October 3, 2009

second Syawal

blabbed by Amira Zafirah at 10/03/2009 12:00:00 PM
hey hey, you you :)

lameeee kan aku peram entry second day raya. tu laaa, moood mak kedaung sikit la nok. ade jee bende bende yang tak mengizin. contoh nye kesihan badan, luaran dan dalam. and also Gossip Girl. hehhe ;p

okay. jom kite start citeeeee.

petang raya pertama tu aku, mak dgn baba dh smpai kampung. actually, kampung ni tade la sape pon, yg ade mak cik makcik kitorng je lah. atok nenek mmg dah lamee nan adooo nye. but since baba ade buat rumah kt kampung ni, sbb tu la kitorng pon balik la kampung. at least bile rata adee la jugak semangat nk balik kampung kaaan.
kirenye rumah kt kampung ni bkn la rumah sesape, rumah baba jugak. rumah kitorng sumeee. orang yg same jugak la ddok kt rumah kampung tu. mak cik mak cik kitorng dtg singgah singgah pastu balik rumah memasing. distance nye tidak la sebelah sebelah, kena la naik kete, makan mase 10-30mins jgk la nak sampai nyeee.

pepagi je rumah dh kene serang. segerombolan datang, cik Lijah dtg dgn 4-5orng anak nya, beserta dgn anak masing masing. ramai woooo, dlm 5 buah kete kott, skali dgn pak su. ade la dlm 15-20orng jugak la yg dtg. kelam kabut kitorng sume, penat betol nk layan segala.

satu family balik, satu lagi sampai, balik, sampai lagi. gini je la sampai ke malam.
meaning, kitorng lansung tade ke mane pon raya kedua tu. ddok rumaaaaah je. yg paling aku ingt skali, mase raya kedua ni kak Nana goreng kuey teow 3 kali okayy. hahaha. punye la ramai orng dtg. rendang, lemang, ketupat sume ade tapi sume habis, kene la masak bende lain.

since, raya kedua is like so far behind, I couldnt really remember.
enjoy the pictures :)
hearts

rombongan malam
chef of the night
kak leen, why you look so pucaaat??
sexcited :D
looks like i'm not the only one thats excited
masing masing with own duty.
selit dikbubuuuuu lah. haha. geram !
rombongan last skali yg smpai, mase ni hidang kuih raya jeeee.
borak sakan okay diaorng ni. tak pedulik dah bende lain
jangan percaya, lakonan semate ;p

owwww. lupeee nak shiteeeee.

on first raya en, I had ulser in my mouth and also a toothache. makanyaaa, tidak la aku makan dgn gelojoh nyeeee. sakit okayyyy.
dh la ulser tu mmg pedih, nk mkn sambail, rendang sume, mak aaaaih. bercinte !
lagi lagi dgn toothache, ya rabbi, nk kunyahnye satu hal lagi. goooosh. sekseeee je taw.
so, tade la makan sgt, tengok tengok gituu je. nak gelak sakan pon ssh, ulser tu lah, nk kunyah laju laju pon tabule, toothache. sekseee mak nok. waaaaa :(

and, kesakitan itu berlarutan sampai la raya ke 5 kottt. sangat la tak nikmat. grrr.

okay, next.

4 extra blabbing on "second Syawal"

sri sazila on October 4, 2009 at 3:10 AM said...

amira zafirah ibrahim!!!
ntah cmne la ak bleh jmpe blog ko nih....

Syaa on October 4, 2009 at 12:57 PM said...

ya allah oni ngn aiman really looks like sibs. eh mana yana ?

Azleen on October 5, 2009 at 9:56 AM said...

Pucat ek? ater penat melayan org.. basoh pinggan mangkok lagi.. ater dh mlm dh pun maser tu.. makeup pun dah cayor dah...

Amira Zafirah on October 6, 2009 at 12:08 PM said...

sri
; maaaak aaaih ! weyyy, camno aku nk cntc kau ni??

syaa
; haha. yana ade jeeeee.

kak leen
; cheeey, gitu la kan .

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal