June 2, 2010

and Pavy lagi

blabbed by Amira Zafirah at 6/02/2010 01:20:00 AM

helloo (:

hahaha.this week kan its like my Pavy week taw. in one week je, bape kali dah ni pegi Pavy. aku pon heran, ape ntah aku buat kat sane. hahaha. last week punye another last week pon ade jejak ke Pavy, berdua je dgn mak. jalan jalan, saje belanje dia makan ape semua.
deeer, dh bule jadi duta Pavy dah ni. hahaha

last Friday kan Wesak kan, means whole Malaysia la cuti. baru la kali ni aku tahu yang kalau Wesak whole Malaysia cuti. ahhahahaa. loser gile kaaan, nampak sangat tak tahu dunia. hahaha. kantoiii.
makanya, kami pon ber-family bonding lah. Memy semua tade, ke mane ntah, ade ape ntah dgn family mertua dia, yang kak Leen semua pulak ade birthday party dkt Lake Garden. tinggal la kami bertiga beranak sajooo.
mak pepagi dah kejut aku, ajak keluar, dgn Baba sekali lah. dia kate nak pegi jln TAR. aku mcm dah pelik, biar betol nak pegi jln TAR. sekali, mmg betol la. cheh, ingat kn aku mamai. hahaha.

around 10-ish am gitu la kot, we left the house, head on straight to jln TAR. baba parked dkt, eeerrr, Campbell tu kot. tataw la ape name buidling tu. haaa, park situ then we walked and walked and walked.
had lunch dkt kedai cine dpn Sogo tu. haaa, sape taw? hahahaha. yg dia famous jual mee hailam, but then sekarang dh ade jual nasi padang la, mee rebus la. haa, kat situ lah. kedai favourite baba since dia bujang lagi tu. hehe.

pastu jenjalan la lagi, cadang nye datang sini nak cari garam bukit. haaa, garam tu mak cakap, masuk kan dalam air, then rendam kaki kite dalam air tu. kire dia mcm bule melegakan lenguh lenguh kaki la. haa, gitu la kot.
tapi biase la, garam nye ntah ke mane, ape ntah ke mane, merayap ke tempat lain. orang ramai kot, dah mcm nak raya dah. aku pon sempat lagi merembat baju kurung sehelai. hahaha. leopard printed cotton kot, rm85 sahaje, selepas di tawar menawar. hahaha.

pastu jalan sampai ke masjid india eh? ape ntah namenye. yang ade tempat bumbung tu. haa, dkt dgn masjid tu. masjid india la kan.

haa, yang ni.

jenjalan kat sini, baba pulak jmp kedai jual CD lagu lagu 60-an, mmg suke la dia, lansung lupe garam bukit. mak dah hangen je. hahaha. last last aku jalan berdua je dgn mak. jalan sampai ke Semua House tu, tp tenampak la pulak kedai tudung baru bukak. daah, ke kedai tudung la pulak.
best jugak la kedai tu, quite cheap, good stuff. dia jual tudung mcm dia jual baju kt Cotton On. hahaha. 2 for rm78, 3 for rm100. haaa, cecamtu lah. ade banyaaaak gile choices, kain pon macam macam. mak pon memborong la. she bought 4 pieces kot.
still, garam bukit belom ade lagi ni. haha

habis pasal tudung, teros ke Semua House. jalan situ la pulak, luckily jumpe laa garam bukit nye. hahaha. finally. then kitorang makan jap dkt food court bawah tu, minum minum air skit. jauh tu menapak. hehe.
dah selesai ape semua, we left jln TAR.

after that ajak mak pegi Pavy, hehe. I wanted this one top dkt Cotton On. hari tu tengok mcm tanak je, mcm tak okay. sekali balik, tabule tido la pulak. hahaha. Baba kate okay. jadinye, ke Pavy la kami. haha

i tell you weyy, that was like the shortest trip to Pavy eveeeerh. went to 2 shops only taaaw. hahahaa.
sesampai je Pavy, mmg teros shoot Cotton On, bedal baju yang aku nak tu. it was the puff sleeve tops, 2 for rm75. consider cheap la kan. hehe. but then, baba baik sbb dia belanja, so i didnt have to use my money. pastu aku bedal thighs jugeee, pon kire murah jugak la, for good material macam tu kan.
but then tengah aku membeli beli, mak dgn baba nan adoo, mano eyy poie orng tuo den? call call baba, rupenye diaorng dkt Miss Read. deeer, opposite cotton on je bhai.

masuk situ, tengok baba chill je lepak kt couch, dgn handbag mak, while reading paper. mak kt dlm fitting room. echeyyy, mak pon membeli juge yeee.
eh, korang taw Miss Read kan? hehehe. shops yang specially for plus sizes, like me and my mom. hehhe. syok je kalau masuk kedai tu, kire aku ni size paling kecik la. haahhaha. prasan kecik, kejap je la. i'm the smallest among the biggest. hahaha.

all of us in the fitting. eleeh, korang ade ke gambar dgn parents dalam fitting room? hahaha

mak bought mak few blouses and a thigh for me. yeaa, another one. hahaha. saje beli sbb nak cukop kan amount, bule entitle for a membership. so, mak kate bedal je la. cheh, nyesal beli thighs kt cotton on tadi. ahhaha.

mak dgn baba kalau keluar pi mane mane, baju mesti matching taw. ngadee ;p

habis je shop dkt situ, we head on home. pegi counter jap, cop parking tcket. free 2 hours parking. yeeeey. tapayah bayar parking dah.
oh. mase tu Vincci ade sale dkt bawah, agak murah murah jugak la. few days after that, I bought thin belt for only rm10 je taw. oh yea, i went to Pavy again, i think a day after kot. hahaha. yang tu next story ye dik nun.

guess, thats bout it. good thing kalau mak dgn baba tak balik kampung, bule ajak diaorng jalan jalan. diaorng rajin jugak jalan sini sane and another good thing, my money pon saved. heee

i love you mummyyyy :)

ciao !


3 extra blabbing on "and Pavy lagi"

JijoY on June 2, 2010 at 1:57 AM said...

kdai cine dpan SOGO..??

Favouriteeeee!!!!
sumpah sedap kot..
meehon hailam terbaek juge..
my mom & dad pn sukeeee...
hahahah!!!

PinQib on June 2, 2010 at 7:56 AM said...

wakakak.. pic bersama parents dalam fitting room tu paling i like.. ;)

hit me back LOL

Azleen on June 2, 2010 at 8:15 AM said...

nak ikottttttttttt............

Related Posts with Thumbnails
 

Little Voice Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal