November 22, 2009

sibling lunch time

blabbed by Amira Zafirah at 11/22/2009 05:51:00 PM
tak sunyi lagi cik Izza. entry nye adooo, sume nye dlm draft.
tak publish jeee, hri tu lupe nk auto publish. ngeggehhe.

anyway, remember my last entry where I said about having lunch wth my sibling?
so, here it goes.
left the house quite late cause of Memy. kalau tak dh mmg ngam ngam sampai KLCC dh, tp dah dia ngade nk suro aku amik dia kt office. jadi, lambat la kitorng smpai.
taw taw je la en jalan kt Bangsar, traffic jam mcm lahanat. naaaak pulak mse tu hari Jumaat, area Lucky Garden tu. maaak aih. menangis hakuuu nyah.
tu tak masuk part dpn dataran maybank, as in jalan bangsar it self. aiyooo, yennaaaa bai !
sampai KLCC pon dh nak pukol 1pm. kak leen hangen je sbb tunggu kitorng lameee. haha. sorryyy. cadang nye ingt nk mkn kt food court je, tp mase tu tengah lunch time. mmg harapan la dpt seat kan. mmg nan adooooooooooooo.
we ended up pgi floor atas skali, tengok la mane restaurant yg agak agak kosssong, kite serbu sajooork.

before that intai kt Chillies. lagi la en, on que je dh ramai giloo, pstu nk tgg lagi la malas kn. heeee, kossse !
sesampai je kt atas tu
Little Penang ; que ramai gilo babos. dh mcm counter nak byr ticket parking dh. haha
Mdm Kwan ; lebih kurang sameee jgk.
Sundanese ; hagak kossong, but not really suke the foods
some-Korean-restaurant ; erk, next please
some-Vietnamese-restaurant ; chill, bule masuk lagi. takpe, jalan jalan lagi
Chakri Palace ; kinda full, smoking area je kosong. Thais, good food.

so, we chose Chakri because we're much more familiar with the foods kan. lagi pon mase tu mmg lapooo gile. hahaha.
Memy tabule blah duh. he was like,'huish. cultural shock la dtg KLCC ni'. hahaha. poyo gileeeer weyyy. takyah nak belagak awak tu mamat kampung sgt yg tataw fried rice covered with omellete. NASI GORENG PATAYA LA DEYY !
hahahha. sumpa lawak gileee dow Memy, kak Leen hangen je ckp dgn dia, hakuuu kossseee la nak layan kan. ngooong.
so, here's some of the picture when we're in Chakri's.
oh. another funny part.
Memy ; huish. pelik pelik jugak orng Vietname ni makan kan.
Mira ; OYY, NI THAILAND FOODS LAH !
Memy : oh. yeh? td Memy dgr mcm Vietname tu?
Mira & kak Leen : tu kat sebelah !

HAHAHAHAHHAHAHAHAHA. ngoooong la weyyy.ming kamkene paksa dgn kak Leen, so he tried jgk la. hahaeverything on the daun. kire mcm mkn sireh la. pastu guluung gulung.
sedab nau la kate kan. haha
mine was, okay I forget the name. but it has soft shell crab. yuuummmaaayh !Memy and kak Leen had kuey teow ladna. HAKEEELLLLEEEH !

the big prawn

standard la kan mkn mcm ni. menu nk pepanjang jee. nk pulak sume nye ckp Thai, dgn nak bace description nye lagi, sumpa malas. hahaha.
krau-kung-kang-chow-kap. padahal, ikan masak 3 rase. hahahahahahah. boddo neyyy.

pandan chicken

makan makan makan, borak borak. then something happen, mls nkreveal sbb mcm sakit hati je kan nk cite, pstu mcm tade motiff je nk cite. so, tapayah la cite.

then, hantar kak Leen balik office, Memy hantar balik kt Bangsar, akuuuu pon balik rumah.
lepaaaaak lagi, Ady and Dann came over, pastu pgi Tesco Ampang jap, jumpe client Baba.
malam, lepaaaaaak lepaaaaaaak lepaaaaaaaak.

itu sajooo my Friday. haha.

4 extra blabbing on "sibling lunch time"

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr on November 22, 2009 at 7:51 PM said...

salam perkenalan...

wah beshnya ayam pandan tu.. ngah ujan2 ni tengok makanan pert kenyang jadi lapar..

anyway terjah2 la blog kita sama ye...
thx...

SYAA said...

u got me all hungry mira. arghhh

izza the PINKERTON on November 23, 2009 at 1:17 AM said...

ayam pandan tu cm best je! :D

Amira Zafirah on November 23, 2009 at 12:35 PM said...

crazy girl
; yeaa. sure ;p

syaa
; haha. go eat la dey :D

izza
; not really la babe. its kinda dry, kalau moist sikit confirm sedab.

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal