September 30, 2009

first Syawal

blabbed by Amira Zafirah at 9/30/2009 12:00:00 PM
before I leave brush my teeth with a bottle of Jack
- Tik Tok, Kesha

dont stop make it pop, DJ blow my speakers up *continues singin

haa, okay okay okay. DONE with all the birthdayyssssss. ramai betol birthday okay.
lets move on to Raya entry. i know i know i know, gile pending kan, nak buek camnoooooo? hahaha.
jadi marilah peningkan kepale anda dgn gmbr2 yg diletak kan. tade la byk mane koot, dh hbis filter dh ni. haha.

oh. yg malam raya tu kan, I went to Jln TAR with Ady's family. haha. motifff sgt kn. I knew theyre goin and i'm like wanted to go tooo. mcm tak wajib je kalau nk raya and lansung tak jejak jln TAR taw. mmg sgt sesuatuuu okayyy.

kau kekasih awal dan akhir, kau kekasih zahir dan batin
koooo, lagu Jamal pulak kt Itunes akuu. HA HA HA

okay. sambung.
pastu, malam tu Ady singgah my house sbb nk pulang kn charger and dia pulak dtg sekali dgn mak, abg and adik dia skali sbb teros pgi jln TAR. aku pon jumpe la mak die sesalam ape sume, skali mak dia masuk rumah pulak, jumpe la my parents sume. pastu mak pon tanye la betol kee nk pgi jln TAR sbb si Mira nak ikottt. hehhe. sumpa muke tak malu mase tuuu. and mak dia pon ajak la aku ikot skali, mintak la permission kt baba. hehhe. baba ckp disebabkan mak ady ade skali, soo I'm allowed to go, kalau tidak, harapaaaaaaaaaaaaaaaaan.
mak pon siap pesan kt mak ady, jage ank dara sy elok2. waaaah, dara kee? HA HA HA.

boddoo neyyy. gitu la shite nye mcm mne aku bule telepas pgi jln TAR dgn Ady and the families.
kak leen pulak tahu and dia hangeeen je. hahaha. teringin nak ikot jugak le tuuu. ahaha. tapi en, ya rabbi. tok usah le pgiiiii kalau tade arah tujuan. hahaha. manusia ramai yg hamat koooo, besesak sesak, dgn barang sume nak jaga lagi. goooosh. pening jeee taw.
and to make things worse, aku siap kene gangguan seksual lgi. bodo punye jantan.
it was like super crowded, so nak jalan pon kene berasak asak en, the when I was like berasak rasak nak jalan ni, I ended up being close with this one jantan, and when we close, he's like making THE SOUND. you know, like moaning. bodo tak bodo? kimmak yg hamat. sumpah aku hangeeen je. grrr.
ended up aku tak beli hapee pon, mak ady je bought me one set of brooch. well, thanks aunty :)

enuff bout malam raya.

pagi raya nye pulaaaaaaak. I woke up around, huwm. 7am kott, I'm not sure. bangun je cecepat mandi and stuff, toilet kt rumah ade 3 pon bule berebut lagi taw. haha. masing masing besepah mandi toilet sane sini. aku siap nye gitu gitu jeeee, nak make up sume mcm tak sempat je la pulak. soo, biar kn sajeee.

kitorang tros pgi Shah Alam, rumah Pak Long, as in rumah arwah atok, belah mak. this is the first raya without Atok. so, kitorng sume pakat la nak pgi rumah pak long and like memeriah kan lagi lah. waaah, gituuu kan.
sesampai jee, sume dh sibok nak ke surau la masjid la nak sembahyang raya ape sume kan. and, aku kan cutiiii. haha. mak dh raya 2 hari awal taw nok. haha. ngengg.
jadi, sementara diaorng pgi sembahyang raya, aku belek belek lagi la mukeee ni, kasi touch up, make up la lagi ape yg ptot. padahal rupe itu jugak en. hahaha. choyy sgt. yg tinggal kt umah mase tu was me, kak nana, oni and the other kids. lain sume nan adooooo. kitorng pon make ourselves at home.

and lepas sume dh balik, baruuuu lah meriah. kak leen and the family tak smpai lgi, dia beraya rumah mak mertua dulu, then baru dtg sini. ktorng pon gigih la menunggu taw.

jomjom tengok gambar.
make up make up :)
tak habis habis tayang kerete and sibok promote duit raya. well, at least I got one too :D
enjoying the feast :)
dah mcm baru lepas kene cekop dah ;p
ONI !
comeeeelll nyee la kau ni budak !
alarrwww..

haaaa. mase mase tu sumee, kak leen and the family pon sampai lagi. tu yg nampak mcm suasana aman damai je kan. hahahahhahahaaha.
kitorang siap makan dulu sume taw, borak borak sakan lagi. gigih melewatkan masa nk tunggu kak leen. padahal masing masing dh tanye tanye kak leen kt mane ape sume. gigih la aku menjawabkan. call byk2 kang nayooo kene sembor dgn kak leen, jdi berry sajooo lah ye. suro la dia dia dtng cepat ape sumeeeee.

okay. gambar lagi.
half of the families
yang dua ni dh mintak ampun bebetol dh ni. haha
beriya benarr Memy dgn kak Nana. haha
baba's not so little girl anymore ;)

mase ni kak leen still belom sampai lagi. so, kitorng decide nak buat sesi salam salam mintak hampun dlu, then baru amik gambar. tp ntah camno, kitorng amik gamboo jgk dlu. hahaa. tak sengaja okayy. haha. tpi sikit je la baru, kasi warm up sket, nnt kak leen sampai baru la kite all out. waaah. gitu la kan. hahha.
tp, disebabkan yg veteren veteren pandai pulak menyusun kan diri kt kerusi tu, kitorng pon teros kan lah dengan sesi salam salam, mintak hampun mintak maaf, berserta serahan duit raya. ngaaahahahaha, favouuuurite part ituuu. walaupon dah tua okay. hahaha
sedang sedang kitong bersalaman, kak leen and the family pon samai. makiin meriah la rumah tu, dgn Aiman nyee, Yana nyeee. rioh teroos. dh mcm kt nursery dh taw. hahaha. kak leen masuk2 je, teros salam mintak hampon mintak maaaf sume. hahaha.

gambar gambar
sisterrs act ;p
the Mokhtar's
candid shot
the unperfect family photo :(
ni lagi la kan. haiyoooo
kak Leen is the main focus :DD
kak leen dh mcm ade 3orng anak pulak. haha

kak leen sampai jeee, sesi photography pon semakin rancak lah. berebot rebot nak amik gambar. family tu, family ni. hahaha. macam2 hal, ade yg tak sempat nk ready, dh snap, pastu gelak gelak kan. ade yg tak puas hati muke orang lain, muke dia burok. yg budak budak nye pulak tak reti nk ddok diam, jalan sane sini. yg Oni lagi best, teros takooot. hahaa. dia pon heran je tengok sume orng dh mcm kemaruk amik gmbar sane sini. haha. aiyooo.

gambar last last. haha
Anastassia, 9years old :)
heee, makin mude makin tinggi kan. hehe. btw, the blue kurung is the mother :)

pastu orang sume ke kubor, tinggal la aku lagi di rumah bersama orang orang yg same jugak. kak Leen pon tak pgi jgk, tinggal dgn anak anak nye dirumah. gmbar gambar la lgi ape yg ptot. kemas kemas balik rumah mak long, basuh ape yg ptot. nnt tade la penat sgt mak long kan.
pastu ktorang mcm heran je, apesaaaal la diaorng ni pgi kubor lame sgt. tak balik balik lagi. aku pon gigih la call mak, tanye dia kt mne ape sume

Mira ; hello, mak.
Mak ; haaaa. mak kt rumah tok su ni.
Mira ; ooowww. ingt kn kt kubor lagi
Mak ; tu laaa. td kt kubor rmai sgt orng. pgi kubor dh mcm pgi Jom Heboh taw
Mira ; huh? HA HA HA HA

statement of the dayyy. hahaha. mak mak mak, bule pulak dia same kn kubor dgn Jom Heboh. sabauuu je lah. hahaha.
bile sume dh sampai rumah, masing masing pon mengundurkan lah diri.
kak Leen nak pgi rumah bpk mertua nye pulak pastu balik Negeri Sembilan
memy nak pgi umah mertua nya pastu balik banting
aku mak dgn baba balik rumah balik, siap siap then teros balik kampung di Sitiawan.

so, thats a lil bit how my first raya was. it was sooo sooo sooo fun. lameeeee sangat dh tak raya mcm ni, kumpul ramai ramai sume. tp, kalau arwah atok ade, mesti lgi best :)

*al- fatihah*

worriteeee, second day of raya post is next, I mean tomorrow? hahaha. lenguh la deyy :D

6 extra blabbing on "first Syawal"

Azleen on September 30, 2009 at 1:07 PM said...

finally.... kuar jgak citer raya..
mmg sgt besh kan... tp klu atok ade.. lagi besh.....
cepat2..update lgiiii

lily lotus on September 30, 2009 at 1:40 PM said...

mmg happy family! salam aidilfitri dear...

Ceera on September 30, 2009 at 4:54 PM said...

baca entry ni dah boleh agak dah kecok nye macam mana..

mungkin sebab ko memang kecoh kot dik, wakaka...

Amira Zafirah on September 30, 2009 at 8:49 PM said...

kak leen
; haha. sabau kak. ponin ni nk pilih gamboo

lily lotus
; hee, happy raya kak

ceera
; cheh. fmly akak pon samo yooo.hahah

Syaa on October 2, 2009 at 12:26 AM said...

miraaa..sgt cnteq =p :P oni so cuuteee. yr baba pon sme ehehe

日月神教-任我行 on May 9, 2010 at 3:32 PM said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal