March 9, 2009

entry bertulis

blabbed by Amira Zafirah at 3/09/2009 12:06:00 AM
hehe. mesti korang mcm, alaaa. bosan. kene bace. haha.
en en en? mesti punyeee :P

anw, entry dub dap dub dab tu, yang katenye aku nk baked tu kan.
mmg baked pon and mmg agak menjadi la. hehhe.
nak taw rupenye, tgk vlog bwh ni. haha.
waaaah, giler pancing audience en. gituu la kaaaan.

and last night Pole came to my house. lepak lepak kt BRJ until almost 3am kottt.
yeee, mak dgn baba ade. tapi diaorng takesaaah pon :)
apart from Ady, Pole is the other guy yg aku akan dapat permission utk kluar tnp byk soal. hehhe.
ini dua orng lelaki suda dikenali sgt oleh mak bapak ku. so, tade hal. agak2 anak dara dia ni tak balik balik jugak, mmg laki dua ni akan dicari dlu lah.
haaa. gituuu.

so today, kuar dgn Pole. *weeee
haaaa, before that. nak cite dlu. Pole ni pon ade sindrom mcm Kadi jugak. syndrom sentap mengade. haha. mcm tade motiff nak sentap kan, tapi nak sentaaaap jugak. gituu. Pole ni tak habis2 call pastu meratap hiba, konon aku ni ade Ady lupe kan dia la, tanak kuar dgn dia lah. weekend pon nak spent dgn Ady, tanak dgn dia laa. choyyyy sgt kan. mengadeeee. kan I dh ckp, Ady slalu booking I awal2. so, nak buat mcm mne. first come first serve la. haha. gituuu. alaa, besides nak lepak dgn you selalu pon tabule. huwm. faham faham je lah. if you tak faham, let me know. nnt I faham kn you sefaham fahamnyee. haha.
so, kn hri tu dia call kan, yg mse PMS terok tu, pstu dia call lg, aku ckp nak bake, then dia nk dtg nak bake sekali, but then I was like, takpe takpe, you jst datang amik cake je. I can bake sendiri. hehe. tu yg dia dtg tu, nak merasa my choc cake. and he liked it. yeeeeey. siap bawak bekal smbung mkn dkt RHB dgn Malek pule. hehhe. thank god he like it too, okay dh fine. melalut banyak.

ape tadi, haaa. kuar dgn Pole today :)
my day started at 10-ish. hehe. kantoi bangun lambat ye tawan tawan. haha. Ady's SMS woke me up cause sedar2 je my phone betol2 di telinge ye. mmg gegaran benar lah di gegendang telinga ku. haha. text text wth Ady for a while sementara nak menunggu mata ni benar benar segar bugar. bla bla bla, bangun turun bawah. tgk mak sorang je ade, Baba tade. ke kebun katenye. begitu la. and the moment I heard that I was like," huuuuuuuuuuuuh. alaaaa, Ya kan nak kuar today nak beli barang sume, ingt nk mntk duit kt baba sikit. hehe". pastu mak ckp, tgg la kejap dlm pkol 12 mcm tu Baba balik. I was like, okay.
tunggu punye tunggu and dia pon balik, its like 1215noon mcm tu lah. janji dgn Pole at 1230noon taw. aku ni tak mandi tak ape lgi. okay, listen. I have a big problem mase ni. I'll be 19 this Sept and you know what, since I live, aku tapenah mintak duit kt Baba. haha. pecayeeee lah. tapenah mintak weyy. usually dia akan bagi je. so, kali ni nak kene mintak. sumpah teketar2 aku. haha. dgn towel dh kelubung kepale. nak bukak mulot nak ckp 'baba, ya nak mintak duit sikit.' Masyaallah, susah nyeee. haha. but I made it lah. hehe. pastu rase mcm bangge je sbb frst time mintak duit kt Baba. haha.

text Pole, meet up at 1pm. hehe.
mandi, siap siap, sume2 lah.
jumpe Pole :)
kitorang park tepi jalan, dkt area Lecka Lecka dpt Starhill tu. rase mcm gangster giler. haha. parking freee, I loooike :D

first mission ;
ke Sg Wang, pg Tarita nak print gambar. hehe. mahal dow print gambar skrang, 4R ; 40cent kott. grrr. itu pon klo you print more that 50kping. if less than that, 60cent kauu. grrr. okay, I print 62 pic. tepakse print ats sebab2 tertentu. hehhe.

second mission ;
still kt Sg Wang. turun pg Tarita bwh pulak. nak cari UV lens filter for my shotgun. nasiiiiiiiiiiib la bwk Pole. dia kn ade orng2 kenal2 kat stu. so, dpt la murah.
for Sony Alpha 200 UV lens 57/58 filter brand Hoya ; rm50.
murah sgt dh tu, lps ni nak beli CPL filter ; around rm80.

chop. shotgun is still not with me. ade kt Memy. so mmg tade gmbr lsng lah ;]

third mission ;
off to Low Yat. nak beli toner for my printer. jalan jalan jalan. and jumpe
Fuji Xerox Docu Print 203A ; rm165
kalau tak harge nye rm185. haaaa. gitu la kan.
oh. rupenye ink brand Canon mmg dh naik eh? choyy sgt. dlu aku beli ink Canon 40 ; rm 65 mcm tu je kott. now dh mark up rm72. babik. tu yg aku gado dgn cine gile kt Mines tu. haha. PMS ooooh PMS . hehhe ;p

selesai suda barang barang penting. makan time.
sumpa lapa la gile nak matiiii sgt. Me and Pole was like, lapa lapa lapa. haha. cause both of us havent been eating nor drinking since this morning taw. well, except kumor kumor mase berus gigi tu lah. haha.
had our late lunch dkt OldTownWhiteCoffee ; oh nasi lemak ayam special, ku merindui muu. haha.

then, gerak ke Pavy pule.

*Ady called cakap dia dah sampai Pabvy. oh. he is from Setiawangsa, buat assignment

fourth mission ; could be cari birthday present for Ady/Arie/Mak or beli my jeans. hehhe.

first stop ; Topman
jalan jalan jalan, round round round. tade yang bekenan for Arie. tshrt Topman sume boooored. tak best. out.

second stop ; Paul Frank
pon same. mmg la material best but then the design is too plain. boosan. out

third ; Pull and Bear
gooosh. the moment I stepped in into this shop. I can feel this one environment. I whispered to Pole something. hehe. sorry, cannot mention here. its a very sensitive issues ;p
round round round, pon tade yang bekenan. boooring

fourth ; ajak Pole masuk Dorothy Perkins cari my jeans. sane jeans murah. I tried on 3jeans, sume tak matching. the moment I stepped out from the fitting room, Ady dah tepacak kat Dorothy
*monolog dalaman : aiseyy. tabule survey birthday present mamat ni ah. haish* =)) =))

fifth ; Pole ajak pgi Tangs, tgk ape yang ade. okay. jalan jalan jalan. Tangs sale gile babi. oh and yeh. I create my sins at Tangs. I bought FCUK jeans
*emoticons YM yang geleng geleng kepale tu, yang mulot nganga tu*
I bought it because its 50% discount kott. so, kire muraaah la tu. FCUK half price. korang taw en price range for FCUK punye jeans. hehehe. kire bargain la tuu ;D

notakaki ; brthday present tak beli beli lagi ni. hehhe

sixth ; masuk this store, ****. hehe. found Arie's birthday present. yeeeey. settle suda.

seventh ; head on to the highest floor, looking for Mak's present and actually found it. it like sooo comel. ade la, malas nak jaja. haha.
kong asam en, jeans aku nak pulak jaja. giler menjobo siaaak. hehhhhe ;DD

so, settle sume misssion. yeeeeeeeeeey !
teros gerak balik sbb dh pkol bape dh pon, Pole said dia nak pg Subang after that.

sesampai kt my car ;OMG
my car kene samaaaaaaaan dowww. bapok aaar weyy. my first saman ever
=)) =)) =))
agak bodo sebab aku excited gilo babeng. haha. begitu pule yeeee. saman DBKL, kne bayar rm100. Pole ckp buang je saman tu, tak ke manenyee. haha. tanak la, I wanna keep it. its my first ever saman. *weeee

aku pujooook Pole suro drive. alasan
; aku park dkt bukit and now tgh jam. so, konon aku takot ;p
; kitorng park dkt tengah tengah area BB. jalan jam terok. aku fail nak cilok cilok. konon ;p
Pole cair, of course dia drive kan. haha. yeeeey.

then, betol2 kitorang dh sampai kt depan Maybank BB tu, Malek callled kate dia dgn Qayyum ade kt Lot 10. diaorng suro Pole dtg jugak.
huwm. sumpa kesian gile kott Pole mase ni. he was like tataw nak decide. he said he wanted to drive me back jgk sbb jalan mmg jam, and kete byk and he worried bout me driving it. at first dia mcm tanak, he's like biar lah diaorng, I nk pg Subang lg. but then, aku pujok punye pujok, finally he gave up. kitorng berenti kt dpn pak arab shesha tu and tuka driver. Pole said sorry he had to go, I'm like sokay. takpe.

end up. balik berdua saje dgn Ady, and I drive okay je.
jalan jam tpi chill la ;p

and then, something happen.
quite bad lah. lets kept it secret
*smug face

haaaaih.

so, gitu lah. haha. tade gambar langsung yee. waaaah. begitu lah.

whoever made it to read this until end, fuyyo.
mak sayang kau lebey nyah. HA HA HA
:D

6 extra blabbing on "entry bertulis"

ML Amnesia on March 9, 2009 at 3:00 AM said...

the end.
i abes baca.
tak de hal.
loqman kan.
:D :D

aku park dkt bukit and now tgh jam. so, konon aku takot ;p
; kitorng park dkt tengah tengah area BB. jalan jam terok. aku fail nak cilok cilok. konon ;p
-since when you kononnya ada perasaan takut kat atas JALAN.
to be honest, tu bukan ke sepatutnya yg takut tu i.
like seriously.
jujur ni.
:D :D

ssin on March 9, 2009 at 7:21 AM said...

saya suka yee bc panjang berjela mcm nie,xtipu.sbb mcm suspen jer.

izza the PINKERTON on March 9, 2009 at 9:47 AM said...

i manage to finish this entry oiiii :D cake cake mari! :P

lil^RED799 on March 9, 2009 at 5:24 PM said...

abes suda
sila sayang saya
lebih dr ady
hahahhahaha

Amira Zafirah on March 9, 2009 at 6:08 PM said...

luqman ;
hehe. duuuh. kan i dh ckp. KONON :D

ssin ;
ooh. awak suke ye. nnt sy nak buat entry sambung sambung pulak la. mesti awak lg suke kn. hiks ;D

izza ;
yeaa. i knw youre gonna make it to the end. so, you dikecualikan. hrp maklum.HA HA HA

lil red ;
echeeee. i mmg syg you lebey dr ady
*cuit2 ady buat muke ckp konon tipu. HA HA HA*

ssin on March 10, 2009 at 8:19 PM said...

sambung sambung mcm mana?buat novel sudah haha

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal