April 20, 2009

rush sini sane

blabbed by Amira Zafirah at 4/20/2009 02:37:00 PM
okay. ini entry tade gambar.
haaa, bosan le tuuu. ngade ;p

taw tak semalaaaaaam. haha. agak lawak yeee.
okay camni taw,

last night, mak cakap baba nak kuar nak jmp client dkt Keramat. I was like okay la. mesti aku kene teman punye. aku pon mandi la ape sume, pastu aku melepak je dalam bilik taw. tunggu punye tunggu tade pon mak suro siap ke ape ke. aku pon buat bodo je la. lepaaaak lagi.
tetibe, mak ketok pintu, "Ya. jom jom. *while staring at me, yeaa. aku bekemban lagi. ahahaha* kau dah mandi ke belom?". I was like "haaa. dah. dah. mandi dah. Ya tgh onthephone ni". pastu mak cakap, "haa. jom jom jom. sarung je baju ape. cepat siap. baba dah lambat". then, she left.
about 3mins after, she knocked on my door lagi, and jerit, "yaa, joooooooooooooooooom !"
aku yang kat dalam bilik ni haa, menggulopor sarung jeans ape sume, amik sweater, capai handphone then teros blah. hahaha. sabau je lah. purse ke hape ke sume aku tak amik.
pastu sampai la kt tempat tu, client baba dh sampai dah. then baba ckp, "ya drive la pgi mne2. dlm 20mins mcm tu Baba call". I was like,"erk. okay". mak cuak. hahhaa. she's like 'nak pgi mane nii, kau lesen tade ape tade, kete sticker P pon tak tampal. ade roadblock kang naye je taw." haha. aku cam diam je, gelak2 buat bodo. like chill la en. nothing will happen punye lah.
TATAPI,
muaaahahaha. drive punye drive punye drive, sekali kat depan ade police road block ! muaaaahahahahaha. aku dh gelak setan dalam kete. mak dah cuak gileeeeeeeeeeeeeeeee okay. "yaa, mcm mane ni yaa. nak patah balik tak bole. yaa. camni, mak takooot. kang dia tahan kite camneee". aku gelaaaak je. I was like, "tade sebab la dia nak tahan kite, buat bodo je la. jgn la buat muke besalah, buat tataw jee". mak still cuak gileeee. haha. "jangan lalu situ yaa, jangan lalu situ". haha. nasib la dpn tu mcm round a bout kan, so aku pon pusing la ketempat lain, tade lalu situ. hahah. pastu mak risau, takot sesat. adoyaaai. its just a Keramat. jauh2 pon smpai Kuantan je kott. haha. tade la aku batak sangat tak reti bace signboard en. tade dee aku nak sesat kt keramat tu. end up, kitorang pgi umah besan. haha. lepak dkt rumah mak mertua Memy. haha. dh la mase tu memy baruuu je balik from rumah kitorng. mase kitorng sampai tu, memy pon baru je turun kete. haha. dia pon dh gelak gelak.
about 15mins later, Baba called. settle sudaa. dalam kete becerita la dgn Baba. haha. baba pon gelak gelak je okay ;D

itu last night. yang ni pulak, juuuuuuuust now.
aku baru je balik ni ha ;)

tadi, tengah aku lepak lepak kat rumah kan. tetibe Baba called. dia suro aku siap kan this one resolusi and hantar kt dia within half an hour. and taw tak bapak aku kat mane mase tu, dkt highway yang nak balik ke Johor tu. haaa. lepas toll Sg Besi. aku pon ape lgi, mmg melompat teros la kan buat keje dia. dh siap sume, aku sarung jeans, amik sweater, tgk2 muke sket then teros blah. oh. aku tak mandi lagiii. hahaha. pastu, dh masuk dalam kete sume then dh gerak dh ni taw, Baba call balek. dia suro buat lagi satu resolusi. aku pon pataaah la balik ke rumah. buat lagi satu. settle sume, drive la aku ke sane. dh la bagi mase half an hour. grrr. client dia tu la, nak pgi Singapore, tu yang tabule lame lame. heeee. saba je la okay.
pastu dh la ontheway ke sane tu, my phone ntah ke mane. kan jalan corner coner kan, pastu phone tu ntak teselit kat mne, jenuh pulak la aku nonggeng nonggeng cari phone. heeee. macam macam okay. luckily jalan tak bape jam sbb ornag sume dh masuk office kan. kalau time lunch, mmg masak la aku yeee. sesampai kt situ, client Baba tu sibok ajak makan skali la ape lah, aku dh mcm. hehe. sengih sengih je leee. aku nak balik kott. aku tak mandi lagiii. haha. segan nye nauzubillah. dh la client baba, bukan calang calang orang, grrr. smart semacam je dgn bini dia, datang nak BMW yang cantik tuu, ape ntah name nyee. aku ni haaa, tak mandi lagii. dgn rambut tembikai belah suku aku ni. grrr. Babaaaaaa, you are sooo gonna pay for this okay. haha

see, sangat penat okay. rush sane sini.
yenna ceit !

9 extra blabbing on "rush sini sane"

izrin hana on April 20, 2009 at 5:00 PM said...

wakakakaakakaka..funny gile ur mom

;D

Amira Zafirah on April 20, 2009 at 6:18 PM said...

kaaan. she is funny ;p

ria ba.. on April 20, 2009 at 7:13 PM said...

hi mira.hihi ;-)
x pew mira,watever u baba suruh ikut jew..yang pntg kena jaga hati orang tua.kan? kan?..u nak baba pay? kejam zalim giler..i sanggup buat keje gile mcm tu,dr suruh org lain buat..at least worth jua!

Amira Zafirah on April 20, 2009 at 7:16 PM said...

erk. its not pay as in bayar. its more like, baba owe me big time for this. as in, i get something in return. he dont have to pay me.

sesape reti translate to malay so that boleh faham dgn lebih jelas.
anyone?

you got it strictly wrong babe.

izza the PINKERTON on April 20, 2009 at 7:21 PM said...

lemme help u lah explain ni.

die ckp U ARE SOOO GONNA PAY FOR THIS tu, macam sbb mira tak mandi, tak ape tu sume, kene tahan polis tu sumeee ONE BIG THANGGGGGGG kene harungi, pastu die mcm gelak2 la BABA TENGOK NI TENGOK NI, YA BUAT MCM2, U'R SOOO GOTTA APPRECIATE IT.

bknnye kene pay as in duit. kene la mcm blanje makan ke, gitu laaa. sbb dgn x mandi nye, then jumpe vip. ha cmtu laa LMAO

Amira Zafirah on April 20, 2009 at 7:35 PM said...

oh izza. thank youuuu
i owe you big.

p/s : haaa. kang dia ingt i hutang you pulak :P

izza the PINKERTON on April 20, 2009 at 7:37 PM said...

=.= tu ar sal. sudah2 AHAHAHAA

ria ba.. on April 20, 2009 at 8:58 PM said...

xpa2..at least korg phm wat i mean.in fact,we're come from diff part! hihi ;-)

Amira Zafirah on April 21, 2009 at 12:40 AM said...

ria
; erk. haha. okayyy :)

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal