August 14, 2008

carut

blabbed by Amira Zafirah at 8/14/2008 11:24:00 AM
perlu ke mencarut?

yes. aku carut. maki hamun.
BUT NOT IN EVERYTHING.

I hardly curse to the poeple that I loved.
yes, sometimes I did, but in funny way.
not seriously meant it.

and when it comes to serious topic, that involves the poeple that I care, people that I loved,
I dont like to curse, sometimes it may comes out of my mouth, but no matter what I will try to control it.

and when it comes to solving a problem, dont curse. It'll be worse.
Like what happen now, yes, I'm offended by it.

but mybe the people thought I deserved it, because I had offended the peole too.
so, buat bodoh je lah.

what I'm saying now it, you can curse, but think first before you do.

oh. Aku dibesarkan dan diajar utk berkata berterus terang tetapi ayatnya haruslah berlapik.
makne nye, berterus terang tetapi tidak melibat kan maki hamun, carut marut.
ttpi berterus terang dlm erti kata menyedarkan diri, dgn mengunnakan kata yang sepatut nya.

OH.

sometimes, aku lagi rela biarkan diri aku ni diperbodohkan, dipijakk kan kepala, daripada stand up and defending myself,
sbb aku taw, if do that, I lose evrything
or at least, the action of defending yourself will be msiunderstood.

hidup aku porak peranda sekarang, tpi family dan kwn2 bru yg ada boleh nyawakan aku.
tolong jangan bace blog aku sekadar nak tahu ape jadi dlm hidup aku and in the end, making a wrong assumption.
if you feel offended by it, talk to me. tell me. kenapa nak pergi cerita dkt semua orng yg tataw pun kewujudan amirachaos.blogspot.com and jaja kau punye kesimpulan yang salah.

sorry, aku dah penat nak jaga hati orang. this time, biar aku saje jaga hati aku.
lagipon, kalau korang hilang aku as bestfriend, tak trasa kan. masing2 ade spare part bestfriend lain.
aku je ni ha merangkak melutut dkt korang jgn tinggal kan aku.
sbb aku ade korang dan hanya korang.
maaf kalau terasa. seperti biasa. berjuta kali aku kata maaf, berjuta kali aku terangkan ini adalah apa yang aku rasa, tp berjuta kali lah kau akan terlebih rasa, berjuta kali kau mencarut. dan maybe berjuta kali juga lah hal ini akan diungkit.
takpe. perkara biasa.

p/s : ade byk entry pending, tpi sorry tade mood.

2 extra blabbing on "carut"

Anonymous said...

nyahh..
asl nie??im sori klu aku ader slh dgn ko k..
im here..always be here..oke..
sori klu aku cam ader bestfriends laen..but u still in my 1st list aw..
:)

Amira Zafirah on August 15, 2008 at 2:32 AM said...

thanx for the comments. no hard feelings.

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal