November 26, 2009

Weekend Getaway - Part 3

blabbed by Amira Zafirah at 11/26/2009 02:45:00 AM
here comes the last day of our short holiday :)

as usual la kan, kitorang mmg kene paksa bangun awal. choyyy sgt kan. hahaha. Baba nk gerak awal sbb dia nak singgah ntah kat mane ntah, nak amik udang. tataw la dia beli ke, client dia bagi ke, tataw la en. mak said, ' ni lah pondok kite yaa'.

on the way nk kesana tu, kitorang dlm kete dh tak active dh. sume dh tak larat je, fkir nk tilam, nk bantal, membutoooo sesadoo. hahaha.
mase dlm kete pon, kitorang tidoo je. yg tabule blah Dann ar, tido tahengaaat punye. siap bedengkor kooo. melampau en. hahaha.
aku dgn Ady lelap gitu gitu je la sbb mcm tak selesa sgt en. dh la physical connection mmg kene jaga en. tido pon kene tegak tegak gituu je, nk senget senget sikit bule laaa. HAHAHA.
pastu, bile kitorang dh nak sampai dkt rumah orang yg nk bg udang tu, jalan pon mcm dh terok. like mmg masuk kampung habis la. aku pon tataw dh kat mane mase tu.
that time, aku dgn Ady mmg lansung tak tido dah. kitorang tengok je la jalan nk masuk kampung. mule la kan berimaginasi masing masing. amik gambar cantik la, ade biawak la, ulaar la, macam macam.

finally kitorang pon sampai la kt kampung tu. aku mmg malas la kan nak kuar kete, tp mamat dua orang ni sibok nau nak nengok kt tepi sungai tu. cantik katenyeee. aduyaaaai.
aku pon layan kan je laaaaa

Dann selambeee je pgi kt hujung tu, lansung tade takot ke ape ke. aku mmg nk super duper gayat gileee, rase mcm kalau aku jalan msti teros belobang kt situuu. hahaha.
jalan separuh, pastu teros cuak, teros cangkung kt situu. dh mcm hapee dh. hahaha.

last last, Dann pimpin sampai ke hujung. mase tu en, dlm hati, wa cakap sama lu baiii, cuak sioot !yes, I know you can even slide on that thing. ppfftt. haha
Dan was walking his runway. lolAdy yg super duper happy kat situu. haha

pastu singgah la skali kt rumah orng tu kan, borak borak, minum air ape sume. then teros lah kami berangkat.
dalam kete kitorang buat ape pon tak ingat dah. haha. yg aku taw, Dann tidooo lgi. aku borak borak gituu je kot dgn Ady. ntah, sumpa lupee. haha.
singgah kt mamak Ghulam kt Teluk Intan tu lagi, had our heavy brunch. Dann bangun bangun je teros masuk mamak makan nasi kandar. haha. choyyy sgt kan.

then, teros kan lgi our journey. mase ni tade tido dah. kitorang memekaaaaaaaaaak je kt blakang. borak borak la, nyanyi nyanyi ape sumeeee. baba lansung tak bukak radio dh. haha. tepakse dgr je kitorang memekak kt blakang tu.
kadang kadang mak dgn baba pasang telinge jugak la ape yg kitorang borak, taw taw diaorng pon gelak skali jeee. haha.

masuk je highway, smpai mane ntah, baba lansung tak larat. kene la tukar driver. baba ckp dia nak tido. so, I had to drive smpai la rumah.
mase aku drive, sumeee nyee membuteeee. sabau je la en. aku yg bwk kete sumpa ngantok gileee. gigih je aku menahan mata. dgr la lagu ke ape ke, nyanyi sorang sorang, hagak hagak bosan. speed sikit, hahaha. pstu main potong potong kete dpn, tade la ngantok sgt. haha.

so, thats bout it. even though it was nothing much to fascinate, and I dont know about them but I had a greaaat time. having them over my kampung was such blast moment.
mak pon ckp seronok bwk diaorng balik kampung. mak kate best jee. heeee. I know mak :)

so, guys and yes, Chin too. hopefully next time we do this again okay.

*lovesss

1 extra blabbing on "Weekend Getaway - Part 3"

Dann Chafid on November 26, 2009 at 4:31 AM said...

;D

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal