June 30, 2009

baby maman, waiting, bank & papi

blabbed by Amira Zafirah at 6/30/2009 04:50:00 AM
ini cerita hari Isnin, bersamaan Isnaini. haha. yeh?
todayyy, dh janji nak ngedate dgn Luqman. ngedate la konon nye, padahal nak suro dia teman aku byr my college fees.
ye, sy pelajar KPTM ye, college fees yang murah itu perlu dibayar menerusi BSN, gune ape kejadah ntah account la, isi form sume.
first thing first, sumpa aku tataw nk deal with bank. hahaha.

ape yang aku taw, mmg aku ade acc BSN, baba bkk acc tu mase aku skola rendah lg kott. so, skrang kn dh besar panjang, buku bank tu pon ntah kemana. baba asik la bsing kt aku suro ttop acc BSN tu, dh la dlm tu ade duit okay, tade la ribu riban mane, tapi la okayyy.
haaaa.I did found the book. jadi disebabkan nak byr college fees kan, skali harung je la. siap bgtaw awal2 kt Luqman ni, aku nk ttop acc sume. hehhe, hopefully dia taw la ape nak buat en.
buku lameeeeeee gile en. hahaha. I knoowwww.

so, pgi la td kitorang, Luqman tnye kt orng counter tu, dia jst bg forms. so, after fill up forms, tgg la for our turn. agak lame ye kawan kawan, sabau je la en.
tp mmg cepat la sbb ramai no yg dia panggil tu en, tp orng nye tade. so its like skip orng byk gile okayy. mak sokeeeee. hahaha

bile sampai turn aku, semangat betol ni
Mira ; nak tutop account eh.
akak counter ; *belek belek buku* okay, akak nak IC ye
Mira ; okay. jap
akak counter ; eh dik. mase adik bkk bku ni gune surat branak eh?
Mira ; a'ah. dh lame ni kak.
akak counter ; kalau macam tu, akak nk surat branak jugak la
Mira ; ow yeh? *grrrrr*

punye la bezaman aku tgg en, skali nk surat branak pulak. okay fine. aku sttle kn collge fees dlu, balik rumah balik, amik surat branak then dtg balik. nasib la tmn len seng tu dkt je en dgn rumah aku.

sesampai, bru turn 1201, my no was 1228. hameeeeek kau. mmg mencapap la en aku tunggu. sabau je laaaaa.
tunggu and tunggu and tunggu. finally my turn. dpt counter yang same jugak

Mira ; *senyum*
akak counter ; *belek belek buku lagi* dik, yg acc ni under KPM eh?
Mira ; haaaa? erk. haa, ye la kott. ntah la kak. sy pon tataw
akak counter ; *tanye tanye staff lain* dik, kalau acc under KPM, adik kne pg HQ la dik
Mira ; haaaaaaaaaaaa?
akak counter; *tanye staff lain lgi* haa, dik. sbb acc ni under KPM, kalau nk ttop pon tak bule sbb duit adik rm300 dibekukan. so, adik kene pg HQ. kalau sini, bule buat jgk la. kitorng hntar HQ, tp tataw bile siap
Mira ; erk. yeh. HQ nye kt mne?
akak counter ; jln ampang, dpn KLCC
Mira ; oow. takpe la, sy pgi sendiri.

masyaallah. bayang kan la betapa hangen nye akuuuuuu. dh la ulang alik. tunggu lame, pastu bule pulak dia ckp mcm tu. mmg aku bebel pnjng la en. grrrr.
so, balik la rumah, hangkut si Luqman ni skali. smpai rumah, bebel2 dgn mak. dh puas bebel, melantak. hahaha. mase tu dh nk dkt pkol 3pm kott, lapau nyah lapau. tak lunch.
before kuar rumah, kitorng Google dlu, HQ BSN ni kt mne. haha. tgk2 kt jalan ampang. ngong, ingt jln ampang tu pnjng nye 2meter ke.
so, I Google Earth. hahaha. google earth okay, bkn google map taw :D
Luqman was so impress with Google Earth. seee, best en. sbb tu la I always play wth google earth. haha.
jumpe la kt mne location nye, mmg la kitorng taw. oh google, you are soo my bestest friend. haha.

vrrrooom kami ke jalan ampang. park kt KLCC, melilau la cari building.
yang paling ngong skali, bfore msuk parking KLCC en, kn ade traffic light yg dpn Trioka tu, nmpk building BSN, tinggi wooo. agak gah jugak ye. haha.
pstu bile dh park kete sume, kluar la kt entrance KLCC yang dkt LV tu en, skali tgk punye tgk, tak jmp builduing nye. sekali, hamek kauuu, dpn mate je kott. totally opposite KLCC, mane la nak nmpk lg wording BSN tu, kn tinggi. ngoooong sgt.
bejalan la kami ke sane, lintas jalan ape sume, msuk BSN, settle la everything.
thanks to KPM, which is Kelab Penabung Muda, bile aku ttop acc, I got more that what I should get. Alhamdulillah.
pastu, Luqman ajak pgi Public Bank pulak, settle his thing. ontheway nk ke sane, I receive a text mssge from kak Leen, 'Test'.
shit. I know what exactly mean, I called her immediately. CHOYYYY.
I cried la, a bit jeeee. hahaha. tell you bout it later.

pooor Luqman, I let out at him. hahaha. mmg nasib kau la en, dh kau yg ade kt situ. haha.
punye la bebel panjang, meratap hiba segala. haha.
yang paling tabule blah, aku siap sentap tuu. sentap gilooo punye. hahahaha. screwww you baby Maman ! i hate youuuuuuuuuuuuuuuu. hahahah

settle everything, balik rumah. otw balik hujan pon dh nk turun. mmg lg linchaaa je la kan aku balik.
sampai rumah, borak borak dgn mak baba sume, pastu Luqman pon balik.
aku baru nak lepak jap, Ady called. ajak teman dia makan. aku pon okay kan saje.
naik atas salin baju segala, kuar la kami pgi makan.
then balik, then i'm at home.

rumah today full. sumeeeeeeeee ade kt rumah. Memy pon dh officially pindah Semenyih. rumah baru dia. Oni pon skrang dh ddok same nursery dgn Aiman.
so, bile petang petang mmg sume bekumpul kt my house. after maghrib, sume pon baliiiiik la ke rumah masing masing.
tinggal la kami bertiga branak je.

aku pon buat la hal sendiri. lepak lepak tgk BioNik. Ady called again, kate nak dtg rumah.
worriiiteee. dtg la. aku pon nk bake.
he came, buat assignment, and I baked.

and things started to get happy.
Ady's kinda happy tonight :)
we started to play with Ady's webcam. LOL.

borak borak borak, nyanyi nyanyi, nari nari. hahaha.
budak yang huru parak dtg my house, dgn segala mcm bag. hengat nk pgi college eh? hahaha.

it was total fun.
I'm glad to see you really happy tonight papi. I'm sure your syg glad that you okay and not sad anymore.

we had a TOTAL fun. gelak sampai penat penat, sampai tade suara, sampai tesembur sembur air liur.
pkol 2am lebey mcm tu bru dia balik.
it was FUN :)
and, I'm glad to see him laughing his ass again, after this rough few days he'd been thru.

12 extra blabbing on "baby maman, waiting, bank & papi"

nizam baharin on June 30, 2009 at 6:06 AM said...

happynya korg kat malaysia..
ahahahahhaha
tros baik demam i tgk..:)
bagos2 keep it up..

nizam baharin on June 30, 2009 at 6:12 AM said...

kantoi ady ada pimple kat forehead..
ahahhahahah
bercinta la tu..:DD
sorry antar 2 comment gelojoh ok..
happy tgk korg happy..hee :D

♥chentaMAYA™ on June 30, 2009 at 6:41 AM said...

oh!
bergelak ketawa smpai xhegat ea!

ML Amnesia on June 30, 2009 at 7:37 AM said...

Ohh, Mira.
I dah download Google Earth.
Suka okey!
Best gilo.
Ahha!

k.leen said...

l luv my new phone.. elah.. dia pun dpt jugak kan... FREE lagi !!!
org kena byar bulan2 !!

Dann Chafid on June 30, 2009 at 12:42 PM said...

ady tensionn sampai terkeluar jerawat okayyy.
ahha =D

Amira Zafirah on June 30, 2009 at 1:17 PM said...

kanda
; mmg cmnt sgt glojoh okay. if we're happy, you need to be happy too okay. promise?

chentamaya
; haaa, taw takpe. puas ketawa msing2 tekemut2 tahan kencing. haha

luqman
; told ya. dr dlu suro dwnload, tamaawww. haha

kak leen
; choyyyy.

dann
; hahha. sshhh. jgn ditegur, nnt you dpt kang nayooo. haha

Syaa on June 30, 2009 at 5:33 PM said...

wooo kak leen got new phone heh, was it iPhone ? hahaha you pon adee heh. woo wooo woooo hahaha =p

ady ngn u nampak spastic but chumell keh3 =p

mira, selamat kembali belajarr~ lol

Amira Zafirah on June 30, 2009 at 8:34 PM said...

iPhone? eewww. no no no. hahaha

choyy, spastic katenye. hahah. tu ar shite die ;p

nizam baharin on June 30, 2009 at 10:19 PM said...

alaaaaaa baca blog u je..
rindu korg...
grrr..
apa nak buat ni?? haih

nizam baharin on July 1, 2009 at 1:03 AM said...

OMG dinda..
apa ni pecah lubang i cam ni ok!
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Amira Zafirah on July 1, 2009 at 3:44 AM said...

woooopppsie !
hahaha

:D

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal