September 3, 2009

cerita seekor DikBu

blabbed by Amira Zafirah at 9/03/2009 10:01:00 AM

I'm selfish cause I dont wanna share him with nobody
- If This Isnt Love, Jennifer Hudson

mari kite cerita pasal dikBu. hehe.

apa itu DikBu?
; dia adalah seekor kucing

DikBu itu apa?
; singakatan drpd Adik Kelabu. hehhe.

tuuuuu ar shite nyeeee. kitorang dh bela dikbu since dia keciiik lgi. mak dia name Ally, pon kitorng bela jugak. tapi hilang, tataw la kemana. dikbu ade abang, name DikTam, tp dh mati sbb ape aku lupeeee. hehhe.
soo, no tinggal lah dikbu jeee.

dikbu is a very homey cat. she is part of our family too. mane mane kitorang pgi, msti bwk dikbu. even balik kampung, pgi holiday, bwk punye lah. I mean, kalau rumah mmg tade orng la, kalau kak Leen ke, memy ke ade kt rumah, dikbu tinggal je lah.
now, dikbu dh dlm 3-4thun jgk la stay dgn kitorng. dia sangat la manje, very very very manje okayy. same lah macam tuan dia ni, hehhe. gaytuuuuu la kan :D

jom la layan gambar pulok, aku kalau cite mmg tapenah habis. haha


dikbu kalau tido, mestiii nak belapik. tak kire la mane mane pon. in the above pic, dia tido atas lantai je sebenarnye tu. tp, harus lah ade lapiknye kan. yg ni lapiknye was my bag. dia kan cube sedaya upaya utk fit in atas bag tu. kalau bule, mmg tanak la bdn dia tu baring atas lantak cam gituu je.
hahaha. the only thing that me and dikbu have in common. kelebaran vontot yg tak dpt dinafikan lagi. hahahaha. dikbu mmg sukeee sgt ddok mcm ni kalau kt kosi. kadang kadang, dlm atas bdn aku pon jadi jugak dia ddok mcm ni.
mybe sbb dia debab kan, pastu bulu banyak, tu yg rase mcm panaaas je. kalau ddok mcm ni rase mcm comfortable sikit la kot kan. hahha

this is where dikbu will sleep almost everynight. kalau mlm2 aku online tu, dia adeee la kat situ. mmg btol2 dpn monitor tu dia tido. kdang2 dia mcm tatap je screen tu kan, tengok2 mouse tu gerak sane sini. pastu kang dia teros telelap, tido lah dia. slagi aku tak off, slagi tuu la dia tido kt dpn tu. kdang2 hbis la wire mouse sume tebelit kt kaki dia, keyboard ni pulak dia sandar, buat lapik kepale. haha.
yeeee, inilah gambar kami bersameee. ade banyaaak lgi, ckop la stakat ini utk dijobokan. hehe.
dikbu kalau amik gmbar mate msti tetutop, tak tahan flash. ngadeee kan, kalau tade flash pon, mate dia ttop jugak. dh terbiase agaknyee.
one thing bout dikbu, muke dia sgt garang okay. tp, dia tak grang pon. dia sangaaaaaat lah manje. tade deee dikbu nk gigit gigit ke ape keeee, dia mmg sgt friendly. kdang kadang, sampai over friendly taaaaw. naik rimas pulak orang. haha

and now, the latest photo of dikbu during ramadhan.

mase ni aku bru sampai rumah, masuk2 je tengok dh rupe ini dh. haha
abai kan lah memy yg sedab membutooo tu ye.
halooorw, dikbu pose jgk ye. hehhe

so, itu lah cerita perihal dikbu. I can go on and on and on kalau nak ckp psl dikbu.
in that case, I better stop lah. hehe.

ciao !

*ITunes off

4 extra blabbing on "cerita seekor DikBu"

*ayu* on September 3, 2009 at 12:42 PM said...

dikbu..nak pinjam rantai jap bley?

Azleen on September 3, 2009 at 1:53 PM said...

dikBu lagi tua dr Aiman larr... k.leen yg sambot dia tau... dia tersekat.. x leh kuar... sbb tu dia masa kecik slow skit...

Amira Zafirah on September 3, 2009 at 6:11 PM said...

ayu
; haha. tabule wooo. silver tuu. chee ;D

kak leen
; omg. lamaaa nye dikbu dh hidup. dikbu dh tueeee. hahaha

syaa syaa said...

mmg she looks scary but hmm nth i mmg takot kucing. but mira shes huge!! and lawa kaler die... mcm eurasian hahaha

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal