October 5, 2009

third Syawal

blabbed by Amira Zafirah at 10/05/2009 02:42:00 AM
okay. kite habis kan entry raya yg dh bekurun tu hari ni. hehhe :D

third raya baru la kami dpt menjejak dunia luaaaaaaar. ngaahahahaha. pepagi lagi kitorng dh kluar rumah. punye la tanak orng dtg rumah kan, gigih ni pepagi bute dh kuar. hahaa.
first stop was Ulu Dedap. betol eh spelling? hahaha. rumah sape aku tataw, yg aku taw rumah sedareeeee. sedare mcm mne sume tu tataw. fmly baba ni besar nauuu. bayang kan lah, aku ni dh ade cucu taw. haaaaa, ntah sesape sape la kan, aku pon tataw. tp sedare lah, taw2 rupenye bdk tu bule dikatekan cucu. aku dh mcm, haik. biar betol.
tapi takpe, korang ade ke nenek si punye meletz mcm mak ni nok? nan adoooo kan. hahahahhaa. so, kpd cucuku yg tak dikenali, sila bangga dgn nenek mu ni, eh bukan nenek, opah. haha. opah meletz okayy. waaaah, giteeeew. HAHAHA.

gambar gambar sebelum beredar dri rumah. hehe. menunggu memy dgn kak nana yg lambat nauu siap nye. ape ntah lagi yg tak cukop ntah. haishooo.
buah hati pengarang jantung semua orang :)

baba lead the way to Ulu Dedap, dh kate rumah sedare dia kn. mmg dia sorang je la yg taw jalan nye. tp, dia taw jalan je, rumah sedare nye bkn nye dia taw.
sesat barat okay nk cari rumah nye. last last kitorng tanye orng kmpung, and nasib la pakcik tu knal orng yg kitorng nk pgi beraya tu. pakcik tu la yg lead kitorng ke rumah nye. hehe.

standard beraya kat sini, sesampai je, sensalam ape sume. then teros hidang makan. tade deee nk tanye dari mane ke, ape ke, sesembang dlu kan. nan adoooo, sapedek teros. haha
HA HA HA HA. rancak nauuu sembang nyeee :D

next stop was Bagan Dato. sebenar nye tade la jauh mane pon dari tmpt tu nak ke Bagan Dato tu. tp masalah nye, jam yg hamat okayyy. maaaak aaaaih.
and yg paling best nye, time tu aku yg kene drive. heee, baba mcm taw2 je jalan jam en, no wonder la dia suro aku drive. grrr. dh la tengahari en, jalan jam pulak, mak dgn baba bkn main syok je tido dlm kete. aku yg drive ni haa, terkuap kuap dah. ngantook bai.
nak nak pulak kat kmpung. radio jap ade, jap tade. berry toksah ckp la. ym lansung tabule log in, fb pon same, twitter pon lagi lah. aku pon entertain diri sendri je la dlm kete.
nasib la dia bkn jenis jam yg static tu kan, kite begerak la jugak kete nye. and syok nye, ade pulak byk kete yg main potong que, aku pon kedekot la tanak bg jalan en. haha. sajee, at least it entertained me ;)

dan sampai lah kami akhirnye dirumah cik Leha. haha. yang ni kitorng kenal, sbb rapat. masuk masuk je, buat mcm rumah sendiri. lepak lepak, borak ape sume, blasah segala kuih raya, kerepek segala macam yg adooo.
lameee sket, bru cik Leha ajak makan. skali kooo, dia hidang nasi putih okayy. nikmat tak nikmat. hahaha. masing masing pelahaaap je. ade kari lah, asam pedas, dgn ikan masin lagi. fuuuyh. tade deee kitorng nk ngadap lemang, rendang lgi dh. hehhe.

pastu, kitorng balik ke Sitiawan balik. mase ni Memy and his family tak join dh. diaorng dh balik KL sbb kak Nana dh start keje on the Wed. rabu jee keje nye, khamis cuti balik. haishooo.
sebelom balik rumah, singgah rumah cik Maznah. hehe. ni pon sgt kenal sbb rapat jugak. as usual hadap segala jadah kuih raya, pastu kami dihidangi laksa pulak.
fuuyyh, sedaaab okay. tp yg ni lain sket, laksa mkn dgn kueyteow. haha. okay la, tp mcm lembik la sket sbb kuey teow kn mcm halus, laksa biase jgk ttp menjadi pujaan hati.

what happens next? aku tak ingat. rasenye kitorng balik tido kott. hahaha.

2 extra blabbing on "third Syawal"

Azleen on October 5, 2009 at 10:05 AM said...

bila lar nk abis citer raya ni kan..btw mner gmbr tuan blog nyer.. asyik gmbr kakak tuan blog jer...

Amira Zafirah on October 6, 2009 at 12:07 PM said...

haha. dh kate akak tuan blog cun sgt ;p

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal