April 22, 2009

meet Blackie

blabbed by Amira Zafirah at 4/22/2009 01:48:00 PM
ini cerita petang semalam.

kak Leen texted me, suro amik Aiman kt nursery cause its already 6pm and she was still stucked at the office. so, aku pon ngamik la kunci kete ape sume, bgtaw mak dgn baba and kuar la umah. dh sarung sliper sume, aku noleh ke rumah jiran aku on my left side, tekejut berok kooooo. aku nampak bende hitam besaaaau je memandang aku. lompat aku lari masuk dalam taw. haha. no wonder la kucen kucen aku ghupe lain macam je sekor sekot. tengintai ngintai, ghupe nye, deme nampok hanjeng kt ghumah sebeloh. haha.aku kan mmg animal loveeeeeer. haha. I love animals more than I love guys, duuh. haha. aku pon ckp la kt mak ngn baba ade anjing sesat masuk kt umah cik Mimy, ate jiran aku lah kan. mase ni, ghumah jiran aku tu kosong. aku pon, pegi la mendekatkan diri kt anjing tu.
alooooorw, kesian okayy. nampak sgt muke takot dia, muke mcm cuak je. ekor dia pon tak goyang goyang, tegak gitu je. mak ckp, kalau anjing ekor tak gerak gerak, tak goyang goyang, maknenyee dia takot. mmg takot pon taw, terserlah kt muke dia.
aku pon sesembang la dgn anjing tu, hehe. borak borak. aku pandang muke anjing tu, anjing tu pandang muke aku. haha. pastu mak aku jerit dri dlm suro amik aiman. OMG, mak lupe nok. haha

dh amik aiman sume, sesampai rumah tgk anjing tu ade lagi. aku pon sambung la borak borak dgn dia. mak selambe panggil dia blackie. haha. sbb dia hitam en, sukati panggil je panggil blackie. tp, aku rase mmg name dia blackie kott. sebaaaaab bile bebudak ni jakun nau tgk anjing tu, anjing tu mcm nak lari taw, dia kuar la pgi kt jalan tu sume. pastu aku pon dgn penoh semangat nye, jerit, "blackiieeeeee, come come comeeee". hahaha. dia stop okay, teros dtg balik. seeee, nampak sgt name dia. haha.

sesembang la lagi, dia pandang je muke aku, mcm mintak tolong taw. aku pon cakap omputih la dgn dia cause aku taw ni anjing mahal, mmg orng cine kaya yang bela. hehe.
then, aku sesaje la test dia taw. bytheway, anjing itu betine okay. its a She :)
aku pon cakap cakap la, like, "blackie, sit sit. sit blackie sit". andddd, dia actually dudok okay ! seee, sangat faham bahasee, lagi laaaa aku excited, sume orng aku bgtaw. hahaha. pastu aku cam,"good girl, good girl". haha :DD
sit Blackie sit. haaaa, goood girl :)


pastu, kak Leen balik, kak Leen pon sokeee jugak. sambung la kitorng 2 bradik borak borak dgn Blackie, pastu kak Leen suro bg anjing tu air. aku pon cari la bekas bekas mak aku yang mcm agak huduh and bule dibuang teros, hehe. isi air and sedaya upaya kitorang bagi kt Blackie. at first dia mcm takot, pastu aku mcm pujook pujok, suro dia minum ape sume. pastu dia pon minummm. pastu, aku suro dia sit balik, borak lagi. haha.
sangat lawak okay dia minum air, habis bekecak kecak sume ;p


tengah tengah aku borak, tuan dia datang. rupenyee, tuan dia dduk atas je dr umah aku, jauh sikit la. tuan dia pgi tuition kat selang 3-4 buah rumah dari aku la, agak nye dia telepas, tu yang sesat sampai sane. pandai dia tunggu tuan dia kt situ. hehe.
byeeeeeeee Blackie !


ooh blackie, nnt datang melawat lagi taw :)

11 extra blabbing on "meet Blackie"

Ceera on April 22, 2009 at 2:10 PM said...

hahahaha

so sweett...

pandai lak tu dia ngikut cakap kamu kan.. tapi anjing itam memang menawan kalbu, hahaha..

anjing sebelah umah akak nie, tau nak grrrrrr kan diri ku jee.. asal nak siram bunga dia kaco, takuttttttttttt

Amira Zafirah on April 22, 2009 at 2:13 PM said...

hahaha. tu laa, akak tak mera alam dgn dia. sbb tu la dia grr je dgn akak.
try la sembang sembang dgn dia. mcm kite ni ;P

izza the PINKERTON on April 22, 2009 at 2:35 PM said...

wakakakaakaka hang bengong dowh.

Si Nana on April 22, 2009 at 2:46 PM said...

haha comel okeh. pe kata suh blackie kwn ngn your Dikbu. gagagga xD

Raja Zakiyy on April 22, 2009 at 3:14 PM said...

such a good doggie

eyqa myqa hameed on April 22, 2009 at 4:48 PM said...

soo sweett oke !
aku pon suke anjeng.
anjeng comel
tapi.. sayangnye ! tak bole.
haha

ika on April 22, 2009 at 6:07 PM said...

so nice la mira...
kalo aku jadi ko, slagi die xtgor aku, jgan harap aku nak bagi minom

Amira Zafirah on April 22, 2009 at 9:45 PM said...

izza
; what the jadah. dasar bkn pencinta haiwan. haha

nana
; hehhe. kalau bule, i yg nk kwn dgn blacki taaaw.

zakiyy
; really really good.

eyqa
; kaaaaan. aiyoo. gitu lah.

ika
; haha. tak baik okay mcm tu.

izza the PINKERTON on April 22, 2009 at 9:51 PM said...

cik mira, i do love haiwans. HEHEHEH.

I told a horse from zoo melaka dat we share the same hairstyle, and hair color. :D

Purplelito on April 23, 2009 at 6:29 PM said...

blackie yg sgt blackie.haha.cumel =)

intan on April 24, 2009 at 4:56 AM said...

comel gile oke!
pandai betol cik mira kite ni berinteraksi dgn haiwan

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal