May 12, 2010

Melaka onz ze firzt dayz

blabbed by Amira Zafirah at 5/12/2010 12:51:00 AM
hola !

okay, i've wrapped up my last paper for this semester on Wednesday.
so long part 4, hello part, eeer, 5? ohmigosh.

anyway *british ascent*
hari Sabtu yang baru saje lepas ni, went to Melaka dgn mak, baba, kak Leen and her two kids.
Baba yang sibok sangat nak pegi, sbb dia suke stay dkt this one hotel named Aldy Hotel. its like super near to the Studhuys and the river.makanye, nak ke mana mana, tapayah drive around, jalan kaki saje. Dataran Pahlawan, Mahkota Parade, A'Famosa, Studhuys, museums, semua dekat lah.

me and kak Leen were like majorly happy becauuuuuuuseeeee, kitorang feeling feeling video music Akim yg Inilah Cinta. LOL
that video is like sooo cute kottt. jadi bile sampai je dkt red buildings tu, mcm eeeey, Akim this and that, Akim do this and that. hahaha.
oveeer kan :D

our journey starts at 10-ish. tu pon amik Aiman from tuition, then baru teros shoot ke Melaka.
highway, I tell youuu, kereta banyak kott. cannot speed. right lane pon dh macam hapee dah. so, takpe laaaa. jadi la pemandu behemah kan.

but then we stopped at, aiyoo, i forgot what RnR was that, sebab Aiman sibok lapar, nak makan. RnR tu pulak ramai gilooos sbb RnR yg before that tutop sbb ade renovation. makanya, semua serbu RnR yang ni lah.
tapi tidak mengapa, kitorang kumpul bawah pokok je. hee


mak bawak bekal nasi lemak, from Aiman sorang je yang makan, last last semua makan sekali. hahaha. beselera kott, redup redup gituuu.

selesai makan semua, kami pon menerus kan perjalan ke bandar bersejarah
*omg. dh mcm dialog cerita travel dkt tv1. haha

journey took a bit of a long time because, kereta banyak and we used a different route called Lebuhraya AMJ. so la not my likeness. baik la exit dgn ayer keroh, lagi senang kot.
oh, i drive okay. baba sekarang mmg tak drive dh. lansunggg.
and, i got my full license already. okay, tu nanti nanti entry lain :DD

sesampai je hotel, dah boleh check in sbb bilik mmg kosong. chill chill jap, load barang semua. baring baring.
oh, bilik murah okay, this Aldy Hotel is only a 3 star hotel, the only room yg ada mase tu hanya single room. so, kak leen booking 2 room. one room is only rm130. very cheaaaap maaaaaaa.
dalam semua macam biase, the restaurant pon best. so, nothing disappoint us with this hotel. this is our second time here and yes, we're surely gonna be back again!

dah settle semua, me, kak leen and the 2 kids terus turun bawah nak jalanjalan. mak dgn baba tak ikot, letih kott, lagi pon panas. kosee la kan. buek ponek yooo.

now, lets see where did we went to


dalam pkol 545pm mcm tu, mak dah call, cari kitorang, hahaha.

penat jalan, diaorng balik naik beca. i dont, i still walked (:

kitorang nak gerak Umbai petang tu so lekas lah kami ke hotel, mandi mandi siap semua and off we went to Umbai.

kitorang saje pegi awal, sbb we dont know the way. first time pegi okay. ni pon jalan ni tanye pakcik beca tu je. hahaha. tu yg nk pgi awal and still siang so that bule nampak la rupe jalan.
kang dah malam, sesat lagi. aiyooo, sekse la duuh.

alhamdulillah, sampai juge ke Umbai.

we went to the Medan Ikan Bakar Terapung, Umbai.
heard that this is not where the great ikan bakar, is it? katenye we should go to a different Umbai. dont know, this what we could ever found. haha.



eh, tekejot tak? haha


yup, the guys came all the way from KL just for, eeeer, Umbai ikan bakar and Jonker? i think so. hahaha.

they arrived around 7-ish pm, was a suprised for my parents when they saw them all coming. jadi, kami pon dinner la bersama. actually, when they arrived we almost done dh pon, but then mmg banyak lagi yg tak habis.
but thank god they all came, mereka lah tukang perhabis makanan. kalau tak membazir jeeee. hahaha.

done with ikan bakar, we drove back to the city. and just on time for Jonker Walk. yeaaaay. i likeee Jonker, sebenarnye tade la ape sangat pon kat situ, tp mcm best. i likee to see all the stuffs, pastu all the foods. suke suke, geraam. hahaha.

I didnt bought anything at Jonker, the guys did, my kak leen did. oh, mak and baba didnt join cause the had to babysit the kids. diaorng dh tido dh mase tu.
but me and fendy spend money on foods. haha. we had the bubble drinks, ice creams, ice kepal, fruits dipped with chocs. sedab weyyy.

but sadly, no photos were taken. malas kot. ahaha. busy busyy.

done with Jonker, I felt sooo hungry taw. sbb mase dkt Umbai, I didnt eat sbb sakit perot. maybe sebab masuk angin kot, dunno why. but i do feel like poop-ing. hahaha. so, menahan la sakit perot sampai ke hotel. then bile dah memburan, haaaa, baru la legaaa.
tu yang lapa tuu. but sadly, kedai makan semua tutop kooottt. whattheeeeeee?
at 12am, semua bende tutop, ape daaaaaa. nyampah !

so, malas la nak round round cari makan, kosse. kaki dah lenguh bagai dah. maka, pulang lah semua nya. me and kak leen head back to the hotel and the guys back to KL.

aww, thanks a loooooooooooooooooooooooot for coming. had a great timeeee, awesumee. nanti we do trip okay. it'll be awesumeeeeeeee. hahaha.

okay okay. ends here.
Melaka onz ze secondzz zay post lateeerh.

:)

5 extra blabbing on "Melaka onz ze firzt dayz"

Aiza Hanis S. on May 12, 2010 at 3:41 AM said...

aah la mira. suppose not this terapung one. kene yg lama punye. situ punye boleh gerenti okay. u dah tercedera dubur pun still nak makan lagi hahahahaa

Ceera on May 12, 2010 at 1:17 PM said...

amik ko
sekali harung entry nie..

Nur -al- Ain on May 12, 2010 at 1:45 PM said...

makan kt umbai mmg best, tapi kalau salah pilih kedai, yuckkks, u tak pergi jonker walk ke? best gak tau

Amira Zafirah on May 12, 2010 at 3:02 PM said...

aiza
; alaaa, tu la ptg tu i call you tak pick up. membutooo la tu. haha. eh, jubor sakit pon bule makan la. bkn nye kite makan gune jubor pon. hahah

ceera
; heee, skali hamik kauuu. ku curahkan segalanya, ni mmg peram habis ni. haha

ain
; eer, i did went to jonker, just takde picture je (:

Aiza Hanis S. on May 13, 2010 at 8:38 AM said...

hahahahahah kan u ckp u mcm sakit perut then x mkn sgt kan haha alahaaai dah teringat sotong goreng kat situ sodap gilos. huhu

eh ade cal eh? tak perasaaannnn!

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal