July 10, 2009

tak lame lagi Arab puleee

blabbed by Amira Zafirah at 7/10/2009 01:36:00 PM
I havent got a clue if you're the one, but I like you
- Bring Me Flowers, Hope

Thurday evening I attend my first ever kelas bahasa Arab. woooyeh.

so, selepas puas aku pung pang pung pang ckp omputih, which surprisingly that particular person sangat la tak puas hati yg aku lagi byk ckp omputih dr ckp bhsa ibunda kita, which is malay.
nyah, mak kisah ke kau tak soke mak ckp omputih ke, mak tulis omputih ke? kau tu dh la numpang blaja kat tmpt omputih, ko jmp mat saleh kat sane pon ko ckp omputih jgk kan?
so, ko ingt kite kite yg ddok dkt malaysia ni tabule ckp omputih sesame sendiri ke, even kitong ni bkn la purely mat saleh?
wooopsie, ada orang teraseeeeeeeeeeeeeee. hhahahahaha :DD

chill la, aku bkn tgh marah pooooong. kawe tgh mood nok perli perli oghe. hahahha.
*Kiraaaaaaa, tlong mira kecek klate. hahah*

kelas bhasa arab was such a blast !
lecturer dia best gileeee. he made us laughed all the wayyy. he can speak hindustan, tamil, arab and few other languanges. terror wooo.
call him Pak Sheikh, name komersial katenyeee. hahaha.

I'm really looking forward to this class, I know it will be tough but I think I can pull it off.

goooosh. tak sesabaaa nak master ckp arab, nnt bule pung pang kat sini lg.
surely, ade pulak yg tak puas hti aku pung pang ckp arab pulak kan.

echeh. sedar tak Arab tu bahase al-Quran. berani bsing pulak. haha

p/s : bahasa ibunda ke, omputih ke janji kite becakap, orng bule fhm. and yes, I am soo proud I can speak english fluently, at least kalau aku belagak sgt ckp omputih pon takpe la en, I'm good at it. phewww, aku nk blaja sign languange lah. hahah

p/s II : nnt nk blaja ckp Jawa la dgn kak Nana, Mandarin dgn Oya. huwm. thats enuff for now lah. hahah


p/s III : uuuwwww, I loooooooove languages. mmg la tetap dgn bahasa ibunda, but then takkan la takat tu je. en en en, I wanna learn japanese also. erk. nnt kang orng ckp aku komunis pulak. muaaahahaha.

Saiful Nizam Baharin a.k.a Kanda,
I miss youuuu.
HA HA HA HA HA, bodek harus terbaik :DDDDD

something that needs a lie, trying to turn into a sin
- Saviour, Anggun

10 extra blabbing on "tak lame lagi Arab puleee"

nizam baharin on July 10, 2009 at 3:00 PM said...

bahahhaha..
lepas ni tulis dalam bahasa arab lagi la respect kot..;p bahasa al quran tu..
hee dinda besarnya i miss u :DD.
i miss u gila-gila la dinda..
ahhahahahh
ala klu u nak ckp tamil pon i tak kisah..
i lagi soke..sbb tapaham ur sarcasm.
aahahahha

nizam baharin on July 10, 2009 at 3:03 PM said...

and and...
communist is not japanese..aahhahaha..
adoiyai history u cam ner ni..
communist is chinese or russian la ngek..;p

nizam baharin on July 10, 2009 at 3:04 PM said...

ahahhahaha
sy bagi 3 komen...
tandanya saya suka baca blog awak..
ahahhaha
bukan terasa tau ;p

Amira Zafirah on July 10, 2009 at 6:16 PM said...

ooow. btol jgk, lg you tafaham my sarcasam, lg syok la i nak sarcastic dgn you. ahahaha

cheh. japan pon komunis ape, mcm diaorng tapenah jajah tanah melayu pulak kan.
hekelleh. you ni, i ckp psl history tanah melayu taw, Malaysia. hehhe.

so, utk cmnt yg ke 3 bule pulak ckp tak terase, erk. okayy.
even tho i wonder la jgk kn knpe nk kne 3rd cmnt bru nk ckp terase. haha.
besides, i tade pon refer to you kan, i ckp i miss you jeee. ngaaahaha.

anw, kite pon suke jugk bce blog awak, even tho tu blog kau, bkn blog aku.
hahahahhaha :DDDD

nizam baharin on July 10, 2009 at 6:55 PM said...

erkkk..hello! japanese is penjajah..
komunis ialah satu fahaman yang dibawa oleh karl marx kot..
negara komunis cume russia and china..

org cina jadi komunis kat tanah melayu sbb memberontak thdp org jepun yang jajah tanah melayu akibat dari perang china jepon :)

japanese benci komunis kot..:DD
g google la google gal ;p

*ala kena lagi part blog aku bukan blog kau tu..dinda bagi la i menang plak plssss...ahahhaha :DD

Amira Zafirah on July 10, 2009 at 6:59 PM said...

but still kanda, orng melayu anggap jepun komunis jgk kan.
i know i suck at sejarah, tp ingt jgk okay.
mmg la fahaman si karl tu and of course, and yes. jepon hates komunis. everybody does,
but to tanah melayu, jepon is considered at komunis, komunis terhadap negara dan bangsa kita
;p

awwww, nak menang eeeh?
dh sikit pnye pnjng berhujah psl komunis, dan dan nk menang pulak.
tamaaaaaw, i tak puas lg nk berentap dgn you.
;DDDDD

Dann Chafid on July 10, 2009 at 7:25 PM said...

hekeleh bgadoh plak korang ni.
sekeh kpale kang!
hahaha

HEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!
HHAHA

Amira Zafirah on July 10, 2009 at 7:27 PM said...

haaa, tu ar shite die.

hhhhheeeeeeeyyyyyyyyy
*lift hand not boobs*

LOL

eyqa myqa on July 12, 2009 at 4:16 PM said...

korang ade blaja bhsa arab ehh !
gyler arr. kalu ade japanese, mesti aku suke nokkk ! hahaha

lily lotus on July 13, 2009 at 3:32 PM said...

bravo2!

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal