, except for emergency lah. Baba mesti ambik and hantar aku pgi skola hari hari. ade jgk la kdang2 aku naik taxi, tu pon berteman, takde dee aku nak balik sorang. haha. sbb tu la bile hari tu aku nak naik public transport sorang sorang,Ady langsung tak bagi. ehehehe.

; first time aku dibenarkan kluar dgn kwn2 sume en mase aku darjah 6. haha. tu pon Baba amik and hantar. kitorng kuar pgi KLCC, masuk Petrosains. hahahahaha

; aku sentiase menjadi pengawas skola. mase skola rendah dlu, aku dpt offer jadi pengawas since aku darjah 3 taw. every year aku tolak offer tp every year jgk la aku dpt offer jadi pengawas. last last mase aku darjah 6 aku accept jgk offer jadi pengawas, dpt pulak jdi Pen Ketua Pgwas 1. ucheyyy. dh la baru jd pgwas en, pstu teros dpt pangkat tinggi. hahah. hangeeeen pgwas2 lame tu. haha

; fuuuyh. 12 baru, this is the 13. haha. lagi 2 ;p

; my family mmg pencinta haiwan yang tegaaaaar. hahaha. so, mase kecik kecik dlu kan, kalau aku order nasi grg ke ape ke en, sgale ayam udang daging dlm nasi tu akan disedekahkan kpd kucing kucing yg berkeliaran. aku makan nasi kosong je. hahaha. mulia tak? hahahaha

finally, the last one

; mase kecik kecik dulu, aku agak alim okayyy. hahahaha. umor aku bape tahun ntah, aku dh khatam Quran 2 kali, aku mmg agak fail la bab sirah ke ape ke en, tp kalau tajwid agak bule tahan la. lagi2 bab idgham maal ngunnah, bila ngunnah, kalau yg mad aril lisukun ke sume tu aku fail la. aku bace Quran pon bule tahan. penah skali, tmpt aku ngaji dulu en, ade bace yassin taw, malam jumaat en, pastu doa lepas bacaan yassin tu aku bace sorang doww. hahaha. betapa bercahaya nye jiwa ku dluu. sekarang, astaghfirullah. hahah. takpe takpe, slow slow kite bertaubat :DD

finisssssssh !

now I tag

; Dann
; Izza
; Syasya
; PinQib
; Muniera Abd
; Eyqa
; Luqman

sile sile sile rajin kan diriiii. hahaha :)


I cant promised I will heal you, but if you want to I will try
- Eternity, Robbie Williams

9 extra blabbing on "15 facts tag."

k.leen said...

kleeen tau yg tukang salin baju.. ya ikat rambot pokok kelapa, yg suka beli getah rambot, ikat rambot senget lar.. sume yg comel2 lar..
kleen yg bwk floor tu floor, baba bawk nak motor and jln kt bwh...
and ya mmg baby yg paling cute dlm dunia ni.. masa tu lar...
missed that time !!!!

izza the PINKERTON on August 7, 2009 at 11:35 PM said...

mentang2 aku takde post. ahaha die tag aku.


wey babeee
ahahahaha SUSAH AR TAG NI. AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

eyqa myqa on August 8, 2009 at 2:32 AM said...

miraaaaa!
malasssss.
hurmmmm

Amira Zafirah on August 8, 2009 at 2:36 AM said...

kak leen
; ooow yeh. okay okay. nnt ya betol kan. hehhe.
gheeeee, segala yg comel ya je la kan. haha ;p

izza
; haha. buat ajeeee.
weh, i bce yg bwh tu kan mcm you pngil i babi doww. hahaha. H1N1 pnye psl la ni :D

eyqa
; aaaah. alasaaan !

Dann Chafid on August 8, 2009 at 10:50 AM said...

omg. malasnye.

abu dzar al-husaini on August 8, 2009 at 10:51 AM said...

nasib baik saya edit tag nie kalau tak kene buat 20 ok faktanya!!!hahaha

izza the PINKERTON on August 9, 2009 at 5:47 PM said...

mende. AHAHA B-A-B-E laaaaaaaaa.

PinQib on August 9, 2009 at 9:23 PM said...

ohhkaiiihh,.. i ll do the taggg..
wakk toll..
malas nye nak menaip

Amira Zafirah on August 9, 2009 at 10:50 PM said...

dann
; rajin jugak !

ssin
; oww yeeeh? goosh. 15 pon dh jenuh fkir taw.

izza
; hahha. yeee, babe ;D

pinqib
; ngeehehehe ;D

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal