May 18, 2010

DIY baby !

blabbed by Amira Zafirah at 5/18/2010 02:13:00 AM

haaaaaaa,
yang jauh mari dekat, yang dekat mari rapat.
hahaa

okay, ni kite nak cite ni. ade la kan this one night, i think its on last Saturday kot. forgot bile.
kite duduk la sorang sorang dalam bilik, online, kemas kemas sikit. tengah tengah baring atas katil, terpandang la jeans yg tergantung belakang pintu.
ade banyak la jugak and i was thinking, nak buat ape la kan dgn jeans jeans ni semua. nak pakai tp mcm cutting lame kot, burok semacam je. nak buang sayang, nak bagi orang mcm, alaaa, perlu kee? hahaha. kedekot en? i knoww.

so, I ended tried each and every pair of jeans tu. sampai la dekat this one jeans, i tried it on and i thought of something.
'maybe i should cut off the jeans, so it can be like a short jeans instead'.

hehhe. i've always wanted a short jeans taw, tp susah la nak cari yg betol betol ngam,
its always be too short, like ngam ngam cover my but, or it always be pricy, like hello, its shorts kot, cover setakat sampai peha je and you sell it for rm80. no wayy. oh, or its always takde size. HAHA.
duh, bontot kite lebar kot, peha besar lagi, mesti tade yang ngam punye.

hari tu ade la jugak jumpe, one at Zara, but it looks ridiculous, another one dkt Dorothy Perkins, gosh. when I tried it kan, rase mcm cine jual VCD cetak rompak, pakai sling bag yg kecik tu, jual dkt sebelah 7e. hahaa. serious tak tipu.
and another one ade jumpe dkt brands outlet, pon tak bekenan jugak. rase mcm something its not right.

so, ended up, i cut off my old jeans. ngehhe.
lupee la nak snap the original jeans, lansung tak teringat. haha. and i use my mom punye gunting dapur jeee. hahahahahaha. budget habis dah ni

and
tarraaaaaa !

so, when i cut it, mesti la bulu bulu kan. then i was like, alaaa. kene bwk kedai jugak ni, nak kene cari tempat nak jahit tepi.
but then mcm mls gileee kot. nk cari kedai lagi ape semua. what i did was, kite lipat the end of the shorts nicely, then i iron it until the fold end tu memang betol betol secure.
yup, just like in the picture. hahaha.

jimaaaat, tapayah suro apek jahit tepi, tapayah susah susah cari kedai.

and this is how it looks like when i'm wearing it.
rock kapak habis dah ni. haha

i told mak bout it, dia gelak je. and shes like 'haaa, elok la tu. lepas ni banyak lgi la shorts kan'.
haha, taw takpeee. mak jugak ajar anak mak selalu pakai shorts kan mase kecik kecik. hehee. tak leh nak buat apppa dah :D

and now, i still have few unwanted jeans. huwmm, what am i gonna do with it.
heee, ciao !

6 extra blabbing on "DIY baby !"

eyqa myqa on May 18, 2010 at 3:00 AM said...

miraaaaaaaaaaa, chantek duh.
ngam ngam je, nak buat jugak laaaa. hahahaha.
soooke betul tengok short tu. ngeeeeh !

izza the PINKERTON on May 19, 2010 at 2:50 AM said...

lepasni dah tapayah baking da, sewing plak :P

Amira Zafirah on May 19, 2010 at 1:22 PM said...

eyqa
; ahha. nnt kau try jgk taw.

izza
; ngeeeh. no wayy. i suck at sewing la deyy. haha

izza the PINKERTON on May 20, 2010 at 12:05 AM said...

practice makes perfect, baybayh!

Aiza Hanis S. on May 20, 2010 at 4:08 AM said...

hahahaha so this is your short yg u cr kat f21 la mng la, so taraaaaa! u got the jeans! hahahaha

Amira Zafirah on May 21, 2010 at 2:25 PM said...

sia sia je cari. potong sendiri lagi senang. hahaha

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal