June 14, 2008

cookies and thoughts

blabbed by Amira Zafirah at 6/14/2008 03:02:00 AM
I baked chocalate chip cookies today, yeeey ! I got the recipe on the internet and since I've been craving to bake this couple of weeks, so I chose today to bake.

Punye la ssh nye nk nyiapkan cookies ni. dah buat2 sume, skali tak jdi pulak nk bake mse tu. last2 tgg mlm bru bule nk bake kan. tgg baba balik, ajk pgi rumah lg stu, amek oven kt stu. haha. but sokay, my cookies end up to be good :D

butter, flour, baking soda, white & brown sugar and other ingredients and with the help of the mixer, my dough turn up to look good. since, I made this dough around 330-4,00pm, I kept it in the refrigerator until night. biler my oven dh smpai rumah, bru la bwk kluar balik, let it warm a bit then, bru la nk bakar cookies tu.
and oh. tons of chocolate chips :DD
at first, ramai la orng kt dapur tu. dtg, borak2, tolong2 and stuff. but then biler dh mlm, I'm alone in the kitchen. and hey, theres cute part of this, kak Leen dtg dapur, rase my cookies a bit. then she like "Ya, cmne ni. kak Leen nk tido" thn I'm, like "lah. pgi la tido" the she said "tp nanti Ya sorang" and I'm like" aloorrwww", cute kaaaan. I looove my sister. she's so cute. and I told her I'll be okay. besides, I'm a lone ranger. cheee. haha. so, I bake and bake, all alone. ambik dough tu using the fork and place it on the trays yg dh sapu dgn butter. so, bile dh sorang2 kat kitchen yg senyap sunyi sepi tu, my mind started thingking about a lots of things. first thing tht came out in my mind was "I wished Alia is here now". I miss her so much. I received her messege last nite saying she lost her phone again, and her apartment will hve internet by nxt week, and she will tell me the whole story. so, just hope she have her internet by nxt week. then I felt sunyi giler, so I played music on my phone, sangkot la dkt rack2 situ. first song played, D&G Dancefloor. haha. baking2 dgn lagu mcm tu. mau nye tak layan kauu. haha. then, I'sm started thinking about Qayyum. I'm like "daaamn, that guy missed out a lot" . haha. then, aku pon mcm bayang2 kan la, IF I am together with him now, msti mcm best giler je. now dh bule bwk kete, transport dh mcm no hal. dia takyah dh nk jln2 kaki pgi LRT or sibuk2 dgn scooter dia yg giler tuh. mmg ku sanggop punye lah hantar dia kemna2. jnji dpt jmpe en. haha. thn aku fkir plak, mne bulee. mnyak mahal doww. bazir. thn aku cam haha. takde maknenyeee. naik tak naik, jnji dpt jmpe. kate pon zaman cintan cintun en. baaahaha. pastu melarat lg fkir2 ni, msti Yum mcm suke je dpt GF yg buat bnde2 mcm ni. hehhe. aku mmg suke baking2 masak2 ni. nnt klo dh bake something, bule hntar kt dia, nnt mak dia bule rase, dgn itu, dpt la amik hati mak dia. echeee..berangan jauh benar je en. ahahahaha. pastu tetibe, aku cam tefikir plak. every month, msti ade couple of day, yg aku msti mcm ingat giler babeng dgn dia. mesti ade taww. aku pon tataw knape. msti ade je hari2 aku mcm, ingat2 la balik sume2 tu kan. thn kdang2 tenangis jgk la. pstu rase mcm rinduuuu sgt dgn dia. haih. tataw la knpe. thn mst ade je hri2 yg aku rse mcm aku benci giler dgn dia. rse mcm meluat je.haha. hari2 tu mmg hari feveret aku ah. cheeee. knon laa. haha.

pastu buat2, aku tefikir plak psl fathers day, ape la aku nk buat for baba. ingt nk bgi cookies ni lah, tp baba takde la suke sangat bnd2 mcm ni. haha. mcm mne la kan. thn tbe2 ingt plak psl birthday aku, hehhe. nk present ape la kan. aku teringin nk camera DSLR, aku kan mmg suke snap2 ni, al maklum la, I kan photocather. hehe. then, aku teringin pulak nk kete, idaman kalbu ku semestilah Suzuki Swift, tp kete tu mahal, tak smpai hti nk mntk kt baba, nnt nk byr installment every month byk je. so, plan2 nk mintak baba MyV. hehe. best duh kete tu. aku bwk that day. aiseeyy. layan jeee. pstu aku mcm, ceit. tanak lah. pkai je kete kancil tu. senang, fkir2 aku ingt nk beli kete dgn duit aku sendri. bile dh keje sume2 en, kite kumpul duit. insyaallah. pastu aku tefikir plak psl cookies aku ni, aku fkir mne la aku nk smpan recipe ni. pstu aku cam. heee..klo ade organiser kan best. PDA. chee.. bkn nk save appointment, tp nk save recipe, then aku teringat plak gadget yg PDA Sidekick tu, yg mcm Kim Kardashian pakai tuu. walaweyy, style dowww ! haha.

pastu kan, aku teringat Alia balik, kan best kalau aku buat cookies ni before dia pgi, dpt dia makan taw. haih. rindu sangat la dkt dia tuuh. rupe2 nye, phone aku bunyi, ade messege, Chin tanye aku online ke tak. aduyyai, tak dopek la aku rply, biar kan je la. msti dia dh tdo pnye. tgh syok2 buat, dh nk hbis dh pon. abg Anip balik. tgk la aku bake. dia pon mcm tekejot je. haha. anyway, he liked it so much, banyak dia mkn taw. ade 2 trays yg over baked, tak hangus la but tersangat la brown, almost black la,tp yg tu abg Anip mkn, dia suke. dia kte burok2 pon tp sedap. rangup. haha. thanx abg Anip.

well, anyway, I paste the photos, rse2 mcm dh telan air liur tuh, cepat2 la pgi FamousAmous. rase nye lebih kurang same jee. haha. :D

4 extra blabbing on "cookies and thoughts"

Anonymous said...

ur cookies look like cucur udang ek..hahaha..

Amira Zafirah on June 15, 2008 at 11:12 PM said...

haha. jnji rasenye tidak :D

k.leen said...

mmg sedap.. saper X rasa mmg rugi...
love u tooo..
but next time.. pls kemas balik..sian mak...

Amira Zafirah on June 16, 2008 at 4:25 PM said...

haha. thanx kak leen :D

okay okay, i will next time.

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal